narty biegowe

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Cewuneta
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Quote: from DaB on 3:27 pm on Jan. 29, 2003
A napisz Cewuneto po powrocie z gor jak Ci sie podobalo na biegowkach i jakie ogolnie odnioslas wrazenie.
:taktak:
Napiszę zaraz po powrocie ... o rany już nie mogę się doczekać!!! A tu jeszcze 10dni ...
Pozdrawiam ciepło!!
PKO
Awatar użytkownika
Wojand
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hi
DaB, mam zamiar startować w Biegu Piastów klasykiem na 23km. Ten bieg odbywa się w niedzielę ze wspólnego startu z 50km. Jest najpierw petla 23km, a potem 27km. Na 23km jest oddzielna klasyfikacja. Miałem trochę długą przerwę w bieganiu żeby porwać się na 50km. Może w przyszłym roku.
Jak w okolicach 3miasta ze śniegiem - chyba jeszcze gorzej niż na Mazowszu. Gdzie biegasz na nartach? Czy może koło Wieżycy Kartuskiej? Kiedyś byłem u znajomych w Gdansku zimą. W Gdańsku śniegu ani ani, natomiast w Wieżycy rewelacja śnieżna zima, a przeciez to tak blisko. Chyba jest tam specyficzny mikroklimat.
Wojand
DaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

23km to tez ladny kawalek. Gdybym startowal w tym biegu to raczej tez nie porwal bym sie na 50 kilo. Po prostu czyje sie za slaby. Ja odrozniam dwa sposoby poruszania sie na biegowkach - marsz i bieg i zalezy mi na tym zeby jadnak biegac a nie chodzic. 23 jeszcze bym dal rade pobiec, ale 50 na pewno nie.
W okolicach 3m okolice mamy wymarzone. Trojmiejski Park Krajobrazowy to jest swietny teren i na narty biegowe i do biegania w ogole. Tylko ze sniegiem nie najlepiej (jedynie tego roku zima nas rozpieszcza). A Kaszuby rzeczywiscie maja szczegolny mikroklimat i moze sie zdarzyc, ze w Gdansku chlapa, a za Kartuzami bialo. No to zycze polamania na BP.
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
Awatar użytkownika
Wojand
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hi
Dzięki -  po BP napiszę jak było
Wojand
Henryk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Hm, widzę że temat się skończył bez opisów wrażeń z Biegu Piastów. Proszę więc koleżeństwo o kontynuację, zwłaszcza że wkrótce znowu będzie zima. Czy w Polsce jest bardzo mało biegaczy narciarskich, czy nie mają internetu?
P.S. Proszę o kontakt osoby od 3-miasta po Słupsk, możnaby razem trenować na Kaszubach i jeździć na imprezy.:)
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W 3M parę osób biega na nartach. W GT najbardziej zacięty jest DaB /celowo i świadomie próbował przyspieszyć zimę nie bacząc na opinie kolegów/. Ja jakoś trochę straciłem zapał od czasu złamania jednej narty w moich ulubionych Atomikach. Zapasowe Plenki jakoś mi się nie spisują. Jak będę miał fundusze to kupię coś lepszego i może zapał mi wróci.
biegowa recydywa
Henryk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To ja lubię DaBa, szkoda że nie udało mu się przyspieszyć tej zimy, bo się nie mogę doczekać. Nie wiem czy widziałeś jak wczoraj w zjeździe Bode Miler pięknie złamał nartę... a dzisiaj już miał nowe - tylko brać przykład;)
Do biegania po naszych dróżkach wystarczy kupić jakieś używane narty w komisie za 50 zł, chyba nie będziesz czekał aż zima minie?
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

U mnie jest już biało - chociaż warstewka śniegu cieniuśka.  Jeszcze trochę brakuje.  :)

Co do mnie to się zafiksowałem na bieganiu bez nart tymczasem. Do komisu oczywiście zajrzę, ale w 3M nie kupisz czegoś sensownego za taką cenę. Już prędzej w second handzie w jakiejś Pipidówce na Kaszubach. Mam takie upatrzone miejsca, ale nie mam czasu pojechać.
biegowa recydywa
Henryk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No i stało się. Skusiłem się tą cienką warstwą śniegu (2-3 cm) i wyciągnąłem narty. Pobiegłem od razu sprintem, bez rozgrzewki, jeden kilometr, w tym koło 15 m podbiegu i przypomniałem sobie, co w tym takiego wspaniałego!!
Co prawda ledwo żyję po takim dystansie! i dwa razy lewa narta gwałtownie zatrzymała się na łasze piachu (wiadomo jak to się kończy) ale strasznie żal, że to tylko chwila zimy.
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na bieganie na nartach bez śniegu zostawiłem sobie moje stare wytarte na maksa Germiny, ale jeszcze mnie nie przypiliło aż tak bardzo.  :hahaha:
biegowa recydywa
Awatar użytkownika
Wojand
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Hi
Henryk, opis wrazeń z Biegu Piastów jest w dziale imprezy, tylko musisz się odpowiednio cofnąć.
Widzę, że nie możesz się doczekać zimy i już zaczynasz biegać na nartach, ale chyba szkoda ślizgów nart.
Dzisiaj biegałem na Kabatach (bez nart), las jest z lekka przypudrowany śniegiem tak że nie ma szans na narty.
Czy w okolicach 3miasta jest lepiej ze śniegiem.
Chyba jeszcze trochę trzeba wziąść na wstrzymanie.
Wojand
Henryk
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki, później poszukam. Właśnie dlatego mam nieśmiałą propozycję założenia oddzielnego forum o nartach biegowych, bo tak tematy giną w różnych miejscach. Nie wiem tylko czy moderatorzy mogą to zrobić i w ogóle czy byłoby zapotrzebowania poza kilkoma osobami. Może więc niech chętni się wypowiedzą.
Co do zdzierania ślizgów. Ja nie mam wyjścia. Biegam po lesie, gdzie co chwilę zahaczam o korzenie i nie mam wielkich szans znalezienie lepszej nawierzchni, a sam dla siebie jednego trasy nie przygotuję. Zakładam, że wiosną kupię w Harrachowie jakieś dobre przecenione biegówki.
No właśnie może jeszcze ktoś w Słupsku ma ochotę pobiegać na nartach? 100tys. mieszkańców i tylko ja jeden, który biegam a nie spaceruję??!!
Awatar użytkownika
crisder
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

hej. ja terz mam narty biegowe atomica. słuchajcie jak powinno dobierac sie dlugosc tych nart do lyzwy? bo ja mam ale chyba zadlugie. czekam na zime no i wasze porady.
Biegnąc pozostawiać wszystko w tyle!
Awatar użytkownika
Adan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jakby co to ja popieram oddzielne forum o nartach biegowych. A oczywiście jeszcze bardziej popieram same narty, żeby tylko jeszcze zima była taka jak w zeszłym roku :echech:
DaB
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Henryk, strasznie Cie musialo przycisnac skoro biegales po takiej mikro-warstewce sniegu :) Ale ja to znam kiedys poszedlem biegac w taki roztop, ze po kilku wywrotkach podnosilem sie juz mokry jak po kapieli.
W zeszlym roku w przyplywie rozpaczy (lezal snieg, a ja musialem pracowac do pozna) wpadlem na taki pomysl, zeby wieczorami biegac po biezni na nartach. To nie bylo to co tygrysy lubia najbardziej, bo zamiast szumu osniezonych drzew mialem burczace samochody tuz pod stadionem ale po jakims czasie sie przyzwyczailem. Udalo mi sie nawet wygospodarowac maly zjazd, bo wbiegalem na wal za trybuna. Tylko panowie pilnujacy obiektu z poczatku dziwnie na mnie zerkali.

Crisder, deski do lyzwy powinny byc max 5cm wyzsze od Ciebie.

Ale Panowie, my tu gadamy o nartach a zima sobie poszla :chlip:
mam nadzieje, ze tylko na chwilke.

(Edited by DaB at 7:59 am on Dec. 11, 2003)
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ