Yaro - moja walka !

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

ja bede cisnac 6 km w srode :) to porownamy wyniki ;)
PKO
Awatar użytkownika
Katsumoto
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Oj Pardita, z Tobą to ja się na razie porównywać nie mogę. No chyba, że będę liczył ile minut po Tobie bym przybiegł. :hej: Ale i tak ciekawy to pomysł. Pozdrawiam
Śmierć nie jest smutna. Smutne jest to, że większość ludzi wcale nie żyje!
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Katsumoto,

pocisnelam dzis te 6 km :) 5:28/km :hej:
ale mialam powera, bo buty-nowki niesmigane :D
Awatar użytkownika
Katsumoto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nieźle, nieźle! Gdzie ja do Ciebie na razie. Ale walczę dalej. Pozdrawiam i ciśnij jeszcze mocniej!!!
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I na Ciebie padl buto-cud z NB (moje nowki rowniez z tej firmy:)
ale ja czuje, ze one sa takie miekkie i "duze" - nie ze za dlugie w stosunku do stopy, ale takie pojemne... [alez mnie na analizy wzielo;) ]
Milego dnia!
Awatar użytkownika
makar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:38:26

Nieprzeczytany post

Najlepsze życzenia urodzinowe! Nieco spóźnione, ale zawsze..... Powodzenia w dążeniu do celu i zdrowia, żeby nic nie stanęło na drodze do jego realizacji. No i spełnienia marzeń :hejhej: ( mam wrażenie, że zaczyna się układać w Twoim życiu). Będzie dobrze!
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Katsumoto,

czy Ty cos robisz poza tymi wszystkimi sportami? rano to, wieczorem tamto... Ty musisz wygladac ja mlody bog (czyli jak ja :hej: :oczko: ) po takiej dawce sportow!
Awatar użytkownika
Katsumoto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

makar dzięki za życzenia!!

pardita. Co ja robię na codzień. Jak każdy pracuję. Mam różne godziny pracy i zawsze gdzieś te treningi uda mi się wcisnąc. Najczęściej pracuję w godzinach 7.30-15.30, więc od 6 robię siłownię i wieczorem też jakiś trening można zrobic. Z siłowni do pracy mam 10 minut na pieszo, więc spokojnie godzinę dzwigania mam dla siebie. A jak wyglądam. Hmmm, pewnie się trzymam dobrze tak jak Ty. Moze kiedyś się spotkamy na jakimś półmaratonie to ocenisz mój wygląd. :bum: Pozdrawiam

A jśsli komuś brakuje czasu proponuje dodac sobie obowiązków, wtedy na pewno znajdzie czas na wszystko.
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Katsu,

to sie nazywa metoda "na koze" - od anegdody o Zydzie narzekajacym, ze nie ma miejsca w domu (rabid kazal mu najpierw wstawic wielka szafe, a potem jeszcze kupic koze. Po jakims czasie kazal mu szafe sprzedac, a potem pozbyc sie kozy. I co sie okazalo? Ze Zyd ma pokoje, ma salony... ;) )
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kopnąłem prawą stopą w kolano przeciwnika i trochę boli stopa.
Ty egoisto, Ty pomysl, jak przeciwnika kolano boli! ;)
Awatar użytkownika
Katsumoto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No tak ! Całkowita racja !!
Ciekawe jakie on ma kolano ?!

Ale tak poważnie to ze stopą nie jest najlepiej. Boli dziś dość mocno i trochę opuchlizny weszło. Mam nadzieję, że to tylko silne stłuczenie i szybko minie.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

jak tam twój cel związany z dieta tłuszcową? coś to wniosło pozytywnego? jak waga ma się do twojego biegania?
Awatar użytkownika
Katsumoto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Niestety dieta tłuszczowa, jeśli chodzi o moją osobę, okazała się wielkim niewypałem. Nie dlatego, że nie byłem w stanie jej przestrzegać, tylko dlatego, że nie byłem w stanie na niej biegać. Brak węglowodanów powodował, że po 3-5 kilometrach odcinało mi prąd. Nie było szans na to bym przebiegł więcej na tej diecie. Czasami aż mnie telepało z braku cukru. Wydaje mi się, że ta dieta świetnie nadaje się do treningów na siłowni plus lekkie aeroby. Wtedy tak.

Zacząłem więc stosować dietę czystą czyli podstawowe produkty w odpowiedniej ilości, czyli płatki owsiane, orzechy, ryż, piersi z kurczaka, ryby, owoce, warzywa itp. Jadłem mało a często. Co któryś dzień zdarzyło mi się oczywiście podjadać. Ale i tak jestem na razie bardzo zadowolony. Mniej więcej od lutego/marca waga spadła ze 120 do 109 kilogramów. Zadowolony jestem również z tego, że dzięki ciężkim treningom na siłowni spalił się głównie tłuszcz, więc poprawił mi się znacznie wygląd- mięśnie zaczęły wychodzić spod tłuszczu. I tak jedząc mogłem już zacząć normalnie biegać.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

spoko progres, tak trzymaj..

ta dieta żeby pewien etap przygotowań jechać bez węglowodanów to chyba dla zaawansowanych biegaczy, którzy potrzebują trenować pod maraton
Żeby trenować intensywnie przemiany tłuszczowe, nie trzeba więc czepiać się żadnego progu. Wystarczy doprowadzić do deficytu węglowodanów w organizmie. Można to osiągnąć dietą, można to zrobić treningiem. Jak najprościej spalić w treningu węglowodany? Otóż trzeba biec odpowiednio szybko lub odpowiednio długo. Żeby nie przedłużać, dorzucę dwa pomysły ze szkoły Renato Canovy. Ci, którzy wgryzają się w jego plany, znajdą tu rozwiązanie stosowania niektórych bodźców. Otóż można zastosować np. taki trening:

30' spokojnie + 10x1' szybko, przerwa 2' trucht + 30' spokojnie + 20' średnio szybko + 30' spokojnie + 10' szybko + 30' spokojnie

Całość odbywa się ciągiem, jest wpisana przypadkowo i specjalnie bez konkretnych prędkości. Jest to trening cholernie długi, w którym trenujemy wiele rzeczy, różne prędkości, różne adaptacje mięśniowe, ale z dzisiejszego punktu widzenia - pod koniec tego treningu zapasy węglowodanów są tak uszczuplone, że intensywnie ćwiczymy przemiany tłuszczowe, bez zawracania sobie głowy jakimikolwiek progami.

Drug i sposób to słynne włoskie "bloki treningowe":

Rano: 25km dość szybko + wieczorem: rozgrzewka + 8x1km szybko, przerwa 3' trucht + schłodzenie

Okrucieństwo tego bloku polega na tym, że pomiędzy jednym a drugim treningiem uzupełniamy tylko płyny, ewentualnie jemy jakieś tłuszcze. Nie uzupełniamy spalonych rano zapasów węglowodanów. W ten sposób wieczorem biegamy dowolnie szybko (na ogół zmęczenie nie pozwala na szaleństwo), dużo szybciej od jakiejkolwiek prędkości progowej, a trenujemy i tak przemiany tłuszczowe.
zdródło: http://800m.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?323737 Dlaczego nie wierze w progi cz.2
Awatar użytkownika
Katsumoto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Taka dieta też pewnie zależy od organizmu. Jeden reaguje na nią lepiej a drugi gorzej. Ja przynajmniej wiem, że na razie nie zamierzam eksperymentować z dietą tłuszczową.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ