KATOWICE - Stadion AWF, ul. T. Kościuszki 84, Sobota 9:30!

xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bochemian pisze: Kurde

a ja się cieszyłem, jak w zeszłym tygodniu zszedłem poniżej 5:30
jaka przede mną daleka droga ;(
bochemian, na wszystko przyjdzie czas, Bzium zarówno 1szy jak i 2gi też kiedyś cieszyli się z twojego tempa, później z mojego :) a potem już się nie cieszyli z żadnego bo zawsze bylo zbyt wolno ;)

Od jakiegoś sierpnia 2009 do dzisiaj czyli 2 lata zajelo mi zrzucenie jakichś 10kg wagi, przejscie przez kilka kontuzjii i przyspieszenie tempa do obecnego. Wcześniej przez prawie 28 lat swojego życia najdłuższy dystans jaki pokonałem biegnąc to pewnie 1000m na zaliczenie na WFie.

Każdy przy odrobinie samozaparcia, odpowiedniej determinacji jest w stanie biegać swobodnie traktując tempo 5:00 jako truchcik.
Przypomnij sobie te slowa za 2 lata :)

A że droga daleka ? na pewno lekko nie będzie. Ale na pewno warto ;-) A jeśli wiesz że się DA to grzechem byłoby nie spróbować.
New Balance but biegowy
turek75_31
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

xenon1981 pisze:

bochemian, na wszystko przyjdzie czas, Bzium zarówno 1szy jak i 2gi też kiedyś cieszyli się z twojego tempa, później z mojego :) a potem już się nie cieszyli z żadnego bo zawsze bylo zbyt wolno ;)

Od jakiegoś sierpnia 2009 do dzisiaj czyli 2 lata zajelo mi zrzucenie jakichś 10kg wagi, przejscie przez kilka kontuzjii i przyspieszenie tempa do obecnego. Wcześniej przez prawie 28 lat swojego życia najdłuższy dystans jaki pokonałem biegnąc to pewnie 1000m na zaliczenie na WFie.

Każdy przy odrobinie samozaparcia, odpowiedniej determinacji jest w stanie biegać swobodnie traktując tempo 5:00 jako truchcik.

Vitam

Prawde mówisz.
Myśle też że to kwestia wytyczenia sobie określonych realnych celów (lub prawie realnych)
Biegając w grupie łatwiej jest zacząć i kontynuować zabawe z bieganiem. Łatwiej się biega korzystając z doświadczeń innych biegaczy lub biegaczek ucząc się przede wszystkim na ich błędach. Poza tym mamy szybkiego Bziuma którego
rady i doświadczenie mogą być bardzo pożyteczne pod warunkiem że się z nich korzysta.

Pozdrawiam
Piotr
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:45
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

turek75_31 pisze:
Vitam

Nie twierdze Olo że jesteś "za cienki" tylko za szeroki na taki dystans.
Z drugiej strony trudno Cię będzie wyprzedzić bo tam wąskie ścieżki.

Pozdrawiam
Piotr
Piotrek czuję się urażony, w miejsce szeroki powinieneś wpisać przystojny :-)
A tak w ogóle masz dług i w ramach rekompensaty pobiegniesz ze mną za zająca w jakimś biegu! :-) Trochę pomęczysz się wolnym truchtaniem :hahaha:
Obrazek
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

turek75_31 pisze:
xenon1981 pisze:

Vitam

Prawde mówisz.
Myśle też że to kwestia wytyczenia sobie określonych realnych celów (lub prawie realnych)
Biegając w grupie łatwiej jest zacząć i kontynuować zabawe z bieganiem. Łatwiej się biega korzystając z doświadczeń innych biegaczy lub biegaczek ucząc się przede wszystkim na ich błędach. Poza tym mamy szybkiego Bziuma którego
rady i doświadczenie mogą być bardzo pożyteczne pod warunkiem że się z nich korzysta.

Pozdrawiam
Piotr
Podpisuje sie pod tym, choc mi do takiego tempa jeszcze sporo brakuje. A wiekszosci ludzi niestety brakuje checi i zaparcia...
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pardita pisze:
turek75_31 pisze:
xenon1981 pisze: Kurde

jaka przede mną daleka droga

Od jakiegoś sierpnia 2009 do dzisiaj czyli 2 lata zajęło mi zrzucenie jakichś 10kg wagi, przejscie przez kilka kontuzjii i przyspieszenie tempa do obecnego. Wcześniej przez prawie 28 lat swojego życia najdłuższy dystans jaki pokonałem biegnąc to pewnie 1000m na zaliczenie na WFie.

Vitam

Prawde mówisz.

Pozdrawiam
Piotr
Podpisuje się pod tym, choć mi do takiego tempa jeszcze sporo brakuje. A większosci ludzi niestety brakuje chęci i zaparcia...
Dla mnie takie tempo to nie problem, mój rower rozwija znaczne prędkości. :-)
A tak poważniej, należy stawiać cele, ale należy też mierzyć zamiary na siły. Wszyscy mamy ograniczenia wynikające z fizjologi i budowy ciała. Kiedyś, jak jeszcze pakowałem na siłowni, a nigdy nie brałem sterydów, jeden koks spytał mnie po co tak intensywnie trenuję, jak bez koksu i tak nigdy nie wycisnę tyle co on. Ja mu odpowiedziałem, że chcę osiągnąć: Mistrzostwo swojego ciała

Mam was coraz więcej na fejsie fajnie, łączmy się bez wykluczania innych ze społeczności.
Co do nie korzystania z facebooka, ja nie dyskryminuje ani tych którzy kochają inaczej, ani tych co nie lubią facebooka i mam nadzieje, że mnie też nikt nie będzie dyskryminował za to, że jestem na facebooku. Wczoraj była nk, dzisiaj FB, a co będzie za parę lat? Mnie się wydaje, że niekorzystanie z możliwości internetu to tak, jak nie słuchanie 100 lat temu jakiegoś programu radiowego lub w ogóle radia :-) Zawsze w społeczeństwie byli i będą oportuniści i entuzjaści. Myślę, że jest to zdrowe. Co do facebooka można mieć zastrzeżenie pod względem zachowywania prywatności i anonimowości, ale nic nie jest idealne.
Obrazek
bochemian
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nie no, z tym tempem to i tak u mnie jest znaczna poprawa z czego jestem dumny.
Pod koniec września 2010 zszedłem z tempem poniżej 6:00, później skok na bungee ze 150 metrów i przez 3 miesiąca nie potrafiłem dojść do siebie (ręka, którą mi wtedy trochę wyrwało pobolewa do dziś).
W tym roku jak zacząłem powłóczyć nogami w kwietniu to było 6:30 a trzeci tydzień czerwca to już 5:30, więc postęp jest. Oczywiście przy trochę ponad 6km biegu.
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

bochemian pisze:Nie no, z tym tempem to i tak u mnie jest znaczna poprawa z czego jestem dumny.
Pod koniec września 2010 zszedłem z tempem poniżej 6:00, później skok na bungee ze 150 metrów i przez 3 miesiąca nie potrafiłem dojść do siebie (ręka, którą mi wtedy trochę wyrwało pobolewa do dziś).
W tym roku jak zacząłem powłóczyć nogami w kwietniu to było 6:30 a trzeci tydzień czerwca to już 5:30, więc postęp jest. Oczywiście przy trochę ponad 6km biegu.
Gdyby kózka nie skakała... to by w szybkich tempach już biegała :P
ZosiaSamosia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

olotraper pisze: Mam was coraz więcej na fejsie fajnie, łączmy się bez wykluczania innych ze społeczności.
Co do nie korzystania z facebooka, ja nie dyskryminuje ani tych którzy kochają inaczej, ani tych co nie lubią facebooka i mam nadzieje, że mnie też nikt nie będzie dyskryminował za to, że jestem na facebooku. Wczoraj była nk, dzisiaj FB, a co będzie za parę lat? Mnie się wydaje, że niekorzystanie z możliwości internetu to tak, jak nie słuchanie 100 lat temu jakiegoś programu radiowego lub w ogóle radia :-) Zawsze w społeczeństwie byli i będą oportuniści i entuzjaści. Myślę, że jest to zdrowe. Co do facebooka można mieć zastrzeżenie pod względem zachowywania prywatności i anonimowości, ale nic nie jest idealne.
też jestem i fajnie jest, bo mam kontakt z ludźmi których nie widziałam milion lat, wiem co u nich dobrego. Wkurzam się tylko jak zaproszenie wysyłaja mi osoby, które na ulicy nawet mnie nie pozdrowią .....

Olo a skad wiesz kto Cię zaprasza na fb skoro tutaj wszyscy pod nickami jesteśmy ? Oczywiście nie mówie o tych, którzy regularnie na stadionie bywają, bo tych znasz :)
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rozpoznaję po charakterze pisma :-). A tak serio przecież FB jest ogólnodostępny, i tak nic się nie ukryje. Każdy na FB staje się niejako osoba publiczną. Pisałem, że to jest jedna z jego wad. Ja też jestem tam pod nickiem. Co mi szkodzi, że ktoś nieznajomy będzie w gronie "słuchaczy", a może on też ma coś ciekawego do powiedzenia, a jak mi nie będzie odpowiadać to usunę. Zosiu Ciebie szczególnie zapraszam do grona znajomych, że to Ty. Xenon, jako hasło dał drzwi :-).
Obrazek
ZosiaSamosia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

czuje sie zaproszona;)

Biegacie w taki koszmar pogodowy? Brrrr .... jak ja jutro na tych rowerach mam wytrwać? :chlip:
Awatar użytkownika
kondi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich!
Krótka (spóźniona) relacja z koncertu B. Adamsa:
- support: Kasia Kowalska, miała nas rozgrzać i rozgrzała (przynajmniej mnie), zaśpiewaliśmy jej chóralne sto lat, gdyż w tym właśnie dniu skończyła 38, kurcze, ona wciąż tak młodo wygląda..
- Bryan był jak zwykle w formie, a Keith Scott i gitara tworzą nierozerwalną jedność, nie oddzielisz ich nawet przed destylację
- choć co ciekawe, nagrałem jedną piosenkę (Heaven) i po kilkukrotnym przesłuchaniu okazało się, że Bryan był z leksza pod dźwiękiem, ale pod dwóch godzinach koncertu nasz Gawliński by zaczął śpiewać oktawę niżej a i tak wszyscy by klaskali
- generalnie wrażenie bardzo bardzo pozytywne, choć żal było patrzeć na spore obszary pustki na stadionie :echech:
- no i najważniejsze: moja dziewczyna była bardzo zadowolona, więc czego chcieć więcej :hejhej:

Jutro przede mną 10 km w Biegu Opolskim. Pogoda pod i nad psem, ale przynajmniej będzie na co zwalić ;) oby tylko kolana wytrzymały po tym, jak rok temu je w cudowny i bardzo rozsądny i odpowiedzialny sposób przeciążyłem... Trzymajcie kciuki!
pozdrawiam
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Oj lubię Zosię jeszcze bardziej, nadaje sie bez wpisowego i testów do naszej paczki :-)
Obrazek
ZosiaSamosia
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

I teraz mnie zaprosił ktoś a ja nie wiem kto to :( moze jakaś podpowiedź z nickiem :ojoj:
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a ja wiem ! ale to zemsta za cellulit :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
wolfi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ZosiaSamosia pisze:czuje sie zaproszona;)

Biegacie w taki koszmar pogodowy? Brrrr .... jak ja jutro na tych rowerach mam wytrwać? :chlip:
Pogoda jest mało istotna jak się lubi biegać:) A na rower cieplejsze ubranie, skarpetki na zmianę, herbata w termosie i jazda z wyższą kadencją:)

Ja pamiętam xenona jak biegał w tempie powyżej 5 minut:)
ODPOWIEDZ