No tak, ale w Garminie masz wprowadzone swoje dane, czyli HR, waga, wiek... Program je zmieni na profil drugiego użytkownika? Nie widzę innej mozliwości, jak tylko ręczne wykasowanie swoich danych i wprowadzenie informacji o drugim użytkownikuMJ pisze:Z tego co wiem to można ale nie w zegarku ale w programie do którego zrzucasz treningi. Np. w Garmin Training Center, możesz mieć kilka profili.
Garmin f305
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
MJ
- Dyskutant

Ręcznie nie. Jak wysyłasz treningi do zegarka to wysyłany jest także Twój profil (chyba pyta czy nadpisać jeśli w zegarku są inne dane niż w programie).wolf1971 pisze:No tak, ale w Garminie masz wprowadzone swoje dane, czyli HR, waga, wiek... Program je zmieni na profil drugiego użytkownika? Nie widzę innej mozliwości, jak tylko ręczne wykasowanie swoich danych i wprowadzenie informacji o drugim użytkownikuMJ pisze:Z tego co wiem to można ale nie w zegarku ale w programie do którego zrzucasz treningi. Np. w Garmin Training Center, możesz mieć kilka profili..
- wolf1971
- Zaprawiony W Bojach

Ot to Ci nowina... Po maratonie przeprowadzę eksperyment. Dzięki za infoMJ pisze:Ręcznie nie. Jak wysyłasz treningi do zegarka to wysyłany jest także Twój profil (chyba pyta czy nadpisać jeśli w zegarku są inne dane niż w programie).
- ja_arek
- Wyga

Dzięki, kolego. Zrobię jak napisałeś. Zegarek jest niemal nowy, bo kupiłem go w maju.maciej65 pisze:Jeśli masz gwarancję producenta (2 lata od zakupu) to załatwiasz w serwisie garmina. Telefon do serwisu (jest na stronie garmina), nadanie numeru zgłoszenia, wysyłasz z numerem zgłoszenia na paczce i dostajesz nowy.
-
jackonet
- Wyga

- Życiówka na 10k: 38:55
- Życiówka w maratonie: 3:23:46
- Kontakt:
Czy w 305-ce /ew. w sofcie/ jest możliwość sprawdzenia czasu treningu w rozbiciu na strefy HR ?
Chodzi mi dokładnie o własne ustawienia stref tętna, bo te które są fabrycznie /Pace Zone 1-10: Slow walk, walk, fast walk itd./ mnie nie interesują.
W Polarze RS800 to była fajna i dosyć przydatna opcja.
Dzięki
Pzdr
jacek
Chodzi mi dokładnie o własne ustawienia stref tętna, bo te które są fabrycznie /Pace Zone 1-10: Slow walk, walk, fast walk itd./ mnie nie interesują.
Dzięki
Pzdr
jacek
-
MJ
- Dyskutant

Zdaje się że mieszasz strefy tętna ze strefami tempa. W swoim profilu możesz zdefiniować dość dowolnie (piszę z pamięci) 6 stref tętna i 10 stref tempa strefy, strefy tempa możesz nazwać jak Ci się podoba i ustawić zakresy tempa jakie Ci się podoba (np 3 stefa Easy 5:00-4:40 itd).jackonet pisze:Czy w 305-ce /ew. w sofcie/ jest możliwość sprawdzenia czasu treningu w rozbiciu na strefy HR ?
Dzięki
Pzdr
jacek
Po treningu na wykresie tętna/tempa będziesz widział ile czasu spędziłeś w konkretnych strefach.
Nie wiem czy to Ci wystarczy, ale zawsze coś.
-
jackonet
- Wyga

- Kontakt:
Racja zamieszałem trochę z tymi ustawami fabrycznymi - przecież to jest Pace/tempo
Generalnie chodziło mi o tętno i własne zdefiniowane zakresy/strefy.
W SportTracks widzę na wykresie czas spędzony w tych strefach HR tak poglądowo odnośnie każdego zapisanego LAPa /np. tysiączka przy interwałach/.
Jednak przydałoby się takie zestawienie ze wszystkich odcinków, wyrażone liczbowo - nie tylko wykres.
np. trening interwałowy: WT 5x1km p.3'TR
Czas łącznie: 33min
w tym:
strefa 5 - WT: 8min
strefa 4 - WB3: 5min
strefa 3 - WB2: 2min
strefa 2 - OWB1: 12min
strefa 1 - TR: 6min
Generalnie chodziło mi o tętno i własne zdefiniowane zakresy/strefy.
W SportTracks widzę na wykresie czas spędzony w tych strefach HR tak poglądowo odnośnie każdego zapisanego LAPa /np. tysiączka przy interwałach/.
Jednak przydałoby się takie zestawienie ze wszystkich odcinków, wyrażone liczbowo - nie tylko wykres.
w tym:
-
Nilis
- Rozgrzewający Się

Zainteresował mnie f305, w związku z czym mam kilka pytań 
Czy do zestawu domyślnie jest dołączona podstawka na rower (na niektórych aukcjach allegro ją widzę, na innych nie), czy trzeba ją dokupić? Czy bez takiej podstawki jest możliwość przełączenia f305-ki w tryb "bike"? Jak garmin sprawuje się na rowerze bez czujnika prędkości na koło?
Kiedy najbardziej opłaca się polować na 305-kę, głównie chodzi mi o wyprzedaże? Zależałoby mi na zakupie urządzenia powiedzmy do stycznia, w jakich miesiącach można spodziewać się najmniejszych cen?
Czy do zestawu domyślnie jest dołączona podstawka na rower (na niektórych aukcjach allegro ją widzę, na innych nie), czy trzeba ją dokupić? Czy bez takiej podstawki jest możliwość przełączenia f305-ki w tryb "bike"? Jak garmin sprawuje się na rowerze bez czujnika prędkości na koło?
Kiedy najbardziej opłaca się polować na 305-kę, głównie chodzi mi o wyprzedaże? Zależałoby mi na zakupie urządzenia powiedzmy do stycznia, w jakich miesiącach można spodziewać się najmniejszych cen?
- szy
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 39:01
- Życiówka w maratonie: 3:19:17
- podstawka raczej nie jest w standardzieNilis pisze:Zainteresował mnie f305, w związku z czym mam kilka pytań
- można przełączyć do trybu bike bez podstawki
- garmin na rowerze sprawuje się ok, są pewne niedogodności związane z tym że to GPS (gubi się w tunelach), zmiana prędkości jazdy na zegarku jest pokazana z pewnym opóźnieniem; za to jako urządzenie do archwizacji tras jest bezcenny
- ceny są uzależnione od siły naszej waluty i wypustu nowych modeli, po prostu kup kiedy potrzebujesz
Mój profil Strava: https://www.strava.com/athletes/43888753
-
Nilis
- Rozgrzewający Się

Myślę, że niedługo skuszę się na to urządzenie 
Nawiązując do moich pytań odnośnie jazdy na rowerze - jeżeli w trybie bike rejestruje wszystko tak samo, nie byłoby problemu, żeby stworzyć np. coś takiego http://connect.garmin.com/activity/102426972 (nie uwzględniając wykresów mocy i kadencji, ale pulsu, prędkości, wysokości etc. już tak)?
Nawiązując do moich pytań odnośnie jazdy na rowerze - jeżeli w trybie bike rejestruje wszystko tak samo, nie byłoby problemu, żeby stworzyć np. coś takiego http://connect.garmin.com/activity/102426972 (nie uwzględniając wykresów mocy i kadencji, ale pulsu, prędkości, wysokości etc. już tak)?
-
maciej65
- Stary Wyga

Dla przykładu http://connect.garmin.com/activity/110071176 Jechałem z G305 (na nadgarstku) i paskiem (czujnik HRM) na klacie.Nilis pisze:Myślę, że niedługo skuszę się na to urządzenie
To demonstracja zawartości a nie jakości
-
MJ
- Dyskutant

W GTC w podsumowaniu treningu możesz zobaczyć dokładnie coś takiego (oczywiście wcześniej powinieneś odpowiednio zdefiniować swoje strefy tętna).jackonet pisze: Jednak przydałoby się takie zestawienie ze wszystkich odcinków, wyrażone liczbowo - nie tylko wykres.
w tym:
- szy
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 39:01
- Życiówka w maratonie: 3:19:17
puls, prędkość, wysokość jak najbardziejNilis pisze:Myślę, że niedługo skuszę się na to urządzenie
jak dokupisz czujnik kadencji to również kadencja i moc
temperaturę nie wiem czy da się osiągnąć, to może być funkcjonalność tylko edge'ów
swoją drogą ostro gość dawał
Mój profil Strava: https://www.strava.com/athletes/43888753
-
jackonet
- Wyga

- Kontakt:
A jest faktycznie w TOTALS, strefy miałem zdefiniowane.MJ pisze:W GTC w podsumowaniu treningu możesz zobaczyć dokładnie coś takiego (oczywiście wcześniej powinieneś odpowiednio zdefiniować swoje strefy tętna).jackonet pisze: Jednak przydałoby się takie zestawienie ze wszystkich odcinków, wyrażone liczbowo - nie tylko wykres.
w tym:
Wielkie dzięki za podpowiedź