Sposób trenowania

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Vincent
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ultimate - jestem tu dość nowy ale myślę, że wybrałeś sobie niewłaściwe forum i Twoje posty są poniżej minimalnego poziomu. Piszę w ich sprawie do Admina.

Pozdrawiam
V
Nie jestem podtatusiały, jestem tatusiem.
Blog
Komentarze
PKO
Awatar użytkownika
Shoegazer91
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:39:30
Życiówka w maratonie: 03:21:34

Nieprzeczytany post

Dokładnie. Chłopak jest nowy i mało obiegany w terminologii. Poza tym żeby się tak czepiać to trzeba mieć jakiś problem ze sobą bo zapytał sie o konkretną rzecz a nie terminologię. To forum zawsze było lajtowe i wyrozumiałe dla początkujących i niech takim zostanie. Frustracje i spiny lepiej wybiegać niż ustawki robić na forum.
10km: 00:39:30 (maj 2013
Półmaraton: 01:32:50 (lipiec 2013, trening)
Maraton : 03:21:34 (sierpień 2013)

Cele: maj 2015 10km <38min
Tasma
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

długie dystanse, a nie dalekie i krótkie, a nie bliskie ;d

Wydawalo mi się,że przy zaprzeczeniu stosuje się tylko jeden zaimek przeczący (Negacyjny)

"Przeczenie – luźna partykuła występująca również w postaci afiksu, która dodana do wypowiedzi lub wyrazu zaprzecza jego treści, stosuje się ją w formie pojedyńczej."

Pozdrawiam i proszę admina o zamknięcie tematu.
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Tasma pisze:Zrozumiałem,że bieganie jak najdłuższych dystansów z niską prędkością buduje wytrzymałość a bieganie krótkich dystansów szybkim tempem buduje cechy motoryczne które skutkują szybszym tempem. Dobrze?
Dobrze zrozumiałeś - to jest generalna zasada. Jeśli potrzebujesz więcej szczegółów polecam dział trening. Znajdziesz tam bardziej szczegółowe wyjaśnienia tych kwestii.
Tasma pisze:Przy okazji żeby nie zakładać oddzielnego tematu, co sądzicie o napojach izotonicznych? Pomagają czy to tylko placebo ?
Mało precyzyjne pytanie, ale spróbuję odpowiedzieć tak jak je zrozumiałem. Izotoniki nawadniają i dostarczają węglowodanów i innych "drobiazgów", zaś dzięki odpowiedniej kompozycji są łatwo przyswajalne. Ja na biegi do 12-14km nie używam i nie narzekam (z wyjątkiem upałów, wtedy zawsze coś mam, albo izotonik albo wodę). Na dłuższych popijam co jakiś czas i jestem zadowolony.

pozdrawiam
Obrazek
Because Running Sucks
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ