Kolejny biegaczyna :P

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

rodryg4 pisze:We wrześni była kiedyś szkołą podstawowa czy coś takiego ? Moja mama byłą dyrektorką szkoły w Skorzęcinie jakieś 25 lat temu a wcześniej pracowała chyba we Wrześni właśnie ale nie jestem pewien ;)

Mam kolejne pytanie odnośnie biegania i tego planu 6cio tygodniowego.

Mianowicie w planie napisane jest, żeby trenować 4 razy w tygodniu. Ja czuję się na siłach i biegam codziennie. To dobrze czy nie ? Wydaje mi się, że regeneruje się szybko bo zawsze mam chęci, siłę i nic mnie nie boli przez kolejnym treningiem, ale może lepiej zrobić chociaż ten dzień odpoczynku ?
Lepiej zrobic przerwy, i to nie 1 dzien, a jednak te 3. Mysle, ze nie powiniens biegac wiecej niz te 4 razy, naprawde.. Nawet ja Cie "nosi". Znajdz cos w zamian - basen, silownia. Jest tez mnostwo cwiczen rozciagajacych na necie. Jak biegasz - musisz koniecznie sie rozciagac, wiec bedzie jak znalazl jako "wypelniacz" na pozostale dni.
PKO
wirdusza
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie pisze:dzisiaj na ten przykład w deszczowej aurze słuchałam sobie gitarowych smętów, większych czy mniejszych (TO jest totalnie do mojego rytmu biegowego :hej: ).
Otworzyłam link i stwierdzam, że masz niezły rytm, do mojego tempa po 5 miesiącach biegu nadal bardziej się nadaje Alligator :bum:

Co do przerw w bieganiu, to chyba lepiej mieć je częściej i nie wypalić się na początku :-)
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rodryg4 pisze:We wrześni była kiedyś szkołą podstawowa czy coś takiego ? Moja mama byłą dyrektorką szkoły w Skorzęcinie jakieś 25 lat temu a wcześniej pracowała chyba we Wrześni właśnie ale nie jestem pewien ;)
Tiaa :taktak: Była była, nawet niejedna :hahaha: mamy 3 podstawówki, 2 gimnazja i 4 szkoły średnie :bum:
Awatar użytkownika
wisnia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wirdusza pisze:Otworzyłam link i stwierdzam, że masz niezły rytm, do mojego tempa po 5 miesiącach biegu nadal bardziej się nadaje Alligator :bum:
tak naprawdę to jakoś tak zazwyczaj ta piosenka leci akurat pod koniec treningu, gdzie przyspieszam, więc wtedy tylko tak idealnie się dopasowuję do jej rytmu :P jeśli chodzi o album Sainthood, jeszcze nadejdą takie czasy kiedy będę biegać do "Hell" :sss:
rodryg4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Aniad1312 pisze:
Tiaa :taktak: Była była, nawet niejedna :hahaha: mamy 3 podstawówki, 2 gimnazja i 4 szkoły średnie :bum:

Wybacz byłem tam u Was raz w życiu w wieku ok. 10 lat i myślałem, że to wieś jak Skorzęcin. Wybacz, przepraszam naprawdę :) Ogólnie Wasze strony są świetne jak dla mnie, gościa z północy woj. kuj-pom ;)

Co do przerw zastosuje się do Waszych zaleceń ;) zamiast biegania gimnastyka, rower i pływanie ;) jesteście bardzo pomocni ;)
rodryg4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam pytanie. Otóż biegałem dzisiaj i bardzo ubrudziłem sobie buty do biegania. Czyściłem je nieużywaną szczoteczką do zębów wodą z szamponem. Prawie wszystko zeszło, ale na tej całej siateczce Mesh czy jak ona tam się zwie widać jednak pozostałości po tych błotnistych plamach. Mam pytanie, jak czyścić tę siateczkę i całe buty, żeby to zeszło? Można je wyprać w automacie ?
Awatar użytkownika
wieslaws60
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:40:17
Życiówka w maratonie: 03:21:50

Nieprzeczytany post

W mojej instrukcji użytkowania butów wyraźnie pisze, że nie wolno prać w automacie. Ja biegam przeważnie po leśnych ścieżkach i po deszczu używam czarnych butów (starszych), w ładną pogodę jasnych (tych lepszych).

A co do spadku wagi: Biegam cztery miesiące i ubyło mi 4 kg, przy wzroście 170 cm waga spadła z 71 kg do 69 kg. Myślę, że w Twoim przypadku waga nie będzie spadać, no może ze 2 kg.

Pozdrawiam.
rodryg4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No dobrze, tyle ile mi się udało tyle wyczyściłem, "plam" nie widać, chyba, żeby się bardzo zbliżyć do butów i wytężyć wzrok. Z resztą to są buty do biegania, więc nie będą cały czas wyglądały jak nówki i trzeba się z tym pogodzić :)
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

rodryg4 pisze:No dobrze, tyle ile mi się udało tyle wyczyściłem, "plam" nie widać, chyba, żeby się bardzo zbliżyć do butów i wytężyć wzrok. Z resztą to są buty do biegania, więc nie będą cały czas wyglądały jak nówki i trzeba się z tym pogodzić :)
Rodryg,
zostaw te buty juz;) Takim doczyszczaniem to zrobisz im wiecej krzywdy niz pozytku z tego bedzie.
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rodryg4 pisze: Wybacz byłem tam u Was raz w życiu w wieku ok. 10 lat i myślałem, że to wieś jak Skorzęcin. Wybacz, przepraszam naprawdę :) Ogólnie Wasze strony są świetne jak dla mnie, gościa z północy woj. kuj-pom ;)
Wybaczam...Zresztą, bardziej mnie to rozbawiło, niż uraziło :) Co innego mieszkańcy Skorzęcina, za nich nie odpowiadam ;)
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rodryg4 pisze:Paliłem fajki przez 4 miesiące,
Nie, no, stary, całe 4 miesiące? I dałeś rady przerwać? Co za twardziel! ;)
rodryg4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Wiem, można się nabijać, ale teraz ciesze się, że nie paliłem dłużej :) wiesz, jak się paliło nieraz dwie paczki dziennie to po zaprzestaniu mocno ciągnęło. Nieraz jak czuje dymek to też ciągnie, ale mam motywacje, żeby jednak się nie skusić :P Stary ;)
rodryg4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kto dzisiaj trenował ze mną o 5:00 (nie musiał iść do pracy) ? :) Wstałem, porozciągałem się 10 minut. Wyszedłem z domu za pięć piąta, rozgrzałem się krótkim truchtem i szybkim marszem, wykonałem trening. Wróciłem do domku po czym kolejne 10 minut porozciągałem się a następne 20 poświęciłem na trening siłowy :) Nie wiedziałem czy iść na trening o tej porze, bo całą noc nie spałem ale stwierdzam, że warto było :) Czuję się rześko, zdrowo i przyjemnie :)
Aniad1312
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Stwierdzę merytorycznie - ech, młodość... :oczko:
rodryg4
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Taki młody nie jestem, już drugi krzyżyk na karku :hahaha: A tak poważnie to świetnie mi się biegło, poza jednym małym szczegółem. W pewnym momencie tętno skoczyło chyba do tętna maksymalnego, kiedy usłyszałem ujadanie psiaka. Na szczęście był przywiązany do przyczepy od ciągnika :P
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ