Re: ms_11: No excuses!

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 46:02
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Niestety połówki chyba nie zaliczę :chlip: Piotrek musiał poleciec do Polski, jeśli nie uda mi się zorganizować kogoś do opieki nad Igorem to nici ze startu :ojnie: Ale zostaly jeszcze dwa dni na kombinowanie więc jestem dobrej myśli - zobaczymy.

Pozdrawiam
Marta
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No i tak jak wykrakałam - dupa blada :wrrwrr:
Nie będę się teraz o tym rozpisywać bo nadal jestem wściekła :sss:
Ale podsumowując: pogoda była całkiem niezła, doping super, organizacja też - a ja wyszłam tylko pokibicować (też było fajnie :oczko: ) zamiast być na trasie. No ale tak to czasem w życiu bywa.
Na szczęście Piotrek wraca jutro no a ja będę mogła wrócić do reguralnych treningów. No i muszę się szybko rozejrzeć za jakimiś zawodami.

Pozdrawiam
Marta
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zaspałam :grr: , ale mimo wszystko wystarczyło czasu na krótki trening przed pracą:

Dystans: 5.51km
Tempo: 6:12min/km
Avg HR: 158
Max HR: 174

Wieczorem w planie trochę ćwiczeń uzupełniających.

Pozdrawiam
Marta
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Czwartek 19.05.2011

Dziś udało mi się wstać o czasie :usmiech: Wystarczyło na ok 9km, w ok 55min, z tempem ok 6:10.
Wstyd, ale zapomniałam wczoraj naładować Garmina :echech:

W końcu zdecydowałam się na start na 10km (19.06) - zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam
Marta
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Sobota 21.05.2011

Dziś sobota. A co powinno się robić w sobotni poranek, gdy nie trzeba wstawać do pracy? Spaaaać :chrap: Mi się nie udało :ech: Z niewyjaśnionych przyczyn obudziłam się ok 3am i to na dodatek wyspana. Obejrzałam film, zjadłam śniadanie o 5am i ok 6am postanowiłam pobiegać. Wybrałam wariant ze sporą ilością długich podbiegów - w trakcie biegu zadawałam sobie jednak pytanie po co mi to kiedy mogłam sobie pobiegać po płaskim :oczko: W miare płasko będzie jutro :usmiech:
A oto co wyszło:

Dystans: 10.37km
Tempo: 6:10min/km
Avg HR: 161
Max HR: 181

Po powrocie do domu zjadłam następne śniadanie, odsapnęłam trachę i o 9.30 wskoczyłam na rower.
Wyszło:

Dystans: 12.55km
Tempo: 4:02min/km (raczej rekreacyjne :usmiech:)
Avg HR: 141
Max HR: 176

Dopiero 12.15pm - może jeszcze coś wymyślę, bo mnie trochę nosi :hej:

Pozdrawiam
Marta
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Poniedziałek 30.05.2011

Nareszcie pierwszy trening.
Ostatnie pare dni przesiedziałam w domu, bo przyniosłam jakiegos cholernego wirusa ze szkoły :smutek: Spróbowałam w sobotę śmignąć na rower - wyszło ok 12km. Chyba jednak za wcześnie, bo w niedzielę rano czułam się paskudnie. Dzień stracony. Dziś jednak postanowilam, że jednak wyjdę na trening bo poziom mojej frustracji osiągnął już chyba maxa.

Dystans: 10.10km
Tempo: 6:06min/km
Avg HR: 159
Max HR: 180

Wymęczyłam te 10km, ale teraz czuję się znacznie lepiej no i humor mi się poprawił :usmiech:
A i tydzień zapowiada się pod hasłem "trening" - mam tydzień wolnego - ferie szkolne :uuusmiech:
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wtorek 31.05.2011

Wczoraj wieczorem dostałam sms'a przypominacza, że rano mam oddać krew - całe szczęście, że wysłali bo zupełnie o tym zapomniałam :niewiem:
Nie wiele myśląc rano wsiadłam na rower i pojechałam. No i potem się nasłuchałam, że mam sobie wybić z głowy dzisiejszy trening i nie forsować się na rowerze :lalala: Wyszło więc tylko 13km jazdy, bo po powrocie Piotrek opieprzył mnie dodatkowo :sss: Obiecałam, że dziś poćwiczę tylko w domu a bieganie odłożę do jutra :wrrwrr: Czasem trzeba iść na kompromis :usmiech:

Pozdrawiam
Marta
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Środa 01.06.2011

Zwariowany dzień - głownie dla Igora, ale dla nas też. Zaliczyliśmy dwa spacery, jeden długi z piknikiem i jeden krótszy bo dziecię już padało nam z nóg :usmiech: No i do tego ze cztery place zabaw. Bo czego to się nie robi w Dzień Dziecka :oczko:
Wieczorem udało mi się wymsknąć na bieganie - ok 11 km i ok 1h05min.

Czwartek 02.06.2011

Dziś 10km z groszami w 1h.
Dokładniej wpiszę jak zainstaluje wszystkie wtyczki bo coś mi się z Garminem pochrzaniło :echech:

Pozdrawiam
Marta
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Sobota 04.06.2011

Wczoraj wolne od biegania, a dziś jakoś nie za dobrze mi się biegało.
Prawdopodobna przyczyna - obżarstwo :tonieja:

Dystans: 10.08km
Tempo: 6:09min/km
Avg HR: 161
Max HR: 182

Pozdrawiam
Marta
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Niedziela 05.06.2011

Rany, jak mi się dziś nie chciało. Rano leń na maxa. Dopiero po obiedzie zwlekłam się z kanapy, ale szczerze to miałam wrażenie, że idę dziś biegać za karę. W planie było 12 - 14km. Nie wyszło :ojoj:

Dystans: 8.03km
Tempo: 6:36min/km
Avg HR: 155
Max HR: 167

Po ok 6km zaczął padać deszcz. To plus ogólne nastawienie do dzisiejszego biegania spowodowało, że zawróciłam do domu stwierdzając w duchu, ze mam to gdzieś - nie będę nic robić na siłę. No i dobrze mi z tym :usmiech:
Pobiegam sobie jutro :usmiech:

Pozdrawiam
Marta
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam,
To już chyba miesiąc bez regularnych treningów i blogowania. Nie z lenistwa niestety, ale dopadła mnie "powtórka z rozrywki" z zeszłego roku tzn. znowu rozcięgno dało o sobie znać :chlip: W tym tygodniu wyszłam pierwszy raz na 30min truchtu i wydaje się ok. Oczywiście przez te wszystkie tygodnie było trochę basenu i ćwiczeń ogólnych. Jak się uda to dziś jeszcze wyjdę potruchtać kontrolnie na jakieś 30 - 40min. Już sie nie mogę doczekać :usmiech:

Pozdrawiam
Marta
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

W tym tygodniu plan powrotu do biegania zrealizowany w ok 75% :usmiech: Zaliczyłam 4 wyjścia po 35 do 45min truchtania. Na razie ze stopą wszystko wydaje się być ok. Przezornie (aby mnie szlag po drodze nie trafiał) tydzień biegałam bez Garmina - dziś jednak postanowiłam zerknąć na cyferki i zobaczyć co tam się dzieje :oczko:

Niedziela 10.07.2011

Dziś postanowiłam podzieliś trening na dwie części:
Trening 1(rano)
Dystans: 6.449km
Tempo: 7:00min/km
Avg HR: 153
Max HR: 181

Trening 2(po obiedzie)
Dystans: 7.884km
Tempo: 6:54min/km
Avg HR: 151
Max HR: 175

Myślę, że jeszcze jakieś dwa tygodnie będę sobie tak wolno i beztrosko truchtać, a potem pomyślę o jakimś planie.

Pozdrawiam
Marta
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jakoś tak wyszło, że w poniedziałek i wtorek z biegania nic nie wyszło :oczko:
Dziś bieganie było na "śpiocha" - 4:50 rano :chrap: Jakoś nie mogłam spać ...

Środa 13.07.2011

Dystans: 5.627km
Tempo: 6:51min/km
Avg HR: 145
Max HR: 168

Jak wróciłam do domu była 5:30 - wystarczyło na godzinną drzemkę przed pracą :usmiech:

Pozdrawiam
Marta
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam ponownie po baaardzo długiej przerwie - tzw. wakacyjnej :usmiech:

Nic nie biegałam przez jakieś cztery tygodnie. Uskuteczniałam totalny relaks i nic nierobienie. Choć przed wyjazdem wydawało mi się, że może pobiegam (zabrałam nawet ze sobą rzeczy do biegania) to lenistwo i objadanie się do granic wytrzymałości skutecznie pozbawiły mnie ochoty na bieganie :hej:
No ale czas wakacji dobiegł końca - jutro pierwszy trening. Aby się nie irytować to chyba zostawię pasek od pulsometra w domku. Tempo pewnie też będzie zabójcze :hahaha: Mam tylko nadzieję, że przez dwa tygodnie jakoś nadrobię zaległości i pozbędę się zbędnych kg bo pewnie ze dwa doszły.

Pozdrawiam
Marta
Awatar użytkownika
ms_11
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Witam,
Kilogramy stracone, przez ostatnie trzy tygodnie biegam mniej lub bardziej regularnie (3,4 razy w tygodniu). Ostatnie kilka dni było niestety bez biegania :grr: - jakby zajęć było mało to doszła nam jeszcze przeprowadzka. Na szczęście większość rzeczy już jest rozpakowana i coraz łatwiej jest mi się odnaleźć :wrr:
Za 8 tygodni planuję start na 10km, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Trzymam kciuki za wszystkich biegnących dziś w Warszawie i Berlinie!

Pozdrawiam
Marta
ODPOWIEDZ