No cóż, poczytałem, posłuchałem i stwierdziłem,żę czas na miesięczną przerwę. Kolana mają odpocząż, mięśnie pewnie też. No a że przy okazji w listopadzie rodzina ma się powiększyć... to dobry czas. Ale... są wśród nas zapewne osoby, które mogą powiedzieć coś więcej na temat potrzeby odpuszczenia sobie biegania, zakończenia sezonu czy też potrzeby regeneracji. Pomóżcie mi, bo właściwie to po Wawie minęło kilka dni i znów chciałbym choćby potruchtać. A zdrugiej strony niby czas odpocząc...
Dlaczego? Czemu to służy? Czy tak co sezon? Co potem? I inne...
zimowa przerwa (koniec sezonu)
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
www.biegajznami.pl
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Przerwę należy robić...organizm musi odpocząć..idealnie w tym czasie delikatnie zająć się innymi sportami-basen, piłka, itp. Kiedyś taka moja przerwa trwała cały miesiąc teraz z sezonu na sezon skracam tą przerwę. W tym roku zrobiłem 2 tyg bez biegania, trzeci tydzień potruchtałem no i teraz już normalna ciężka praca ))
Dzięki temu powstał głód na kilometry, forma nie uciekła i jest ta z końcówki sezonu więc wszystko gra
Dzięki temu powstał głód na kilometry, forma nie uciekła i jest ta z końcówki sezonu więc wszystko gra
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie robię przerwy. Miałem w tym roku kontuzje, przeziębienia, napady pracoholizmu - więc nie robię.
Inaczej bym zrobił. Potrzebuje solidnego treningu przez kilka miesięcy, bo chyba się nie narobiłem w tym roku.
Inaczej bym zrobił. Potrzebuje solidnego treningu przez kilka miesięcy, bo chyba się nie narobiłem w tym roku.
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
ja zrobilem tydzien bez biegania, ale juz mnie ciagnie wiec sobie troche bedze truchtal, poza tym 11.11 bieg Niepodleglosci wiec trzeba troche pocwiczyc.
- Marcos
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja także mam juz tą przerwe za sobą.
Przypadła akurat w czasie największego nasilenia startowego (zawody szkolne, miedzyszkolne) i było to na początku października.
powód: ZAPALENIE OSKRZELI i 2 tyg. całkowitej pauzy po której 2 tyg wracania do formy na siłowni i basenie.
Przygode z bieganiem rozpocząłem w kwietniu (dopiero) więc nie miałem w planach pauzy ale...
W tym co przeczytałem zawsze jest mowa o niezbędnej przerwie po sezonie, ale nie całkowity bezruch tylko inne sporty.
Przypadła akurat w czasie największego nasilenia startowego (zawody szkolne, miedzyszkolne) i było to na początku października.
powód: ZAPALENIE OSKRZELI i 2 tyg. całkowitej pauzy po której 2 tyg wracania do formy na siłowni i basenie.
Przygode z bieganiem rozpocząłem w kwietniu (dopiero) więc nie miałem w planach pauzy ale...
W tym co przeczytałem zawsze jest mowa o niezbędnej przerwie po sezonie, ale nie całkowity bezruch tylko inne sporty.
www.kolarstwo.z.pl
- Marcos
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tak wogóle MARCIN to gratulacje!!
Będzie przyszły Biegacz, czy Biegaczka????
Będzie przyszły Biegacz, czy Biegaczka????
www.kolarstwo.z.pl
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
wg USG biegaczka....
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
www.biegajznami.pl
www.biegajznami.pl