Pierwszaki w Maratonie po Półmaratonie ilu nas ?

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Artur-3456
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

arkadiuszkrol pisze:A ja się chciałbym dowiedzieć "JAK SOBIE ZAŁATWILIŚCIE TAKIE FAJNE NUMERY" ? :)
...powiem tak. Wymarzyłem sobie taki numerek, zwizualizowałem go, połączyłem się mentalnie z komputerem losującym numerki
I JEST! Czy ktoś jeszcze nie wierzy w siłę pozytywnego myślenia?;-)
...odnaleźć słońce we wszystkim co robisz!
PKO
Awatar użytkownika
arkadiuszkrol
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:47
Życiówka w maratonie: 4:23

Nieprzeczytany post

robert71 pisze:Witam wszystkich szykujących się do 33 MW! ;)

Jak na debiutanta marzenia mam odważne - 3.30 ;)
Życzę ci tego ale jakoś nie wydaje mi się żeby to było możliwe ... podaj swój numer startowy to będziemy mogli zerknąć potem jak ci poszło :)
Generator Planów Treningowych : http://www.gpt24.com
Awatar użytkownika
arkadiuszkrol
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Artur-3456 pisze:
arkadiuszkrol pisze:A ja się chciałbym dowiedzieć "JAK SOBIE ZAŁATWILIŚCIE TAKIE FAJNE NUMERY" ? :)
...powiem tak. Wymarzyłem sobie taki numerek, zwizualizowałem go, połączyłem się mentalnie z komputerem losującym numerki
W takim razie proszę abyś zwizualizował dla mnie 33MW w 3:59:59 :) ... biorę w ciemno :)
Awatar użytkownika
Artur-3456
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

arkadiuszkrol pisze:
Artur-3456 pisze:
W takim razie proszę abyś zwizualizował dla mnie 33MW w 3:59:59 :) ... biorę w ciemno :)
... no i może mam jeszcze przebiec się za Ciebie w MW :nienie:
Wizualizuj! Poszukaj tego w sobie - nikt inny za Ciebie tego nie zrobi.
Oczywiście, jeżeli tylko wierzysz w takie rzeczy :usmiech:
Awatar użytkownika
Omalanga
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:53:46

Nieprzeczytany post

No i jak się biegło kochane Pierwszaki? Ja skończyłam z czasem dokładnie takim samym jak pół roku temu na półmaratonie warszawskim - 1:57. No i od jakiegoś 17 km intensywnie myślałam, czy na pewno dam radę w Maratonie za miesiąc... Naprawdę zaczęłam się cykać :(
Numer startowy na MW2011 : 1881
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

Super się biegało. Zrobiłem sobie dziś rano wybieganie na 30km po tej samej trasie co tydzień temu. Efekt - urwałem 8 min :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
Artur-3456
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Omalanga pisze:No i jak się biegło kochane Pierwszaki? Ja skończyłam z czasem dokładnie takim samym jak pół roku temu na półmaratonie warszawskim - 1:57. No i od jakiegoś 17 km intensywnie myślałam, czy na pewno dam radę w Maratonie za miesiąc... Naprawdę zaczęłam się cykać :(
DAMY RADĘ! :taktak:
U mnie miało być 108 jest 111 minut.
Wyciągnę kilka wniosków na MW - bez imprezek przed imprezami sportowymi :spoczko:
Trochę za nonszalancko podszedłem do tej imprezy i cel nie zrealizowany :ojnie:
ale wynik wygląda zabawnie - 111 min. Pierwszy raz biegłem tyle po asfalcie i za dnia
- całkiem ciepłego wbrew prognozom.
Otrzaskałem się z tłumem, atmosferą zawodów i ich otoczką - bezcenne dla takiego pierwszaka!
Dzięki Omalanga za zaproszenie na Kusocińskiego :jatylko:
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

po jednorazowej probie:
banany - ok
zele - TAK!!!!
baton proteinowy - nie ... ciezko z gryzieniem, mocno wybil mnie z rytmu. a jak sie ludzie patrzyli :hahaha:
arkadiuszkrol pisze:
robert71 pisze:Witam wszystkich szykujących się do 33 MW! ;)

Jak na debiutanta marzenia mam odważne - 3.30 ;)
Życzę ci tego ale jakoś nie wydaje mi się żeby to było możliwe ... podaj swój numer startowy to będziemy mogli zerknąć potem jak ci poszło :)
nie podcinaj mu skrzydel :ojnie:
ja tez mam odwazne marzenia ja na debiut 3:29:29 :hejhej: bede probowac :lalala:
Awatar użytkownika
Maciej_J
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 0:38:25
Życiówka w maratonie: 3:19:07

Nieprzeczytany post

LadyE, nie jesteś jedyna, ja też w debiucie będę biegł na 3:30, damy radę :oczko:
Biegniesz w grupie na 3:30 za pacemakerem, czy jakaś inna taktyka?
Obrazek
Awatar użytkownika
arkadiuszkrol
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wczoraj 28km, czas 2:39:39 ... spokojny bieg .. udało się z temperaturą na 14-17 stopni :)

Nie wiem czy wg stanu "na wczoraj" dałbym radę jeszcze 14km ... ale wiem po sobie, że inaczej mi się biega jak się nastawiam na 10km a inaczej na 28km.

Za tydzień ostatnie długie wybieganie : 30km albo 32km ... potem 16km, 12km, odpoczynek i ... do zobaczenia na starcie :)

Zawsze mogę zacząć przy baloniku 4:00 a skończyć na 4:30 ... ale to tylko "plan awaryjny" :)
Awatar użytkownika
Omalanga
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja właśnie wydrukowałam sobie mapkę maratonu i myślę, czy by nie przebiec planowanych na najbliższy weekend 32-35 km właśnię tą trasą w moim tempie Easy, czyli ok. 6:30 min/km. Może ktoś ma ochotę dołączyć?

A co do biegu z balonikiem czy zającem, to bardzo fajna sprawa, o ile uda się dotrzeć do takiego balonika. Na półmaratonie warszawskim w marcu był taki tłum, że balonik zamigotał mi gdzieś daleko, a później znikł zupełnie, więc chyba będę liczyć tylko na mojego Garmina :)
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Maciej_J pisze:LadyE, nie jesteś jedyna, ja też w debiucie będę biegł na 3:30, damy radę :oczko:
Biegniesz w grupie na 3:30 za pacemakerem, czy jakaś inna taktyka?
na poczatku tak planowalam ale teraz nie jestem pewna. na pewno chce zaczac wolniej i pozniej przyspieszac ;) a Ty juz wiesz jak bedziesz biegl? ile teraz biegasz tygodniowo?
Omalanga pisze:Na półmaratonie warszawskim w marcu był taki tłum, że balonik zamigotał mi gdzieś daleko, a później znikł zupełnie, więc chyba będę liczyć tylko na mojego Garmina :)
ja musialam sie ostro przez tlum przebijac przez dystans chyba dwoch km zanim udalo mi sie swojego dostrzec :hahaha:
Awatar użytkownika
Artur-3456
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Omalanga pisze:Ja właśnie wydrukowałam sobie mapkę maratonu i myślę, czy by nie przebiec planowanych na najbliższy weekend 32-35 km właśnię tą trasą w moim tempie Easy, czyli ok. 6:30 min/km. Może ktoś ma ochotę dołączyć?

A co do biegu z balonikiem czy zającem, to bardzo fajna sprawa, o ile uda się dotrzeć do takiego balonika. Na półmaratonie warszawskim w marcu był taki tłum, że balonik zamigotał mi gdzieś daleko, a później znikł zupełnie, więc chyba będę liczyć tylko na mojego Garmina :)
Chętnie przebiegnę się z Tobą po trasie MW (koniecznie jego końcowej części z zakończeniem na mecie)
Może być 35, może być easy :nienie:
Zakotwiczymy pozytywne stany, oswoimy trasę i zwizualizujemy nasz Maraton łącznie z finiszem.
Nie ma to, jak ćwiczenia w terenie :oczko:
Zdradzę Tobie jeszcze kilka sztuczek na pozyskanie mocy :hejhej:
Również zapraszam innych - nie musimy biec tym samym tempem - pogadamy chwilkę
i pomotywujemy się a później każdy oswaja swój własny maraton :usmiech:
Co ty na to Arek?
PS.
Ja mogę po południu od 17.00 lub rano od 9.00.
Awatar użytkownika
arkadiuszkrol
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Omalanga pisze:A co do biegu z balonikiem czy zającem, to bardzo fajna sprawa, o ile uda się dotrzeć do takiego balonika. Na półmaratonie warszawskim w marcu był taki tłum, że balonik zamigotał mi gdzieś daleko, a później znikł zupełnie, więc chyba będę liczyć tylko na mojego Garmina :)
Może się uda .. a jak nie to wystarczyć będzie musiał wirtualny balonik w Garminie tak jak mówisz :)
Artur-3456 pisze:Chętnie przebiegnę się z Tobą po trasie MW (koniecznie jego końcowej części z zakończeniem na mecie)
Może być 35, może być easy :nienie:
Zakotwiczymy pozytywne stany, oswoimy trasę i zwizualizujemy nasz Maraton łącznie z finiszem.
Nie ma to, jak ćwiczenia w terenie :oczko:
Zdradzę Tobie jeszcze kilka sztuczek na pozyskanie mocy :hejhej:
Również zapraszam innych - nie musimy biec tym samym tempem - pogadamy chwilkę
i pomotywujemy się a później każdy oswaja swój własny maraton :usmiech:
Co ty na to Arek?
PS.
Ja mogę po południu od 17.00 lub rano od 9.00.
Jeżeli o mnie chodzi to niestety odpadam.
Mieszkam w Sosnowcu i do Warszawy przyjadę dopiero wieczorem w piątek przed maratonem :).
Ale dzięki za zaproszenie.
Jak zrobicie trasę z Garminem GPS to chętnie zerknę na dane :)

Arek
Awatar użytkownika
Omalanga
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

arkadiuszkrol pisze: Jak zrobicie trasę z Garminem GPS to chętnie zerknę na dane :)

Arek
Spróbuję, choć mam go dopiero od tygodnia i jeszcze się z nim użeram... ekran dotykowy, to nie jest mój ulubiony sposób porozumiewania się ze sprzętem, ale mam nadzieję, że go w końcu oswoję :)

Dobranoc kochane Pierwszaki! Rzucam się w objęcia Morfeusza, bo czuję, że jeszcze nie odespałam tego wczorajszego półmaratonu. A jutro biegam krótko i szybko, i to jest to co Tygryski (czy też Omalangi :)) lubią najbardziej :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ