Garmin f305

Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

MJ pisze:Z tego co wiem to można ale nie w zegarku ale w programie do którego zrzucasz treningi. Np. w Garmin Training Center, możesz mieć kilka profili.
No tak, ale w Garminie masz wprowadzone swoje dane, czyli HR, waga, wiek... Program je zmieni na profil drugiego użytkownika? Nie widzę innej mozliwości, jak tylko ręczne wykasowanie swoich danych i wprowadzenie informacji o drugim użytkowniku :echech: .
PKO
MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

wolf1971 pisze:
MJ pisze:Z tego co wiem to można ale nie w zegarku ale w programie do którego zrzucasz treningi. Np. w Garmin Training Center, możesz mieć kilka profili.
No tak, ale w Garminie masz wprowadzone swoje dane, czyli HR, waga, wiek... Program je zmieni na profil drugiego użytkownika? Nie widzę innej mozliwości, jak tylko ręczne wykasowanie swoich danych i wprowadzenie informacji o drugim użytkowniku :echech: .
Ręcznie nie. Jak wysyłasz treningi do zegarka to wysyłany jest także Twój profil (chyba pyta czy nadpisać jeśli w zegarku są inne dane niż w programie).
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MJ pisze:Ręcznie nie. Jak wysyłasz treningi do zegarka to wysyłany jest także Twój profil (chyba pyta czy nadpisać jeśli w zegarku są inne dane niż w programie).
Ot to Ci nowina... Po maratonie przeprowadzę eksperyment. Dzięki za info :taktak:
Awatar użytkownika
ja_arek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

maciej65 pisze:Jeśli masz gwarancję producenta (2 lata od zakupu) to załatwiasz w serwisie garmina. Telefon do serwisu (jest na stronie garmina), nadanie numeru zgłoszenia, wysyłasz z numerem zgłoszenia na paczce i dostajesz nowy.
Dzięki, kolego. Zrobię jak napisałeś. Zegarek jest niemal nowy, bo kupiłem go w maju.
jackonet
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 38:55
Życiówka w maratonie: 3:23:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy w 305-ce /ew. w sofcie/ jest możliwość sprawdzenia czasu treningu w rozbiciu na strefy HR ?
Chodzi mi dokładnie o własne ustawienia stref tętna, bo te które są fabrycznie /Pace Zone 1-10: Slow walk, walk, fast walk itd./ mnie nie interesują.

W Polarze RS800 to była fajna i dosyć przydatna opcja.

Dzięki
Pzdr
jacek
MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jackonet pisze:Czy w 305-ce /ew. w sofcie/ jest możliwość sprawdzenia czasu treningu w rozbiciu na strefy HR ?
Chodzi mi dokładnie o własne ustawienia stref tętna, bo te które są fabrycznie /Pace Zone 1-10: Slow walk, walk, fast walk itd./ mnie nie interesują.

W Polarze RS800 to była fajna i dosyć przydatna opcja.

Dzięki
Pzdr
jacek
Zdaje się że mieszasz strefy tętna ze strefami tempa. W swoim profilu możesz zdefiniować dość dowolnie (piszę z pamięci) 6 stref tętna i 10 stref tempa strefy, strefy tempa możesz nazwać jak Ci się podoba i ustawić zakresy tempa jakie Ci się podoba (np 3 stefa Easy 5:00-4:40 itd).

Po treningu na wykresie tętna/tempa będziesz widział ile czasu spędziłeś w konkretnych strefach.

Nie wiem czy to Ci wystarczy, ale zawsze coś.
jackonet
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Racja zamieszałem trochę z tymi ustawami fabrycznymi - przecież to jest Pace/tempo :lalala:
Generalnie chodziło mi o tętno i własne zdefiniowane zakresy/strefy.
W SportTracks widzę na wykresie czas spędzony w tych strefach HR tak poglądowo odnośnie każdego zapisanego LAPa /np. tysiączka przy interwałach/.

Jednak przydałoby się takie zestawienie ze wszystkich odcinków, wyrażone liczbowo - nie tylko wykres.

np. trening interwałowy: WT 5x1km p.3'TR

Czas łącznie: 33min
w tym:
strefa 5 - WT: 8min
strefa 4 - WB3: 5min
strefa 3 - WB2: 2min
strefa 2 - OWB1: 12min
strefa 1 - TR: 6min
Nilis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zainteresował mnie f305, w związku z czym mam kilka pytań ;)
Czy do zestawu domyślnie jest dołączona podstawka na rower (na niektórych aukcjach allegro ją widzę, na innych nie), czy trzeba ją dokupić? Czy bez takiej podstawki jest możliwość przełączenia f305-ki w tryb "bike"? Jak garmin sprawuje się na rowerze bez czujnika prędkości na koło?
Kiedy najbardziej opłaca się polować na 305-kę, głównie chodzi mi o wyprzedaże? Zależałoby mi na zakupie urządzenia powiedzmy do stycznia, w jakich miesiącach można spodziewać się najmniejszych cen?
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Nilis pisze:Zainteresował mnie f305, w związku z czym mam kilka pytań ;)
Czy do zestawu domyślnie jest dołączona podstawka na rower (na niektórych aukcjach allegro ją widzę, na innych nie), czy trzeba ją dokupić? Czy bez takiej podstawki jest możliwość przełączenia f305-ki w tryb "bike"? Jak garmin sprawuje się na rowerze bez czujnika prędkości na koło?
Kiedy najbardziej opłaca się polować na 305-kę, głównie chodzi mi o wyprzedaże? Zależałoby mi na zakupie urządzenia powiedzmy do stycznia, w jakich miesiącach można spodziewać się najmniejszych cen?
- podstawka raczej nie jest w standardzie
- można przełączyć do trybu bike bez podstawki
- garmin na rowerze sprawuje się ok, są pewne niedogodności związane z tym że to GPS (gubi się w tunelach), zmiana prędkości jazdy na zegarku jest pokazana z pewnym opóźnieniem; za to jako urządzenie do archwizacji tras jest bezcenny
- ceny są uzależnione od siły naszej waluty i wypustu nowych modeli, po prostu kup kiedy potrzebujesz
Nilis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Myślę, że niedługo skuszę się na to urządzenie ;)

Nawiązując do moich pytań odnośnie jazdy na rowerze - jeżeli w trybie bike rejestruje wszystko tak samo, nie byłoby problemu, żeby stworzyć np. coś takiego http://connect.garmin.com/activity/102426972 (nie uwzględniając wykresów mocy i kadencji, ale pulsu, prędkości, wysokości etc. już tak)?
maciej65
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nilis pisze:Myślę, że niedługo skuszę się na to urządzenie ;)

Nawiązując do moich pytań odnośnie jazdy na rowerze - jeżeli w trybie bike rejestruje wszystko tak samo, nie byłoby problemu, żeby stworzyć np. coś takiego http://connect.garmin.com/activity/102426972 (nie uwzględniając wykresów mocy i kadencji, ale pulsu, prędkości, wysokości etc. już tak)?
Dla przykładu http://connect.garmin.com/activity/110071176 Jechałem z G305 (na nadgarstku) i paskiem (czujnik HRM) na klacie.
To demonstracja zawartości a nie jakości :hahaha: rower to dla mnie rekreacja :jatylko:
Nilis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

maciej65,
"Nie masz wystarczających uprawnień do pokaż aktywności o ID 110071176."
MJ
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jackonet pisze: Jednak przydałoby się takie zestawienie ze wszystkich odcinków, wyrażone liczbowo - nie tylko wykres.

w tym:
W GTC w podsumowaniu treningu możesz zobaczyć dokładnie coś takiego (oczywiście wcześniej powinieneś odpowiednio zdefiniować swoje strefy tętna).
Awatar użytkownika
szy
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:01
Życiówka w maratonie: 3:19:17

Nieprzeczytany post

Nilis pisze:Myślę, że niedługo skuszę się na to urządzenie ;)

puls, prędkość, wysokość jak najbardziej
jak dokupisz czujnik kadencji to również kadencja i moc
temperaturę nie wiem czy da się osiągnąć, to może być funkcjonalność tylko edge'ów

swoją drogą ostro gość dawał :)))
jackonet
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MJ pisze:
jackonet pisze: Jednak przydałoby się takie zestawienie ze wszystkich odcinków, wyrażone liczbowo - nie tylko wykres.

w tym:
W GTC w podsumowaniu treningu możesz zobaczyć dokładnie coś takiego (oczywiście wcześniej powinieneś odpowiednio zdefiniować swoje strefy tętna).
A jest faktycznie w TOTALS, strefy miałem zdefiniowane.
Wielkie dzięki za podpowiedź :taktak:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ