KATOWICE - Stadion AWF, ul. T. Kościuszki 84, Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:45
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pardita pisze:
Chester04 pisze:
Bzium pisze:a ile średnio waży Twoj poranny stolec?
leże i kwicze :hahaha:
Mnie ze śmiechu aż robolał brzuch :D
Ja też rżę jak koń w pracy przed monitorem, aż się dziwnie na mnie współpracownicy patrzą. :hahaha: Bzium zapakuję w woreczek i przywiozę abyś mógł przeanalizować wagę :-). Co Ty na taki pakuneczek? Mógłbyś z zakresu dietetyki napisać artykuł w stylu: Konsekwencje zmiany wagi kupki Ola na jego zdolności motoryczne.
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Co do biegu to jeszcze go przeżywam. U mnie w pracy jest dwóch kolesi, co systematycznie i dużo biega, ale, jak ich namawiam do zawodów to się bronią rękami, nogami, aby nie wystartować. Proponuję im aby przebiegli najbliższy półmaraton na zasadzie walki ze sobą, a nie współzawodnictwa. Ale i tak nie chcą. Czy to kwestia psychiki, a może wyobraźni? Ja liczę się z porażką, nieukończeniem, biegu, ale jak nie zawalczę to nie wygram. O wiele bardziej odpowiada mi podejście dziewczyn na Biegu do gwiazd, które pękły jeszcze na płaskim, niż moich kolesi, którzy opowiadają, jak to biegają, a nie chcą spróbować. Może za dużo wymagam, każdy w sumie z innych powodów biega. Ja zauważyłem, że więcej tracę na wadze w zawodach nawet ze stolcem :-). Na 5 km biegu straciłem 2,5 kg, czyli po półmaratonie będę lżejszy o 10 kg. A jak stolec oddam to dopiero będzie. Bzium Wam to wyliczy dokładnie. Proste, no nie? :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
wolfi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Stolec stolcem ważna rzecz, ale chciałbym zauważym, że zbliża się jesień. Piękny czas, dawniej pora zbierania kasztanów, a dzisiaj idealna pora na zbieranie kolejnych medali. No bo bedzie się działo sporo. Jak ktos chce może i co tydzień startować i to w najbliższej okolicy:
11.09 Bieg Dzika
18.09 Półmaraton w Bytomiu
24.09 Bieg w Mikołowie 10 km i 800 metrów i jeszcze tak z 200 metrów w pionie:)
02.10 Półmaraton w WPKiW
09.10 10 km w Żorach
15.10 Bieg Jesieni w Siemcach
22.10 Biatlon w Siemcach
30.10 Perła Paprocan

11 listopada powinien jeszcze być fajny bieg Niepodległości na Halembie. Trochę pewnie jeszcze pominąłem, gdzie jeszcze startujecie?:)
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

wolfi pisze: Nasi trenerzy powinni być z nas dumni:)
No i są, oczywiście!
Bardzo cieszą mnie Wasze wszystkie biegowe sukcesy!
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gratuluję Damianowi jego życiówki na 5 km 00:19:24.42, a mój oficjalny wynik to 00:28:52.54 i byłem 190 czyli wyprzedziłem 58 osób, zawsze to pociecha że pół setki była słabsza :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Wito
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:42:30
Życiówka w maratonie: 03:57:00

Nieprzeczytany post

Witajcie,

Wielkie gratulacje dla wszystkich, którzy pogonili swoje dotychczasowe życiówki w WPKiW. Gdyby nie odległość Piły od Chorzowa nie darowałbym sobie okazji do startu w parku, w pobliżu którego mieszkałem przez jakieś 25 lat.

Jak już pewnie wiecie "nasza" Agnieszka Gortel z Chorzowa, którą często w ww. parku można spotkać została mistrzynią Polski w półmaratonie!!! GRATULACJE tym bardziej, że to chyba 4 taki tytuł??? Ja przybiegłem na metę trochę :) później ... Wszystkim polecam udział w takiej imprezce - w końcu rangi mistrzowskiej - masa ludzi i praktycznie większość znanych ludzi zawodników i trenerów związanych z biegami. Mi np. trafiła się nie lada gratka biec większość dystansu obok Gosi Sobańskiej - wciąż jeszcze aktualnej rekordzistki Polski w maratonie, zwyciężczyni m.in. maratonu w Londynie - Gosia się nie ścigała, po prostu prowadziła swoją zawodniczkę na zbliżony czas do mojego i tak wyszło, że i ja miałem "zająca". Nie ukrywam, że gdyby nie jej doping i podtrzymywanie w trudnych momentach pewnie nie zrobiłbym życiówki - bo upał był straszny i biegło się ciężko. Tylko ta cholerna długa droga do Piły.... tfu tfu bleee.

Bzium wszyscy pytali o Ciebie dlaczego znowu symulujesz jakąś kontuzję :) BTW gdzie to spotkanie 11-tego?

Podzielę się jeszcze czymś... wracając z Piły słuchaliśmy wiadomości sportowych w RMF-ie no i oczywiście było o walce Kliczki z Adamkiem, o wygranym meczu naszych koszykarzy, o meczu z Niemcami. Było też sporo nt. kontuzji którejś tam z sióstr Williams i o jakiś tam MP w jeździe na kładzie. Jak pewnie się domyślacie - o MP w Pile ani słowa, w końcu stan pachy p. Williams, albo kto najszybciej rozwala leśne dukty na kładzie są dla naszych wspaniałych mediów dużo ważniejszymi newsami...
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kto sie skuci na 10km w Tychach za tydzien ? http://spla.ezapisy.pl/piknik
Awatar użytkownika
Chester04
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:42:26
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Są oficjalne wyniki Biegu z Gwiazdami :)

http://www2.wpkiw.com.pl/serwis_informa ... d:634.html

Muszę powiedzieć, WOW, 59 miejsce, czas 22:49 :) Tuż przed 3 kobietą na mecie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Bzium
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 51:08 bieżnia

Nieprzeczytany post

olotraper pisze: Mnie ze śmiechu aż robolał brzuch :D
Ja też rżę jak koń w pracy przed monitorem, aż się dziwnie na mnie współpracownicy patrzą. :hahaha: Bzium zapakuję w woreczek i przywiozę abyś mógł przeanalizować wagę :-). Co Ty na taki pakuneczek? Mógłbyś z zakresu dietetyki napisać artykuł w stylu: Konsekwencje zmiany wagi kupki Ola na jego zdolności motoryczne.[/quote]

przynieś, ja oddam próbkę do analizy i dyskwalifikacja MUROWANA:)
Bzium - Forever!!!
"BÓL PRZEMIJA - CHWAŁA POZOSTAJE"

http://www.youtube.com/watch?v=FCo7Wn7G ... re=related
turek75_31
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Chester04 pisze:Są oficjalne wyniki Biegu z Gwiazdami :)

http://www2.wpkiw.com.pl/serwis_informa ... d:634.html

Muszę powiedzieć, WOW, 59 miejsce, czas 22:49 :) Tuż przed 3 kobietą na mecie :)

Vitam

Chester Ty masz Adam na imię?
Nigdy bym nie powiedział.

Pozdrawiam
Piotr
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przeklejam Wam wiadomość z facebooka:

Jeśli ktoś z Was chciałby napisać krótką relację z zawodów, w których brał udział w ciągu ostatniego miesiąca - taką na 1500 znaków, (pół strony), subiektywnie o swoich wrażeniach, o organizacji biegu i o tym jaka panowała na nim atmosfera - niech koniecznie przyśle ją na redakcja@bieganie.com.pl - najlepsze zostaną opublikowane w numerze październikowym Miesięcznika BIEGANIE (tylko trzeba przysłać do wtorku!). A jedna z nich dostanie nagrodę - zegarek od TIMEX :-)

Ujawnijcie swoje talenty prozatorskie szerszemu gronu:)
vixy
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ja jednak nie wystartowałam, wyczytałam w regulaminie że 70% trasy to podbiegi i trening 2 dni wcześniej mi nie poszedł. Na trening przyjde 17 września, o ile jeszcze mnie przygarniecie bo już taaak długo nie byłam :uuusmiech:
Awatar użytkownika
wolfi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

vixy pisze:ja jednak nie wystartowałam, wyczytałam w regulaminie że 70% trasy to podbiegi
To chyba jakiś żart był, my żadnych podbiegów na trasie nie widzieliśmy :) A treningami, które nie wychodzą się nie przejmuj, wszyscy takie mamy.

Piotrze, jakie imię wg Ciebie powinien nosić Chester? :)
dadziap
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:57:34
Życiówka w maratonie: 04:54:07

Nieprzeczytany post

Czesław - to chyba dobre imię dla Chestera :)

Ja się skusiłam na Tychy za tydzień i za dwa.

10.09 -Pikinik im. Dery
17.09 - MTBU

zapraszam :)

u nas nie ma takich wielkich podbiegów jak w Chorzowie
Obrazek
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja tez juz na Tychy zapisany :-) więc sobota znowu biegowa :-) Ajjjj czyli Nie będzie mnie na Stadionie :) Już za Wami tęsknie i będę pokonywał kolejne swoje granice myśląc jak zaskacie te kółeczka na stadionie :-)
ODPOWIEDZ