100 pytań do :)

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Do marketingowej jak pokazuje najnowszy artykuł Reeboka to na pewno.

Po co się skupiać na literkach, zacznij zamiast tego wstawiać zdjęcia swojego stolca, przecież jak ktoś się bardzo będzie chciał skomunikować to się domyśli o co Ci chodzi ;)

Odrobina wysiłku przy formułowaniu wypowiedzi to nie fanaberia polonistów a przejaw minimum szacunku wobec współdyskutantów.
PKO
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nikt i nic nie zmieni mojego punktu widzenia, chcecie czerpać, czerpcie... ale bez marudzenia
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Laoni
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wracając do tematu chciałam tylko dodać, że chyba odkryłam przyczynę mojej kiepskiej formy. Robiłam zbyt dużą przerwę między posiłkiem a biegiem były to 3 do 4 h. Biegało mi się fatalnie. A teraz są to 2 h, a czasem jak nie wyrobie się to zjadam przed biegiem bardzo, bardzo mały posiłek.

Forma wraca wczoraj zaliczyłam swoje pierwsze 10 km:) i była to przyjemność :))) Ręka drętwiała mi cały dzień za to podczas biegu wcale:) No i jeszcze muszę popracować nad hemoglobiną bo mam raczej niską.
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Laoni pisze:Wracając do tematu chciałam tylko dodać, że chyba odkryłam przyczynę mojej kiepskiej formy. Robiłam zbyt dużą przerwę między posiłkiem a biegiem były to 3 do 4 h. Biegało mi się fatalnie. A teraz są to 2 h, a czasem jak nie wyrobie się to zjadam przed biegiem bardzo, bardzo mały posiłek.

Forma wraca wczoraj zaliczyłam swoje pierwsze 10 km:) i była to przyjemność :))) Ręka drętwiała mi cały dzień za to podczas biegu wcale:) No i jeszcze muszę popracować nad hemoglobiną bo mam raczej niską.
fajnie, popracuj bo warto ale to nie 5 dni :)

pozdro
Awatar użytkownika
wisnia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a jak wygląda u ciebie rozgrzewka przed biegiem? drętwienie ręki może też wynikać z niedogrzanej górnej partii ciała. jak wiadomo podczas treningu najbardziej pracują nogi i to do nich najbardziej "spływa" krew, dlatego trzeba przed treningiem porządnie rozruszać ręce i tułów - wymachy ramion, krążenia rąk, krążenia głowy, bioder, skręty tułowia, "pajacyk" - warto poświęcić na to trochę czasu :)
Laoni
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Rozgrzewka to u mnie bardzo wolny trucht, aż kostki i kolana przestaną strzelać i trzaskać:) Rękami bardzo mocno macham pod koniec biegu, chyba próbuję się nimi odpychać. A tak na poważnie zawsze się tylko rozciągałam po biegu.
Będę machać rękami podczas wolnego truchtu, jeżeli to takie ważne, pewnie ludziska z okolicy będą się głupio patrzeć, ale co mi tam:)
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Laoni pisze:Wracając do tematu chciałam tylko dodać, że chyba odkryłam przyczynę mojej kiepskiej formy. Robiłam zbyt dużą przerwę między posiłkiem a biegiem były to 3 do 4 h. Biegało mi się fatalnie. A teraz są to 2 h, a czasem jak nie wyrobie się to zjadam przed biegiem bardzo, bardzo mały posiłek.
Ja za to po większych posiłkach muszę mieć przerwę 3-4h, bo inaczej ciężko mi się biegnie. Dlatego wolę trenować rano, jem banana i żołądek nie strajkuje :)
Zbynek
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeszcze nawiążę do używania znaków interpunkcyjnych...
Niewstawiony znak każe domyślać się o co w ogóle może chodzić rozmówcy. Źle wstawiony może zupełnie zmienić znaczenie przekazu, a z kontekstu każda możliwość może być uznana za prawidłową.

Ot, choćby prosty przykład...
Na froncie złapano dezertera z carskiej armii. Telegrafują więc do dowództwa:
- Mamy dezertera. Powiesić czy puścić?
Odpowiedź nadeszła
- Powiesić nie wolno puścić

I co? Wiadomo jaki był przekaz dowództwa? Dla tych co nie używają przecinków wytłumaczenie możliwych opcji:
Powiesić, nie wolno puścić.
Powiesić nie wolno, puścić.
Jest różnica?
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Laoni pisze:Na początku chciałabym się przywitać, podczytuję Was trochę od jakiegoś czasu, jednak ten post jest moim pierwszym.
3. No i waga stoi w miejscu, nie zeszła ani pół grama, choć jem zdecydowanie mniej, ideału nie ma ale skoro na wcześniejszej ilości pokarmu nie tyłam bez biegania to dlaczego po zmniejszeniu porcji i bieganiu nic nie chudnę, dodam, że tarczyca, cukier są ok. Chciałam zrzucić tylko 5 kg,a tu nawet pół kg nie poszło:(
Czy te 3 miesiące to za krótki czas, aby zacząć dostrzegać efekty o które mi chodzi, czy może coś jeszcze nie gra? Każda rada mile widziana.
Organizm ludzki ma wrodzoną inteligencję. Jeżeli nagle mu obetniesz energię i zwiększysz jej zużycie, to on spowolni inne procesy energetyczne. Więc w rezultacie spalasz mniej, bo organizm gromadzi zapasy na gorsze czasy.
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zbynek pisze:Jeszcze nawiążę do używania znaków interpunkcyjnych...
Niewstawiony znak każe domyślać się o co w ogóle może chodzić rozmówcy. Źle wstawiony może zupełnie zmienić znaczenie przekazu, a z kontekstu każda możliwość może być uznana za prawidłową.

Ot, choćby prosty przykład...
Na froncie złapano dezertera z carskiej armii. Telegrafują więc do dowództwa:
- Mamy dezertera. Powiesić czy puścić?
Odpowiedź nadeszła
- Powiesić nie wolno puścić

I co? Wiadomo jaki był przekaz dowództwa? Dla tych co nie używają przecinków wytłumaczenie możliwych opcji:
Powiesić, nie wolno puścić.
Powiesić nie wolno, puścić.
Jest różnica?
Dobre pffff :hahaha:

Jeszcze masz: Powiesić nie, wolno puścić. Mniej stylistycznie a bardziej wojskowo hr hr

pozdro
sawalas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie znam F@E ani żadnego z was. Ale powiem krótko - odwaliło wam. Człowiek stara się przekazać wiedzę (niemałą jak widać z postów), a wy zamiast jednego pytania merytorycznego walicie o stylistyce czy błędach.
Myślałem, że na takim forum, wśród inteligentnych ludzi, którzy piszą o swoim zdrowiu i często poważnych kłopotach, stawiają ważne dla nich pytania, nazi grammar nie występuje.
Widać się myliłem.

F@E - szacunek.
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiesz na świecie są różne osobowości, jak by tak nie było nie było by zróżnicowania a co za tym idzie znacznego postępu, choć to może być za bardzo przebarwione bo postęp to nauka. Bardziej to wchodzi w patologię nabytą z upodobań czy zainteresowań a może nawet szkoły, kierowane to jest wysokim ego :)

pozdro
Awatar użytkownika
T.time
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wiesz na świecie są różne osobowości, jak by tak nie było nie było by zróżnicowania a co za tym idzie znacznego postępu, choć to może być za bardzo przebarwione bo postęp to nauka. Bardziej to wchodzi w patologię nabytą z upodobań czy zainteresowań a może nawet szkoły, kierowane to jest wysokim ego
OMG Obrazek
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

T.time pisze:
Wiesz na świecie są różne osobowości, jak by tak nie było nie było by zróżnicowania a co za tym idzie znacznego postępu, choć to może być za bardzo przebarwione bo postęp to nauka. Bardziej to wchodzi w patologię nabytą z upodobań czy zainteresowań a może nawet szkoły, kierowane to jest wysokim ego
OMG Obrazek
Ktoś kończy filologię i jest jebnięty na punkcie pisowni bo to jego konik, to patologia wychodząca albo z nabytych zachowań albo z upodobań i tego nie zanegujesz, najczęściej to nauczyciele. Taka jest prawda jeżeli chodzi o wszystkich forumowych uzdrowicieli. Koniec kropka

Choć pogadamy o sprawach technologicznych albo informatycznych pfffff lerzisssss...
sawalas
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

T.time pisze:
OMG Obrazek

Tak tak,
jeszcze więcej inteligentnych postów z trzema znakami komentarza.
"stary wyga" przy nicku fajnie wygląda prawda?
Ostatnio zmieniony 25 sie 2011, 10:15 przez sawalas, łącznie zmieniany 1 raz.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ