Walnij sobie 10x150m na porządnym podbiegu zamiast 6x1200 po 3:25, to będziesz wiedział o czym mówię. Albo 10x 100m wsk a'la JS
Maurice - komentarze
Moderator: infernal
- Buddy
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 35:20
- Życiówka w maratonie: 2:47:38
Na początek im mniej akcentów tym lepiej. Te danielsowskie są mocne.
Walnij sobie 10x150m na porządnym podbiegu zamiast 6x1200 po 3:25, to będziesz wiedział o czym mówię. Albo 10x 100m wsk a'la JS
-
Maurice
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 33:59
- Życiówka w maratonie: 2:38:40
- Kontakt:
dzięki, nie mam gps - biegam z footpodem.
trasa była precyzyjnie wymierzana przez Sobka i mam zapewnienie o wysokiej dokładności pomiaru
za to czas za oficjalny lepiej uznać ten ze swojego zegarka niż z listy wyników
- stopował go gość ręcznie za metą klikając na kod kreskowy na koszulce 
trasa była precyzyjnie wymierzana przez Sobka i mam zapewnienie o wysokiej dokładności pomiaru
za to czas za oficjalny lepiej uznać ten ze swojego zegarka niż z listy wyników
-
koreek
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
wlasnie dlatego ze nie biegasz z gps to pytalem.. moze pogoda i wszechobecny las mialo wplyw na niedokladny pomiar mojego GPS.. co do stopowania czasu to widzialem jak to dzialalo:D:DMaurice pisze:dzięki, nie mam gps - biegam z footpodem.
za to czas za oficjalny lepiej uznać ten ze swojego zegarka niż z listy wyników- stopował go gość ręcznie za metą klikając na kod kreskowy na koszulce
-
Maurice
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
dztompoz pisze:gratulacje. a co do tego chłopaka zKoluszek to cię po kolarsku załatwił usiagł ci na kole, wypoczywał i dał ci kontre i tyle typowa kolarstwa robota.
Tompoz
chciał dać mi zmianę, ale ździebko przyspieszył, krzyknął jeszcze "dawaj, dawaj" ale dobiegłem już swoim tempem, nie chciałem szarpać
tego swojego FP to co jakiś czas kalibruję "na oko" - przy różnych nawierzchniach i prędkościach (różny styl biegu) odchylenia sięgają do 5% - wczoraj mi wskazał 5,05kmkoreek pisze:wlasnie dlatego ze nie biegasz z gps to pytalem.. moze pogoda i wszechobecny las mialo wplyw na niedokladny pomiar mojego GPS.. co do stopowania czasu to widzialem jak to dzialalo:D:DMaurice pisze:dzięki, nie mam gps - biegam z footpodem.
za to czas za oficjalny lepiej uznać ten ze swojego zegarka niż z listy wyników- stopował go gość ręcznie za metą klikając na kod kreskowy na koszulce
- Gife
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Widzę, że tu też taka sytuacja jak na moich zawodachMaurice pisze:stopował go gość ręcznie za metą klikając na kod kreskowy na koszulce
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
tompoz
- Zaprawiony W Bojach

Z tego co widzę to ta trasa to stara trasa biegów KB Arturówek.swoją drogą bardzo ja lubie bo jest biegana w lewo czyli jak na bieżni torze kolarskim i żużlu oprócz tego bardzo fajna trasa z podbiegmai ciekwa urozmaicona. Swego czesu była moją trasa treningową i kilka osób z tego forum po tej trasie pykneło ze mną swe pierwsze dychy. Bardzo dobrze rozegrales ten bieg oszczegałwes siły na piotrkowska. Rozegrałeś to po kolarsku mądrze i miejsce konkretne. Gratuluje. Czytając twoje posty zbieram się do mego comebacku. Imponujesz mi systemetycznością oraz formą sportową.
Tompoz
Tompoz
Tompoz
-
Ciawaraz
- Zaprawiony W Bojach

Grat forma rozsnie aż miło poczytać , twój blog to najlepszy przykład ze systematyczny ciężki trening to recepta na postęp i wyniki !!!!
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
-
Dawid79
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 34'01''
Super wynik. Trasa była atestowana? Jeśli nie to czy była pełna dycha (czy może jak pokazałeś 9,75km)? Znasz może wymagania co do trasy z atestem? wiem że oprócz dokładnego dystansu i by meta była blisko startu są jeszcze jakieś wymagania dotyczące chyba tzw. przewyższeń czyli sumy podbiegów i zbiegów. Jesli byłoby ich za dużo to wydaje się logiczne że taki bieg byłby biegiem górskim:). Pytam, bo nieraz czytam (jak na razie nie mam doświadczenia startowego) o trasach szybkich i trudnych. Jedyny bieg w jakim brałem udział (Szczecinek)uchodzi za trasę szybką. Kolejna trasa biegu do jakiego się szykuję (też atestowana) w Koszalinie podobno jest wolniejsza. I faktycznie widać to po analizie wyników archiwalnych obu biegów. Skoro obie są atestowane i obie rozgrywane na ulicach miasta to ciekaw jestem skąd różnica? Dowiem się pewnie dopiero na mecie
komentarze do blogu
życiówki
1000m - 02:47,27
1500m - 04:22,6
3000m - 09:35,1
5k - 16:40
na 10km - 34:01
półmaraton 01:31:48
1/8 IM - 01:14:34
życiówki
1000m - 02:47,27
1500m - 04:22,6
3000m - 09:35,1
5k - 16:40
na 10km - 34:01
półmaraton 01:31:48
1/8 IM - 01:14:34
-
Maurice
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
dzięki
Chyba żaden bieg leśny nie będzie miał atestu. Z tego co pomierzyły GPSy to trasa miała właśnie 9,75km. Nie wiem dokładnie jakie wymogi muszą być co do przewyższeń aby trasa atest uzyskała. Co do szybkiej dychy to czekam z niecierpliwością na Bieg Warciański w Kole w październiku.
pzdr
Chyba żaden bieg leśny nie będzie miał atestu. Z tego co pomierzyły GPSy to trasa miała właśnie 9,75km. Nie wiem dokładnie jakie wymogi muszą być co do przewyższeń aby trasa atest uzyskała. Co do szybkiej dychy to czekam z niecierpliwością na Bieg Warciański w Kole w październiku.
pzdr
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
hej Maurice. wielkie gratulacje progresu jaki ostatnio osiągnąłeś.Maurice pisze:dzięki
pzdr
Jeżeli chodzi o atest trasy to dotyczy to tylko długości, przewyższenia nie mają znaczenia. Zbyt duże przewyższenia decydują ewentualnie o tym czy dany wynik nie może być uznawany za rekord (kraju, świata czy nawet życiowy zawodnika).
np. trasy na festiwalu biegowym w Krynicy, czy maraton bostoński posiadają atest ale wyniki nie mogą być uznane za rekordowe.
pozdrawiam Buniek
Krzysiek
- Buniek
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 35:35
- Życiówka w maratonie: 2:57:09
Różnica między Szczecinkiem a Koszalinem jest przede wszystkim taka, że w Szczecinku są bardzo wysokie nagrody i jest ich dużo w różnych kategoriach to przyciąga szybszych i stąd świetne wyniki. (nie wiem jak było w tym roku w Szczecinku ale w zeszłym to nagrody finansowe otrzymało chyba z 60 zawodników (open + kat. wiekowe)Dawid79 pisze:. Pytam, bo nieraz czytam (jak na razie nie mam doświadczenia startowego) o trasach szybkich i trudnych. Jedyny bieg w jakim brałem udział (Szczecinek)uchodzi za trasę szybką. Kolejna trasa biegu do jakiego się szykuję (też atestowana) w Koszalinie podobno jest wolniejsza. I faktycznie widać to po analizie wyników archiwalnych obu biegów. Skoro obie są atestowane i obie rozgrywane na ulicach miasta to ciekaw jestem skąd różnica? Dowiem się pewnie dopiero na mecie
Krzysiek