Ile razy w tygodniu trenujesz??
- Marcos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Tak dla ogólnego rozeznania podajcie ile razy w tygodniu trenujecie i ile z tych treningów to BIEGANIE, bo wiadomo że bieg może być dodatkiem do wielu dyscyplin.
Zaczne od siebie.
3-4x długie wybiegania
3x trening w siłowni
Zaczne od siebie.
3-4x długie wybiegania
3x trening w siłowni
www.kolarstwo.z.pl
- Marcingg11
- Wyga
Ja biegam 6x w tygodniu- 2x pod progiem 1x VOmax i 3x wybieganie na I progu. Razem około 80km.
MarcinG
- soltys
- Wyga
W tej chwili prawie nie biegam, natomiast duzo jezdze na lyzwach - 5x - 7x tydzien, po poltorej godziny. Dosc ostro.
Jak zadysponuje wieksza iloscia czasu to doloze bieganie. Wtedy dopiero bedzie super
Jak zadysponuje wieksza iloscia czasu to doloze bieganie. Wtedy dopiero bedzie super
gg/944471
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
teraz to mam mieszanke wybuchowa
2x kung fu ( raz 2h raz 1.5 -i tu jest troche biegania)
2 albo 1x tenis od 2h do 4h w tygodniu ale to zalezy - i tutaj to zdecydowanie biegam)
2x po 2h wspinaczka na sciance
2 albo 3x bieganie, raz krotko .5h i dwa razy 'dlugo' znaczy 1h ( na wiosne i lato dlugie wybieganie to okolo2h)
raz silownia, ale to po tenisie na rozciagniecie miesni.... po serwowaniu jakies 40 min
wlasciwe kazdy tydzien jest troche inny i to jest max na jeden tydzien, ale tak tylko jeden tydzien moge pociagnac... raz jest jednego wiecej raz drugiego, jak odpuszcze cos to albo ide do sauny, albo na basenik....a i co jakies 8 tygodni robie lzejszy tydzien, bo inaczej organizm by padl;)
a moze jeszcze dodam, nie mam meza, dzieci ani psa, praca- typ siedzacy .......
Od lutego zmieniam trening i wiecej jestem na powietrzu i wtedy biegam do 5 x w tygodniu przestawiam sie stopniowo
2x kung fu ( raz 2h raz 1.5 -i tu jest troche biegania)
2 albo 1x tenis od 2h do 4h w tygodniu ale to zalezy - i tutaj to zdecydowanie biegam)
2x po 2h wspinaczka na sciance
2 albo 3x bieganie, raz krotko .5h i dwa razy 'dlugo' znaczy 1h ( na wiosne i lato dlugie wybieganie to okolo2h)
raz silownia, ale to po tenisie na rozciagniecie miesni.... po serwowaniu jakies 40 min
wlasciwe kazdy tydzien jest troche inny i to jest max na jeden tydzien, ale tak tylko jeden tydzien moge pociagnac... raz jest jednego wiecej raz drugiego, jak odpuszcze cos to albo ide do sauny, albo na basenik....a i co jakies 8 tygodni robie lzejszy tydzien, bo inaczej organizm by padl;)
a moze jeszcze dodam, nie mam meza, dzieci ani psa, praca- typ siedzacy .......
Od lutego zmieniam trening i wiecej jestem na powietrzu i wtedy biegam do 5 x w tygodniu przestawiam sie stopniowo
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
To wychodzi na to, ze jestem cienias. Caryca boj sie Boga!!! Skad u Ciebie tyle energii i skad ty bierzesz na to czas?
Biegam 4 - 5 razy w tygodniu: 2x dlugie wybiegania w terenie, 1 lub 2xbieznia, 1xluzne bieganie (tygodniowo daje to 45, max 50km). Silownia raz w tygodniu.
Biegam 4 - 5 razy w tygodniu: 2x dlugie wybiegania w terenie, 1 lub 2xbieznia, 1xluzne bieganie (tygodniowo daje to 45, max 50km). Silownia raz w tygodniu.
[url=http://www.grupatrojmiasto.digimer.pl]Grupa Trójmiasto[/url]
- MarcinN
- Wyga
O scheisse! Niezle z ta caryca!
Az wstyd sie przyznac, ze aktualnie 6X bieganie (2X cross, 1Xsila biegowa + przebiezki + silownia, 1Xfartlek + przebiezki, 1X zabawa biegowa, 1X dlugie rozbieganie) + 1Xsala (pilki lekarskie, gry zespolowe itp)
Az wstyd sie przyznac, ze aktualnie 6X bieganie (2X cross, 1Xsila biegowa + przebiezki + silownia, 1Xfartlek + przebiezki, 1X zabawa biegowa, 1X dlugie rozbieganie) + 1Xsala (pilki lekarskie, gry zespolowe itp)
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
poprostu mnie energia rozpiera jak siedze od 8.30 do 17.30 i klikam to mi sie cos robi....
a jak na trzy dni przerwe sporty to zaraz mnie plecy bola, nie mam energii i wogole. no i na 'glodzie' jestem -ale to pewnie wszyscy znaja
A tak naprawde to sie wszystko da polaczyc.... tylko trzeba miec centrum sportowe obok, gdzie wszystko mozna trenowac... wiec od 19 zregoly juz tam jestem
co do czasu... dlatego napisalam ze jestem 'wolna'.... bo przy 'normalnym' trybie zycia (znaczy z druga polowka i dzieckiem) to tak bym rady nie dala....
Pozatym u mnie zima tak zawsze wyglada... nie lubie siedziec w domu..... a na wiosne jest ladnie i mozna cos innego robic
No i akurat wszyscy ludzie z ktorymi pracuje (stan wolny/a) wlasnie w centrum sportowym spedzaja czas...... wiec wybor jest naturalny
a jak na trzy dni przerwe sporty to zaraz mnie plecy bola, nie mam energii i wogole. no i na 'glodzie' jestem -ale to pewnie wszyscy znaja
A tak naprawde to sie wszystko da polaczyc.... tylko trzeba miec centrum sportowe obok, gdzie wszystko mozna trenowac... wiec od 19 zregoly juz tam jestem
co do czasu... dlatego napisalam ze jestem 'wolna'.... bo przy 'normalnym' trybie zycia (znaczy z druga polowka i dzieckiem) to tak bym rady nie dala....
Pozatym u mnie zima tak zawsze wyglada... nie lubie siedziec w domu..... a na wiosne jest ladnie i mozna cos innego robic
No i akurat wszyscy ludzie z ktorymi pracuje (stan wolny/a) wlasnie w centrum sportowym spedzaja czas...... wiec wybor jest naturalny
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Caryca
To ja z tymi moimi sportami aktualnie jestem raczej smieszny. Ale na wiosne sie poprawie. Plan mam nastepujacy (o ile kontuzji żadnej nie złapię):
Poniedziałek: Wieczór 15 km luźno
Wtorek:
Rano: 15 km luźno
Wieczór: 10 km - albo interwały albo szybki ciagły bieg
Sroda: Wieczór 15 km luźno
Czwartek:
Wieczór: 15 km szybciej - szybki ciagły bieg
Piątek:
Sroda: Wieczór 20 km luźno
Sobota:
15 km luźno - albo odpoczynek
Niedziela:
30 km
A teraz biegam:
dwa dni w tygodniu po 10-15 km wieczorem
Sobota, Niedziela po 20-25 km.
No i zazwyczaj siłownia - rozciagania i takie tam rozne lekko silowe ale tego nie traktuje jako sport.
To ja z tymi moimi sportami aktualnie jestem raczej smieszny. Ale na wiosne sie poprawie. Plan mam nastepujacy (o ile kontuzji żadnej nie złapię):
Poniedziałek: Wieczór 15 km luźno
Wtorek:
Wieczór: 10 km - albo interwały albo szybki ciagły bieg
Sroda: Wieczór 15 km luźno
Czwartek:
Wieczór: 15 km szybciej - szybki ciagły bieg
Piątek:
Sroda: Wieczór 20 km luźno
Sobota:
15 km luźno - albo odpoczynek
Niedziela:
30 km
A teraz biegam:
dwa dni w tygodniu po 10-15 km wieczorem
Sobota, Niedziela po 20-25 km.
No i zazwyczaj siłownia - rozciagania i takie tam rozne lekko silowe ale tego nie traktuje jako sport.
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
tak daliście czadu, że trochę mi mina zrzedła...
4/5 razy w tygodniu. średnio 45/50 km. Biegałem raczej powoli, bez celu. Żeby pobiegać. Teraz zamierzam to zmienić i dostosować się do planu treningowego Benneta. Albo sobota/niedziela długi bieg, w tygodniu szybkość i tempo. Rano. Koniecznie rano. Po południu nie dam rady. Obowiązki..., choć i przyjemności się zdarzają:ble: Inne sporty zarzuciłem.
4/5 razy w tygodniu. średnio 45/50 km. Biegałem raczej powoli, bez celu. Żeby pobiegać. Teraz zamierzam to zmienić i dostosować się do planu treningowego Benneta. Albo sobota/niedziela długi bieg, w tygodniu szybkość i tempo. Rano. Koniecznie rano. Po południu nie dam rady. Obowiązki..., choć i przyjemności się zdarzają:ble: Inne sporty zarzuciłem.
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
- Marcos
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
trzymałem na czarna godzinę:
jeszcze 2 wf w szkole
i basen także w szkole
wszystko po 45min
jeszcze 2 wf w szkole
i basen także w szkole
wszystko po 45min
www.kolarstwo.z.pl
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Ja natomiast mam :
- druga polowke
- dziecko ( razy trzy )
- psa
- komputer
- dom z ogrodkiem
W zwiazku z powyzszym trenuje :
- jak Bog da
- kiedy Bog da
- ile Bog da
- co Bog da
- druga polowke
- dziecko ( razy trzy )
- psa
- komputer
- dom z ogrodkiem
W zwiazku z powyzszym trenuje :
- jak Bog da
- kiedy Bog da
- ile Bog da
- co Bog da
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- Karola
- Zaprawiony W Bojach
Mój program treningowy wygląda dokładnie tak jak program Wojtka choć nie mam psa i dzieci. Pełna improwizacja, ale wiosną jak się trochę przygotowuję do biegu to już biegam co 2 dni.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
W skrócie:
6 razy bieganie
3 razy siłownia
1,2 razy imprezka w tygodniu (jeśli nie ma przede mną ważnego biegu )
6 razy bieganie
3 razy siłownia
1,2 razy imprezka w tygodniu (jeśli nie ma przede mną ważnego biegu )
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
... to ja siê nie bêdê wychylaæ...
Powiem to szeptem: 4-5 x w tygodniu po 45-60 min biegania. I to wszystko. Na wiêcej nie starcza mi czasu
Fredzio - chyba postawiê sobie Ciebie za niedo¶cigniony wzór. Czy to w ogóle mo¿liwe, ¿eby biegaæ 150 km tygodniowo...?
Powiem to szeptem: 4-5 x w tygodniu po 45-60 min biegania. I to wszystko. Na wiêcej nie starcza mi czasu
Fredzio - chyba postawiê sobie Ciebie za niedo¶cigniony wzór. Czy to w ogóle mo¿liwe, ¿eby biegaæ 150 km tygodniowo...?