Bydgoszcz - trasy biegowe & biegacze

Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Musze sie przeprowadzić w takim razie do Bydgoszczy :bum:
New Balance but biegowy
grzes1984
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To mój pierwszy post na forum. Biegałem trochę w wakacje (dla walki z brzuchem i formy na HARPAGANA - którego polecam wszystkim) i teraz po kupieniu odpowiedniej odzieży zacząłem przypominać sobie bieganie. Dla mieszkańców Kapuścisk i Wyżyn polecam ulicę Dąbrowa i okoliczne lasy. Ja nigdy nie biegłem po początkowym odcinku w lesie gdzie jest ten beton.

Można go prawie całego obiec lasem i dalej już drogą gruntową dobiec do obwodnicy.

Przykładowa trasa - parking pod marketem na Magnuszewskiej - obwodnica - parking; moją trasą po częsci przez las to 14,75 km.

Dróg po lesie nie brakuje i praktycznie każdy może tam z jakimś odbiornikiem gps trasę dla siebie (ja wykorzystuje HTC Hero i program My Track)

Pozdrawiam
"From that day on, if I was ever going somewhere, I was running" - Forrest Gump
kajthai
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48

Nieprzeczytany post

Polecam dość przyjemną trasę, ul. nad torem Czyżkówko w stronę Myślęcinka - cały czas droga wyłożona kostką brukową z podziałem na pieszych i rowerzystów.
lutek_bdg
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 35:32
Życiówka w maratonie: 2:53:44
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam ktoś chętny na bieganie w okolicach Miedzynia... Jest gdzie biegać: Kanał Bydgoski, lasy....
etiente
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

hej:) a może jest ktoś chętny na wspólne bieganie na jachcicach lub piaskach albo może mi polecić jakąś dobrą trasę. Mieszkam tu od niedawna i nie jestem obeznana w terenie...
kajthai
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ja mógłbym wspólnie biegać :) mieszkam na Czyżkówku, osiedle obok jachcic ;) a trasa do Myślęcinka jest z naszych osiedli chyba najodpowiedniejsza, ewentualnie można biec w drugą stronę kierunek smukała..
etiente
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a dużo biegasz? dobrą masz formę? bo wiesz chciałabym się zorientować czy Ci dorównam
kajthai
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegam 3, 4 razy w tygodniu, przygotowuje się do maratonu z Bydgoszcz do Torunia (15 maja), ale według mnie bieg to ma być przyjemność i rekreacja więc nie widzę przeszkód żebyś narzuciła tempo biegu :hej: Maraton przebiegnę ale na pewno nie będę na mecie jako pierwszy, raczej chodzi mi o sprawdzenie siebie :) Tak więc zapraszam do wspólnego biegania.
toibi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam własnie sie zalogowałem i mam nadzieje że w dobrym dziale
Mieszkam na wyżynach w Bydgoszczy mam 29 lat jesli ma to jakies znaczenie , kilka miesiecy temu miałem zlamana noge i w ramach rechabilitacji bym chetnie z kims z okolicy pobiegal
Jako ze zaczynam prosil bym o krótsze trasy lub dłuzsze o ile tepo nie bedzie forsowne
zostawiam swoje gg 35231585 jesli bylby ktos zainteresowany wspolnym bieganiem to prosze o kontakt
alita
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja rowniez szukam towarzystwa do biegania, na trasie dla POCZATKUJACYCH!! Mieszkam niemalze nad Brda, tyle, ze ze wzgledow bezpieczenstwa nie zapedzam sie sama w te rejony :(
kajthai
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Blisko Brdy mieszkasz a dokładniej jakie osiedle ?? Nad rzeką nie jest tak źle jak by się wydawało :)
Talic
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A mnie nurtuje takie pytanie dlaczego ludzie w okolicach ulicy Dąbrowej wybierają bieg po asfalcie(który zbyt długi nie jest ) , a następnie bo betonowych płytach pamiętających czasy okupacji niemieckiej zamiast po lesie . Cała ta ulica otoczona jest przez las wystarczy tylko hycnąć w bok na jakieś 5 metrów i dalej biec ścieżkami leśnymi. Praktycznie w lesie bardzo rzadko mijam kogoś kto biegnie (rowerzystów , panie z kijami , spacerowiczów z psami itp mijam często).
feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

wiecie moze jak wyglada sprawa wejscia na stadion boczny Zawiszy w tygodniu, chcialbym tam interwały robic ale nie wiem czy jest taka mozliwosc. Ktos sie orientuje?
Obrazek
Awatar użytkownika
giggsy11
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że może być ciężko... Często jest po prostu zawalone trenującymi z klubu i chyba nawet jakaś szkoła korzysta z obiektów Zawiszy. Znalazłem w necie kontakt do powiedzmy- kierownika bocznych obiektów. Warto spróbować się skontaktować, powodzenia.

kontakt:

Agnieszka Rutkowska
tel. 52/ 588-08-06
tel. 669-500-794
e-mail: a.rutkowska@zawisza.bydgoszcz.pl
"jeżeli czegoś bardzo chcesz to niezbyt odległe to jest"
feelipe
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Dzieki za namiary, moze sie czegos dowiem wiecej :) w planach mam treninigi rano miedzy 8 a 9 wiec chyba tlumow tam nie bedzie. W czwartek sie przebiegne i zobacze, najwyzej mnie wyprosza :)
Obrazek
ODPOWIEDZ