Prosta historia Eda Whitlocka, tekst z RUNNINGTIMES
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ale ja już się przygotowuję, nawet znalazłem naprawdę fajny cmentarz do biegania, więc będę w gotów.
- pioropusz
- Wyga
Zadziwiające podejście do treningu. Nigdy bym nie wytrzymał 3 h biegania na 5 minutowej pętli...ale może właśnie z tego rodzi się siła. Właściwie to ten artykuł świetnie oddaje twardą psychę Eda.
http://www.dailymile.com/people/MateuszW , www.off-trail.pl
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Fajny tekst:)
Może dzięki takim ludziom więcej osób zrozumie, że bieganie nie musi być tak cholernie skomplikowane, oparte na skrupulatnie realizowanych planach.
I że na każdego działają inne bodźce.
A w tym "nielubieniu" biegania więcej jest przewrotności i kokietowania czytelnika niż prawdy. Nałogowcy tak mają:)
Może dzięki takim ludziom więcej osób zrozumie, że bieganie nie musi być tak cholernie skomplikowane, oparte na skrupulatnie realizowanych planach.
I że na każdego działają inne bodźce.
A w tym "nielubieniu" biegania więcej jest przewrotności i kokietowania czytelnika niż prawdy. Nałogowcy tak mają:)
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
uff, dzięki chłopaki, żeście to w końcu przetłumaczyli.
jeszcze jedna uwaga: Whitlock jest aktualnie rekordzistą świata w maratonie w kat. M80.
zdrówko
jeszcze jedna uwaga: Whitlock jest aktualnie rekordzistą świata w maratonie w kat. M80.
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:04
Niesamowity gość, świetnie się czyta. Kolejny artykuł promujący proste, luźne bieganie bez tego całego "bagażu" pomiarowego.......
Bieganie po cmentarzu, ma swój urok....
Bieganie po cmentarzu, ma swój urok....
Energia podąża za myślą, a myśl podąża za energią…
- Jarlaxle
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 32:26
teraz ludzie przestaną się chwalić swoimi wynikami na forum bo wstyd
-
- Zaprawiony W Bojach
Rzeczywiście cos w tym jest czytałem Juz pare artykulow w amerykańskich gazetach ze wielu biegaczy poprostu biega swoim tempem wolnooo ale bardzo dużo koło 200 km wielu by myślało ze to zamula i nic nie daje a prawda zdaje sie byc inna , eh z chęcią bym tyle biegał tylko kiedy?;)
A cmetarz mam naprawdę blisko i często tam biegam zwłaszcza zima;)
A cmetarz mam naprawdę blisko i często tam biegam zwłaszcza zima;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Dobre, bardzo dobreJarlaxle pisze:teraz ludzie przestaną się chwalić swoimi wynikami na forum bo wstyd
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Może to jest opcja: przenieść sie na cmentarz?
po trasie biegowej mam dwa więc może spróbuje narazie biegłem może z 5x w nocy z czołówką na głowie... ale 3h kilometrowej pętli? nie mam takiej ta na cmentarzu ma może z 500m max...
a po tekście widzę że jest dla mnie nadzieja jak będę miał 7 dych na karku może stane na podium chociaż w kategorii wiekowej choć na ta chwile to mnie łoją niemiłosiernie
po trasie biegowej mam dwa więc może spróbuje narazie biegłem może z 5x w nocy z czołówką na głowie... ale 3h kilometrowej pętli? nie mam takiej ta na cmentarzu ma może z 500m max...
a po tekście widzę że jest dla mnie nadzieja jak będę miał 7 dych na karku może stane na podium chociaż w kategorii wiekowej choć na ta chwile to mnie łoją niemiłosiernie
- Friend
- Zaprawiony W Bojach
Mnie zawsze wykańczają psychicznie pętle. Mogę biegać więcej i dłużej ale na trasie od do a nie po pętlach. Po prostu mi się nie chcę.......trzeba popracować nad głowąpioropusz pisze:Zadziwiające podejście do treningu. Nigdy bym nie wytrzymał 3 h biegania na 5 minutowej pętli...ale może właśnie z tego rodzi się siła. Właściwie to ten artykuł świetnie oddaje twardą psychę Eda.
Jak ten wspaniały staruszek może....to i młodzik może....
-
- Zaprawiony W Bojach
Drobna rzecz - byłaby szansa na poprawienie: "Nie mam szczególnych zastrzeżeń do żadnej z tych rzezy" ?
A w ogóle to super artykuł i super facet
A w ogóle to super artykuł i super facet
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Generalnie fajny dziadek z niego
Można pisać, że biega same wybiegania, co dla niego dobre ze względu na achillesy, ale to jest dobre tylko na maraton Jak już widzimy, życiówki na krótkie dystanse ma zupełnie nieadekwatne do maratońskich
Ale 80 lat na karku i trzaskanie maratonów w 3 h to i tak respect.
Osobiście nie mógłbym biegać po cmentarzu bo, tak jak bieżnia, sprawia, że po kilku kółkach mam takie nudności, że chej Zdecydowanie mając wodospad Niagara pod nosem, wolałbym tam biegać.
Można pisać, że biega same wybiegania, co dla niego dobre ze względu na achillesy, ale to jest dobre tylko na maraton Jak już widzimy, życiówki na krótkie dystanse ma zupełnie nieadekwatne do maratońskich
Ale 80 lat na karku i trzaskanie maratonów w 3 h to i tak respect.
Osobiście nie mógłbym biegać po cmentarzu bo, tak jak bieżnia, sprawia, że po kilku kółkach mam takie nudności, że chej Zdecydowanie mając wodospad Niagara pod nosem, wolałbym tam biegać.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect