Garmin f305

Nilis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

szy pisze: swoją drogą ostro gość dawał :)))
Podawał, jak to zawodowiec ;) To jeden z etapów tegorocznego Tour de France.
Tutaj więcej danych obejmujących różne wyścigi z punktu widzenia drużyny Garmin Cervelo, jakby ktoś chciał zerknąć :>
http://connect.garmin.com/explore?owner=garmin-cervelo
PKO
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nilis pisze:maciej65,
"Nie masz wystarczających uprawnień do pokaż aktywności o ID 110071176."
No tak - mój błąd :wrr:
Teraz powinno być lepiej http://connect.garmin.com/activity/110071176
Nilis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

maciej65, dzięki, już wszystko działa. O to mi chodziło :)
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szy pisze:
Nilis pisze:Myślę, że niedługo skuszę się na to urządzenie ;)

Nawiązując do moich pytań odnośnie jazdy na rowerze - jeżeli w trybie bike rejestruje wszystko tak samo, nie byłoby problemu, żeby stworzyć np. coś takiego http://connect.garmin.com/activity/102426972 (nie uwzględniając wykresów mocy i kadencji, ale pulsu, prędkości, wysokości etc. już tak)?
puls, prędkość, wysokość jak najbardziej
jak dokupisz czujnik kadencji to również kadencja i moc
temperaturę nie wiem czy da się osiągnąć, to może być funkcjonalność tylko edge'ów

swoją drogą ostro gość dawał :)))
kolego czy ty jesteś swiadomy że wprowadzasz ludzi w błąd piszac iż jak ktoś dokupi sobie czujnik kadencji do Garmina 305 FR to będzie miał pomiar mocy i kadencji. Niestety nie bo po pierwsze cyujnik kadencji to nie cyujnik mocz

a żpo drugie Garmin 305 FR nie moze nawet byc licznikiem dla pomiaru mocy np. typu powertap.

Tompoz
Tompoz
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szy pisze:
Nilis pisze:Myślę, że niedługo skuszę się na to urządzenie ;)

Nawiązując do moich pytań odnośnie jazdy na rowerze - jeżeli w trybie bike rejestruje wszystko tak samo, nie byłoby problemu, żeby stworzyć np. coś takiego http://connect.garmin.com/activity/102426972 (nie uwzględniając wykresów mocy i kadencji, ale pulsu, prędkości, wysokości etc. już tak)?
puls, prędkość, wysokość jak najbardziej
jak dokupisz czujnik kadencji to również kadencja i moc
temperaturę nie wiem czy da się osiągnąć, to może być funkcjonalność tylko edge'ów

swoją drogą ostro gość dawał :)))
kolego czy ty jesteś swiadomy że wprowadzasz ludzi w błąd piszac iż jak ktoś dokupi sobie czujnik kadencji do Garmina 305 FR to będzie miał pomiar mocy i kadencji. Niestety nie bo po pierwsze cyujnik kadencji to nie cyujnik mocz

a żpo drugie Garmin 305 FR nie moze nawet byc licznikiem dla pomiaru mocy np. typu powertap.

Tompoz
Tompoz
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Kolego bo z tego podniecenia posty Ci się dubluja i literki mieszają. Co jest nie tak z czynnikiem kadencji w Garminie?
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

szy pisze:Kolego bo z tego podniecenia posty Ci się dubluja i literki mieszają. Co jest nie tak z czynnikiem kadencji w Garminie?
1. czujnik pomiary kadencji do garmina 305 fr daje pomiar kadencji i tylko kadencji.
2. do pomiaru mocy sluza urzadzenia takie jka specjalne korby czy piasty/
3. garmin 305 fr nie slużydo pomiaru mocy
4. garmin 305 fr nie3 sluży również jako licznik wyświetlacz do urzadzeń do pomiaru mocy jak np. piasty powertap.
5. Garmin Edge 800, 2.0.0.0 ten garmin co tak się podniecasz nie jest urządzeniem do pomiaru mocy generowanej tylko pracuje jako licznik wyświetlacz dla innych urzadzeń do pomiaru mocy jak piasty poowertap albo korby SRM
reasumująć nie pisz kolego głupot i nie wprowadzaj ludzi wbląd
'
Tompoz
Tompoz
Nilis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tompoz, spokojnie, jak ktoś jest zainteresowany pomiarem mocy to i tak znajdzie odpowiednie informacje choćby na forumszosowym :oczko:
Garmin doszedł, dzisiaj pierwsza jazda testowa, bez gsc 10 na rowerze sprawuje się całkiem ok.
Awatar użytkownika
bartorz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: kiepska

Nieprzeczytany post

Ratunku... mój garmin zwariował! ;) Mam go 2 tygodnie, ale to chyba nie zasługa mojego braku biegłości w jego obsłudze.

O co chodzi? Biegałem inną niż zwykle trasą (zazwyczaj truchtam w tą i z powrotem), bardzo poplątaną, po parku, w okolicach warszawskiej agrykoli, pod koniec treningu, gdy tą samą trasą biegłem 3ci raz f305 zaczął pokazywać jakieś dziwne prędkości rzędu kilometr w 2:20... O co chodzi?
MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

bartorz pisze: O co chodzi? Biegałem inną niż zwykle trasą (zazwyczaj truchtam w tą i z powrotem), bardzo poplątaną, po parku, w okolicach warszawskiej agrykoli, pod koniec treningu, gdy tą samą trasą biegłem 3ci raz f305 zaczął pokazywać jakieś dziwne prędkości rzędu kilometr w 2:20... O co chodzi?
1. Mniej interesuj się prędkością chwilową, a bardziej średnią (np. Lap Avg.)
2. Ustaw "mocniejsze" uśrednianie.

Pozdr.,

MJ
Awatar użytkownika
Apau
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1h1min
Życiówka w maratonie: marzenie

Nieprzeczytany post

Mnie tez takie cuda pokazuje, dlatego przestalem patrzec na tempo tylko patrze na pulsometr oraz mam autolap co km, wtedy usrednione tempo jest wiarygodne.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No właśnie ja w temacie tej prędkości - w sobotę walczyłem mocno z czasem - jak wybiegałem na prostą z lasu gdzie nie było drzew - to miałem czas 4:45/km - stale przez jakieś 200-300m, potem wbiegając w las - spadała do 6:15 a biegłem dokładnie tak samo mocno - co dało niestety na koniec kółka 1km średnią 5:33 a mogę dać sobie urwać palec - że cały km był poniżej 5 minut. Załamałem się, przeklinałem jak szewc - no bo jak tu się nie denerwować jak człowiek biegnie po życiówkę i taki debilizm wychodzi ???
Awatar użytkownika
Maciej_J
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 0:38:25
Życiówka w maratonie: 3:19:07

Nieprzeczytany post

no niestety, pod drzewami mimo zachwalań producenta, GPS się gubi i to pewnie nie tylko Garmin. Ja mam to samo, trochę drzew, nawet nie las, i robi się syf w wykresie tempa. Dlatego sprawiłem sobie footpoda - dobrze wykalibrowany o wiele lepiej "trzyma" tempo, bardzo przydatne jak biegam tempówki. Jak wychodzę na spokojne wybieganie to już to olewam.
Obrazek
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Maciej_J pisze:no niestety, pod drzewami mimo zachwalań producenta, GPS się gubi i to pewnie nie tylko Garmin. Ja mam to samo, trochę drzew, nawet nie las, i robi się syf w wykresie tempa. Dlatego sprawiłem sobie footpoda - dobrze wykalibrowany o wiele lepiej "trzyma" tempo, bardzo przydatne jak biegam tempówki. Jak wychodzę na spokojne wybieganie to już to olewam.
głupoty kolego odpowiadasz Garmin 305 nie gubi żadnych sygnałów wlesie. Twierdzenie ze jakiś footpad jest dokładniejszy niż GPS ala Gamin 305 to kompletna bzdura.

Tompoz
Tompoz
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

powiem ci jeszcze jedną rzecz chyba nie rozumiesz co to jest przy pomiarze GPS pomiar prędkości chwilowej i patrzenie na prędkośc chwilową jest kompletną bzdurą i jednoznacznie swiadczy ze nie mas zpojecia jak jest taki pomiar realizowany. A wszelkiego rodzaju foot pady to lipa i flustracja w stosownaoiu czegoś takiego.

Tompoz
Tompoz
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ