1. poczytaj moje posty w jakim kontekscie podalem przykład budowy Marcina.Qba Krause pisze:Adam, kolejna dyscyplina, która Cię nie zachwyca, chociaż powinna...
A tak serio, niektórzy powinni zejść na ziemię.
Tompoz, to Ty przywołałeś przykład Lewandowskiego, który nie ma racji bytu w dyskusji o maratończykach. Znajdź przykłady z elity światowego maratonu mocno zbudowanych biegaczy, to porozmawiamy.
Analogie z kolarstwem, chociaż bardzo byś chciał, jak wykazał Adam i nie tylko, po prostu nie istnieją.
2. a kto tu mówi o mocno zbudowanych gościach chłopie to są małe niuanse ale niuanse na tyle istotne w danym rodzajów terenie realizowania wysiłku kolasrskiego czy biegowego. Jak szukasz mocno zbudowanego faceta to sobie obejrzyj zdjecia Taty Dody.
3. Adam jedynie co wykazał to to że nie kuma co do niego mówie i druga rzecz że mimo że jest światowy gość sportowy bywały to nie czuje kolarstwa i wypowiada się na temat w tym przypadku Tour de France lekko krzywo.
4. Pytajac mnie o pokazanie mocno zbudowanego maratończyka uchwyciłeś sedno sprawy że w peletonie kolarskim jest mijesce dla ludzi w wielkim Vo 2 max ważacym 80 kg Huschowd CaNCERALLAA i dla ważących 52 kg Włoch Pozzovino . A w bieganiu maratonów już mniej. Co innego gdyby np. bieganie długodysnsowe poszłó drogą kolarstwa szosowego iż zamiast maratonu by były biegi wielodnione np.
1, etap czasówka na 5 km
2. drugi etap 29 km płaskie
3, etap 20 km z podbiegiem 5 km w górach
4. etap pagórkowaty
w ten sposób by się wyodrebnily specjalizacje u biegaczy jak w peletonie szosowym.
i na koniec sedno sprawy w temacie tematu którego wałkujmey
będzie jeden biegacz tóry będzie miał 5 % tłuszczu a będzie miał BMI 21,1 a będzie drug co będzie miał poziom tłuszczu tez 5 % a będzie miał BMI 19,5 ................................... mam nadzieje że zakumacie oco jest taman i nie patrzcie na to z perspektywy kolarstwa szooswego bo to byl przykład podany przezemniew byscie zakumali oco chodzi.
Tompoz