Bydgoszcz - trasy biegowe & biegacze
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To mój pierwszy post na forum. Biegałem trochę w wakacje (dla walki z brzuchem i formy na HARPAGANA - którego polecam wszystkim) i teraz po kupieniu odpowiedniej odzieży zacząłem przypominać sobie bieganie. Dla mieszkańców Kapuścisk i Wyżyn polecam ulicę Dąbrowa i okoliczne lasy. Ja nigdy nie biegłem po początkowym odcinku w lesie gdzie jest ten beton.
Można go prawie całego obiec lasem i dalej już drogą gruntową dobiec do obwodnicy.
Przykładowa trasa - parking pod marketem na Magnuszewskiej - obwodnica - parking; moją trasą po częsci przez las to 14,75 km.
Dróg po lesie nie brakuje i praktycznie każdy może tam z jakimś odbiornikiem gps trasę dla siebie (ja wykorzystuje HTC Hero i program My Track)
Pozdrawiam
Można go prawie całego obiec lasem i dalej już drogą gruntową dobiec do obwodnicy.
Przykładowa trasa - parking pod marketem na Magnuszewskiej - obwodnica - parking; moją trasą po częsci przez las to 14,75 km.
Dróg po lesie nie brakuje i praktycznie każdy może tam z jakimś odbiornikiem gps trasę dla siebie (ja wykorzystuje HTC Hero i program My Track)
Pozdrawiam
"From that day on, if I was ever going somewhere, I was running" - Forrest Gump
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 35:32
- Życiówka w maratonie: 2:53:44
- Kontakt:
Witam ktoś chętny na bieganie w okolicach Miedzynia... Jest gdzie biegać: Kanał Bydgoski, lasy....
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 48
ja mógłbym wspólnie biegać mieszkam na Czyżkówku, osiedle obok jachcic a trasa do Myślęcinka jest z naszych osiedli chyba najodpowiedniejsza, ewentualnie można biec w drugą stronę kierunek smukała..
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 48
Biegam 3, 4 razy w tygodniu, przygotowuje się do maratonu z Bydgoszcz do Torunia (15 maja), ale według mnie bieg to ma być przyjemność i rekreacja więc nie widzę przeszkód żebyś narzuciła tempo biegu Maraton przebiegnę ale na pewno nie będę na mecie jako pierwszy, raczej chodzi mi o sprawdzenie siebie Tak więc zapraszam do wspólnego biegania.
-
- Rozgrzewający Się
witam własnie sie zalogowałem i mam nadzieje że w dobrym dziale
Mieszkam na wyżynach w Bydgoszczy mam 29 lat jesli ma to jakies znaczenie , kilka miesiecy temu miałem zlamana noge i w ramach rechabilitacji bym chetnie z kims z okolicy pobiegal
Jako ze zaczynam prosil bym o krótsze trasy lub dłuzsze o ile tepo nie bedzie forsowne
zostawiam swoje gg 35231585 jesli bylby ktos zainteresowany wspolnym bieganiem to prosze o kontakt
Mieszkam na wyżynach w Bydgoszczy mam 29 lat jesli ma to jakies znaczenie , kilka miesiecy temu miałem zlamana noge i w ramach rechabilitacji bym chetnie z kims z okolicy pobiegal
Jako ze zaczynam prosil bym o krótsze trasy lub dłuzsze o ile tepo nie bedzie forsowne
zostawiam swoje gg 35231585 jesli bylby ktos zainteresowany wspolnym bieganiem to prosze o kontakt
-
- Rozgrzewający Się
Ja rowniez szukam towarzystwa do biegania, na trasie dla POCZATKUJACYCH!! Mieszkam niemalze nad Brda, tyle, ze ze wzgledow bezpieczenstwa nie zapedzam sie sama w te rejony
-
- Rozgrzewający Się
A mnie nurtuje takie pytanie dlaczego ludzie w okolicach ulicy Dąbrowej wybierają bieg po asfalcie(który zbyt długi nie jest ) , a następnie bo betonowych płytach pamiętających czasy okupacji niemieckiej zamiast po lesie . Cała ta ulica otoczona jest przez las wystarczy tylko hycnąć w bok na jakieś 5 metrów i dalej biec ścieżkami leśnymi. Praktycznie w lesie bardzo rzadko mijam kogoś kto biegnie (rowerzystów , panie z kijami , spacerowiczów z psami itp mijam często).
-
- Stary Wyga
- giggsy11
- Wyga
Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że może być ciężko... Często jest po prostu zawalone trenującymi z klubu i chyba nawet jakaś szkoła korzysta z obiektów Zawiszy. Znalazłem w necie kontakt do powiedzmy- kierownika bocznych obiektów. Warto spróbować się skontaktować, powodzenia.
kontakt:
Agnieszka Rutkowska
tel. 52/ 588-08-06
tel. 669-500-794
e-mail: a.rutkowska@zawisza.bydgoszcz.pl
kontakt:
Agnieszka Rutkowska
tel. 52/ 588-08-06
tel. 669-500-794
e-mail: a.rutkowska@zawisza.bydgoszcz.pl
"jeżeli czegoś bardzo chcesz to niezbyt odległe to jest"
-