fantom pisze:Wihajster pisze:fantom pisze:No i w pizdu i wyladowal... Niestety dzisiejszy trening potwierdzil moje najgorsze obawy, kolana odmowily wspolpracy. Zdolalem pobiec tylko 2x8'b+2'm i reszte musialem juz tylko marszowac. Mysle ze czeka mnie conajmniej 2 tygodnie marszowania zeby dac odpoczac kolanom i zobaczymy co bedzie dalej. Przy okazji zaczalem jesc galaretke, co prawda niektorzy uwazaja ze to placebo ale jesli ma pomoc to czemu nie, napewno nie zaszkodzi.
a jakie masz buty? Złe obuwie powoduje między innymi ból kolan
Mam buty Mizuno wiec zdecydowanie dobre. Jestem po 1,5 tygodniowej przerwie w bieganiu i jutro kontynuuje plan bo kolana juz dochodza do siebie. Zaczalem brac ArtiVit bo polecil mi go kolega ktory mial bardzo ciezka kontuzje kolana na nartach i ten specyfik zalecil mu lekarz, efekty byly wysmienite. Bede to bral prewencyjnie przez jakies 2 miesiace i zobaczymy czy bole powroca.
Witam
Miałem problem i to spory z kolanem lewym w zeszłym roku, do tego stopnia, że podczas chodzenia bolało jak cholera. Jakaś maść na kolano rozgrzewająca czy jakaś inna (nie pamiętam , ale znajomy lekarz to zalecił) i po około 1,5 miesiącu wróciłem do wolnego truchtania.
Po konsultacji z tym właśnie lekarzem i jeszcze osobą, która biega o wiele dłużej niż ja doszliśmy do wniosku, że powodem były buty. Otóż zrobiłem zakup całkiem dobrego obuwia do biegania z jednej ze znanych firm. I najprawdopodobniej okazało się, że ten but wraz z moimi nogami pracuje zupełnie inaczej niż ten komplet, w którym biegałem wcześniej.
Więc jak mogę podpowiedzieć komuś aby nie miał podobnych dolegliwości to konsultujcie zakup obuwia z fachowcami.
PS. Chyba zacznę moją żonkę drogą wdrażać w ten trening
)