W pogoni za żubrem - Niepołomice - transport

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
adam_k
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:52
Życiówka w maratonie: 3:50

Nieprzeczytany post

Pierwszy raz w życiu biegłem bez zegarka z GPSem (zapomnialem zabrać z domu) no i pobiłem życiówkę o 8 minut :P także polecam zapominania zegarków :)

tak by the way: Na powyższym biegu spotkałem się z interesującą rozmową na starcie. Mianowicie kilku biegaczy rozmawiało na temat ustawienia się na starcie, i byli oni święcie przekonani że im dalszy numer startowy tym dalej trzeba stanąć od linii startu... Może czas zacząć pisać w regulaminie żeby wolniejsi ustawiali się z tyłu i nie blokowali pozostałych :)
PKO
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

adam_k pisze:Pierwszy raz w życiu biegłem bez zegarka z GPSem (zapomnialem zabrać z domu) no i pobiłem życiówkę o 8 minut :P także polecam zapominania zegarków :)
A nie mówiłam :hejhej: . Gratulacje!
adam_k pisze:tak by the way: Na powyższym biegu spotkałem się z interesującą rozmową na starcie. Mianowicie kilku biegaczy rozmawiało na temat ustawienia się na starcie, i byli oni święcie przekonani że im dalszy numer startowy tym dalej trzeba stanąć od linii startu... Może czas zacząć pisać w regulaminie żeby wolniejsi ustawiali się z tyłu i nie blokowali pozostałych :)
Jeszcze polecałabym jeden wpis do regulaminów. W przypadku, gdy startują "kijkarze", to powinni się oni ustawić bezwzględnie na końcu stawki. Albo powinno się ich startować kilka minut później. Lubię "kijkarzy", ale uważam, że podczas startu są oni niebezpieczni dla biegaczy. Boję się tych śmigających, często ostrych kijków.
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

może kilka minut to niekoniecznie - ale rzeczywiście mogli by się sami tymi kijkami walić po łydkach a nie koniecznie nas... Zwłaszcza taka jedna narowista co to zgubiła gdzieś gumy od grotów ;-) (widocznie dużo trenuje)

Tak naprawdę nie mam nic do NordicWalking... ale nie bardzo rozumiem koncepcji zawodów - bardziej uczestnictwa... (bo to nie chód sportowy) a skoro tak - to może rzeczywiście nie muszą ustawiać się w środku "stawki" i od wystrzału startera ostro maszerować machając kijami - Wiecie sami, że nawet biegaczy czasami trudno się wymija na pierwszych 500 metrach i że bywa ciasno... a co dopiero gdy dołożymy dużą różnicę prędkości między chodziarzem a biegaczem ... a temu pierwszemu wręczymy kije które wlecze za sobą...
:/
ech...
Szymon
Obrazek
grastabakalator
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mój pierwszy oficjalny bieg i na pewno nie ostatni. Bardzo przyjemna, urozmaicona trasa, sympatyczna atmosfera i przede wszystkim udało mi się przebiec. :) Jako debiutant byłem bardzo mile zaskoczony.
Podnoszę poprzeczkę. Kolej na półmaraton:)

Dzięki Szymon za transport :)
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Właśnie patrząc po wynikach okazuje sie że gdybym biegł na 8km byłbym 2 :)
i to biegnąc tym tempem na 15km.. gdybym biegl tempem na 10.. pierwsze miejsce i wyraźna przewaga nad drugim zawodnikiem..
śmieszne to troszke :)
adam_k
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:52
Życiówka w maratonie: 3:50

Nieprzeczytany post

a były jakieś nagrody na 8km o_0? Bo ja pobiegłem jeszcze szybciej :P
a dobra... były statuetki :)
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja bym wygrała swoją kategorię wiekową ;).
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Nom jakbym biegł swoje na 8km od początku to byłbym pierwszy w dużą przewagą :)
drugi byłbym przy prędkości na 15km :)
zajebioza.. mogłem mieć podium! ale jaja.. masakra
jeśli by było jak na interrunie że sam wybieram podczas biegu waliłbym na 8km :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ