Cel: 30 minut ciągłego biegu - Plan 6-cio tygodniowy

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

ja dziś mam doła.. fizycznie psychicznie i wogóle...
wiem ze bieganie by mnie odprężyło, ale nei wiem czy mam siłę na trening z Pumą... może taki poprostu marszyk zrobie....
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
Kiprun
wirdusza
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

envomer, jak szybko biegasz? Bo jeżeli w ciągu tej minuty marszu po biegu chcesz wypluć płuca, to w ostatnim tygodniu będzie ciężko - może uśrednij tempo, to i godzinę pobiegniesz, sprawdziłam na sobie :usmiech:
InkaDe
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich. Dziś zakończyłam tydzień 4 min biegu , 1 min marszu ! Początki tego tygodnia były ciężkie. Teraz jestem dumna,że dałam radę. Mam siłę biec 4 min, nie łapią mnie kolki czego nawet nie zauważyłam. Ogólnie mam więcej siły i kondycja chyba coraz lepsza. Zastanawiam się tylko kiedy waga zacznie spadać? Pozdrowienia dla wszystkich biegaczy
rudi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzień dobry :usmiech:

Po baaardzo długim okresie nicnierobienia, zaczęłam właśnie plan 6tygodniowy... mam nadzieję, że uda mi się wytrwać i iść dalej.
A wpisuję się tutaj, żeby moja deklaracja biegania była złożona na piśmie ;)
Adźka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Plan skończony!jupi!!!Wytrwałam, dumna z siebie jestem:))) W tym tygodniu sprawdzian... 30 min biegu non stop! Trzymajcie kciuki, na pewno mi się przydadzą:))
Adźka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

rudi pisze:Dzień dobry :usmiech:

Po baaardzo długim okresie nicnierobienia, zaczęłam właśnie plan 6tygodniowy... mam nadzieję, że uda mi się wytrwać i iść dalej.
A wpisuję się tutaj, żeby moja deklaracja biegania była złożona na piśmie ;)

Powodzenia:))))
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Trzymam kciuki za 30 min ciurkiem :)

Rudi powodzenia :)
ja dziś 11sty trening robie, czyli tydzień 3, trening 3
Obrazek
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
Vick
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Adźka pisze:Plan skończony!jupi!!!Wytrwałam, dumna z siebie jestem:))) W tym tygodniu sprawdzian... 30 min biegu non stop! Trzymajcie kciuki, na pewno mi się przydadzą:))
Trzymam kciuki !
Nie biegnij zbyt szybko, a wszystko będzie dobrze :usmiech:
Dasz radę :oczko:
Obrazek
InkaDe
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Trzymam kciuki. Ja zaczęłam tydzień 6 ( 4,30/30) i o dziwo dość sprawnie mi poszło :-) :hahaha:
Awatar użytkownika
lideczqa
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A ja nigdy nie skończyłam planu :) Jakoś wiecznie coś się dzieje w ostatnim tygodniu. A to kolano, a to stopa, a to upał... przecież te upały jakie były na śląsku generalnie nie nadawały się do biegania w ogóle. Ja wiem, że na pewno są tacy ekstremiści... ale nie ja.

Ale chciałam wam napisać trochę inaczej. dziś znowu biegłam po przerwie- 2-3 tygodniowej. Oczywiście musiałam się cofnąć do interwału 3b/2m bo nie dałabym rady. Ale w sumie ważne wg mnie jest to, że pomimo przerwy do tego wracam. Że nie- nie wyszło mi, przerwałam, już nie biegam- tylko kolejne podejście. Mi już tak bardzo na tych 30 minutach nie zależy- choć na początku to pchało do wysiłku. Teraz chcę po prostu się zmęczyć i spocić. A czy to bieg ciągły czy interwały- w sumie efekt mam.

Lubię biegać. Tyle osób mi się dziwi. Ale myślę że prawie kazdy z nas kiedyś mówił "bieganie - never, to nie dla mnie" i dopiero jak spróbowaliśmy się okazało że bieganie jest naprawdę fajne.
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ja dam szanse chyba nowemu planowi "od zera do bohatera " i zawiesze pume. chyba ze ewidentnie nie dam rady to wroce do kotecka.
Obrazek
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

lideczqa pisze:dziś znowu biegłam po przerwie- 2-3 tygodniowej. Oczywiście musiałam się cofnąć do interwału 3b/2m bo nie dałabym rady.
Lideczqa - nie jest konieczne, żebyś ciągle zaczynała wg jakiegoś schematu. Skoro mówisz, że biegania sprawia Ci przyjemność - po prostu biegaj na luzie bez konkretnych czasów. No bo co się w Twoim biegowym życiu zmieni jeśli już dojdziesz do tych 30 minut? Nagle się okaże, że nie wiesz co robić. :) Choć to jest dylemat jaki ma wielu początkujących - co dalej.
Awatar użytkownika
lideczqa
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Wiesz, ale jak biegnę interwałowo to dam radę "biec" 30 minut, więc sobie biegam w ten sposób :) Poza tym ja ciągle mam nadzieję że jednak dojdę do 30 minut :) Juz byłam w pewnym momencie naprawdę blisko. A jak dojdę ... to się zobaczy. Ale byłabym z siebie bardzo dumna.
Adźka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Przebiegłam:))30 minut stało się nareszcie realne:))Aczkolwiek, chyba biegłam trochę za wolno, bo w ogóle się nie zmęczyłam. Plan PUMY jest super, a bieganie okazało się naprawdę przyjemne:)))
Awatar użytkownika
ptak
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Gratulacje Adźka!!!
Pamiętam, jak się też całkiem niedawno cieszyłem z tego osiągniecia.
Jesli zadajesz sobie pytanie lub zachwile je zadasz: co dalej?, to proponuje kontynuowanie treningu z Pumą, tu masz do wyboru trzy warianty:
http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=186&id=2816
to fajne przyjazne plany.
Ponadto na forum tworzymy fajną grupę wsparcia (większość, a może nawet wszyscy po planie 6 tygodniowym).
http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=22813
Zapraszam
ODPOWIEDZ