KATOWICE - Stadion AWF, ul. T. Kościuszki 84, Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:45
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

xenon1981 pisze:To ja sie pochwalę że treningi sobotnie plus tam takie swoje prywatne doprowadziły mnie dziś do życióweczki 3:28:02 w Silesia Marathonie ;) Było pieknie było mokro i pierwszy raz odkąd biegam miałem mega satysfakcje i radość bez bólu i łez porażki na mecie :) Jest super DObrze Na mnie działacie :) Chyba moja szyja i lędźwiowy mi pomógł bo faktycznie jak tylko miałem słabszy moment i spuszczałem głowę w dół zmęczony to przeszywał mnie pradem i z miejsca dumnie podnosiłem głowę :) Wszystkich zachęcam do treningów , naprawdę dają rezultaty :)
Gratulacje!!! Wiem, potrafię zrozumieć, co to znaczy problem z kręgosłupem, ale Twojej życiówki, jak na razie mój umysł nie ogarnia. W bieganiu dzieli nas przepaść. Pocieszam się, że pewnie w wyciskaniu na ławę pewnie też. :-) Cieszę się z Tobą Twoim wynikiem, ciekawe czy kiedyś w ogóle przebiegnę maraton. Ale jak będzie taka fajna ekipa na Biegam-bo-lubię, to z Wami chyba kiedyś mi się to uda!
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Bzium
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 51:08 bieżnia

Nieprzeczytany post

Olga..będziesz Idealnym manekinem...pokaże na Tobie masaż serducha i odpowiednie ułożenie ust odczas akcji reanimacyjnej:)
Tak więc..Michale...ZAPRASZAMY!!!!

Gratuluje wszystkim którzy dziś gdzieś startowali!!!!!!!!!
Bzium - Forever!!!
"BÓL PRZEMIJA - CHWAŁA POZOSTAJE"

http://www.youtube.com/watch?v=FCo7Wn7G ... re=related
Awatar użytkownika
Wito
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:42:30
Życiówka w maratonie: 03:57:00

Nieprzeczytany post

agnieszka_ pisze:Gratuluję Wam wszystkim-spisaliście się na medal!
Pogoda była na życiówki i chyba każdy, to dziś biegł w Silesii wybiegała życiówkę, co nie?

(ja mam za to jakieś, kurcze, siniaki na nadgarstkach... :lalala: )

prawda prawda, udało się 1:34:46 w połówce, chlup chlup :)

Gratulacje dla fulldystansowców, nie wiem czy miałbym ochotę biec tą drugą połówkę, szczególy szacun dla debiutantów!
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Lancista pisze:Dziewczyny będą miały ubaw ze mnie. Podobno w biegu wyglądam jak galopujący Bawół :hahaha:
Czyżbyś był moim sobowtórem? Ja ważę 107, ale trafiłem na Biegam-bo -lubię przypadkiem, bo 4 tygodnie temu rozmawiałem na Sztauwaierach z dwoma obcymi biegaczami i pytałem ich co to jest właściwie to bieganie, była 9 rano, a oni powiedzieli, że o 9.30 jest taki trening dla początkujących na AWFie. Zrezygnowałem wtedy z mojego pierwszego joggingu w parku i pojechałem na AWF, a teraz martwię się, że przyjdzie kiedyś taka sobota, że nie będę z jakiegoś powodu mógł się zjawić, bo będzie trzeba np. z dzieckiem jechać do szkoły. Strasznie mnie to bieganie wciągnęło. Niewątpliwie jest to zasługa świetnych prowadzących, którzy robią to z pasji, anie dla kasy. Widać, że znają się na tym. Agnieszka na pierwszym moim bieganiu strasznie mnie powaliła i pokazała mi nieświadomie, gdzie moje miejsce w szeregu :-), prowadziła rozgrzewkę, cały czas biegła dookoła stadionu i mówiła bez żadnych oznak zmęczenia i zadyszki, a ja przy drugim kółku myślałem, czy się nie poddać i nie zrezygnować. Przy trzecim okrążeniu stwierdziłem, że nie mogę się poddać, bo jakoś biegnę wypluwając płuca, w końcu nie muszę tak, jak ona rozmawiać w biegu, a to że ona na dodatek cały ten czas biegnie tyłem, to ja muszę wytrzymać biegnąc przodem. :-) Załamywał mnie też Darek. Ja biegnę i zastanawiam się czy nie padnę po drodze, a on wyprzedając mnie lekkim krokiem gazeli, albo mojego psa rasy Husky, śmieje się, nawija i opowiada dowcipy, a na koniec pyta mnie, co sądzę o egoizmie i zaczyna w trakcie 6 kilometrowego biegu przeprowadzać wywód filozoficzny. Jest wesoło! Mam wielu przyjaciół, ale tak pozytywnie zakręconych, jak Ci , wszyscy, którzy przychodzą w soboty pobiegać, niewielu :-). Przyjdź koniecznie, bo warto!
Obrazek
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Olo z tym wyciskaniem na ławie to niestety :) Kiedyś kilkanaście kilogramów wstecz cos tam się wyciskało jednak Albo biegamy na całego albo wyciskamy ;) jedno z drugim niestety iść w parze nie może ;) Nawzajem się wyklucza masa z szybkoscią ;)
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Duży dylemat. Na razie moim celem jest zrzucić do 92 kg. Więcej zrzucić nie zakładam, bo kiedyś w tej wadze dobrze się czułem na sparingach, a i tak jest to różnica 15 kg do obecnej mojej wagi. Niestety wiem, że trudno jest połączyć sporty siłowe i bieganie. A jeszcze mój ojciec mi przygaduje, że prawdziwy mężczyzna zaczyna się od 85 kg w górę :-) .Ze względu na jeszcze inne zainteresowania nie chcę stracić siły. Co do szybkości to jeszcze zależy od dystansu. Kto wie, czy na 100 m nie byłbym w czołówce. Warto kiedyś spróbować, w końcu płotki już były. Myślę, że przy wadze, tak, jak w sportach walki głównie chodzi o kondycję. Jako ciekawostka miałem kumpla, który biegał na 400m i 800 m wyczynowo w Zabrzu i czasami brał udział w sztafetach. Wszystkim znajomym z mojego środowiska, go zachwalałem, jako super wysportowanego. Przyszedł do nas na trening kung fu (Pszczyńska szkoła) i okazało się, że nie dawał sobie rady kondycyjnie i sprawnościowo ze zwykłą godzinną rozgrzewką, która wcale nie była ciężka. Sekcja nie była wyczynowa. Na rozgrzewkę składały się biegi wokół sali, pompki, brzuszki, kopnięcia, taczki, podskoki, mostki, przewroty, jumping i inne elementy gimnastyczne w tempie bez chwili wytchnienia. Odpoczynkiem była zmiana ćwiczenia, raz męczyła się jedna partia mięśni, potem druga. Mój kumpel wyglądał na sprawnego, a okazał się sprawny inaczej :echech: . To znaczy wąska specjalizacja. Nie wiem, czy chcę być tak wąsko ukierunkowany. Najważniejsze, że świetnie się bawię, a nie gnuśnieję, jak wielu moich znajomych. Endorfinki dzisałają. Carpe diem!
Obrazek
Awatar użytkownika
Chester04
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:42:26
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak zachęcacie i zachęcacie, więc również i ja postaram się wpaść na AWF, niestety najwcześniej w przyszłym tygodniu :)

btw. mój pierwszy post, więc witam :)
Obrazek
rafal82
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Dzień dobry :)

Gratuluję wszystkim, którzy wzięli udział we wczorajszej Silesii oraz naprawdę wielki szacun dla tych, którzy zmierzyli się z całymi 42 km, ja nie prędko powalczę na takim dystansie. Pomimo kiepskich warunków przyjemnie było patrzeć jak zawodnicy pojawiają się na mecie z uśmiechem na twarzy. Niestety nie byłem wczoraj do końca i nie widziałem wszystkich kończących bieg ale za to miałem możliwość i przyjemność odbierania chipów od zawodników. Niektórym nawet trzeba było pomóc rozwiązać sznurówki bo dłonie mieli zgrabiałe z zimna (chociaż moje wcale nie były sprawniejsze :/ ). Oglądanie tych wszystkich szczęśliwych i usatysfakcjonowanych twarzy było naprawdę rewelacyjne!!

Odpoczywajcie i do zobaczenia w sobotę. Pogoda już będzie lepsza :). Pzdr.
Awatar użytkownika
Wito
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:42:30
Życiówka w maratonie: 03:57:00

Nieprzeczytany post

My tu się chwalimy swoimi życiówkami, a tu nasz stadionowy kolega Olek Uszok przywalił wczoraj w maratonie 3:00:09. WOW! Zabrakło tylko 10 sekund do dwójki z przodu, ale to i tak wynik rewelacja!

Słowa uznania dla organizatorów biegu, szkoda tylko że pogoda zupełnie odstraszyła kibiców bo to przecież i dla nich organizuje się takie imprezy. Pozwólcie, że wrzucę jednak łyżeczkę dziegciu do tej całej beczki miodu... Otóż mój znajomy, który przyjechał na Silesię specjalnie ze Złotoryi promować organizowany przez siebie bieg "Szlakiem Wygasłych Wulkanów" został delikatnie mówią pogoniony przez organizatorów w biurze zawodów - musiał dogadać się ze sklepikarzem żeby postawić auto z bannerem biegu. Podobna sytuacja miała miejsce podobno z ekipą portalu maratonypolskie.pl

Czyżbyśmy byli aż tak niegościnni?

Pozdrawiam i do soboty
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja gratuluje naszym półmaratończykom umieszczając dowód pokonania połówki :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

xenon1981 pisze:A ja gratuluje naszym półmaratończykom umieszczając dowód pokonania połówki :)
O! Krzyczałam Wam na mecie! Taki stwór niepodobny do człowieka ;).

Gratulacje! :)
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
kokosanka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dziś o 17:15 na antenie Radia Katowice audycja po maratonie o bieganiu, biegaczach!!!
Słuchajcie, też występujecie:):):)
turek75_31
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Wito pisze:My tu się chwalimy swoimi życiówkami, a tu nasz stadionowy kolega Olek Uszok przywalił wczoraj w maratonie 3:00:09. WOW! Zabrakło tylko 10 sekund do dwójki z przodu, ale to i tak wynik rewelacja!

Słowa uznania dla organizatorów biegu, szkoda tylko że pogoda zupełnie odstraszyła kibiców bo to przecież i dla nich organizuje się takie imprezy. Pozwólcie, że wrzucę jednak łyżeczkę dziegciu do tej całej beczki miodu... Otóż mój znajomy, który przyjechał na Silesię specjalnie ze Złotoryi promować organizowany przez siebie bieg "Szlakiem Wygasłych Wulkanów" został delikatnie mówią pogoniony przez organizatorów w biurze zawodów - musiał dogadać się ze sklepikarzem żeby postawić auto z bannerem biegu. Podobna sytuacja miała miejsce podobno z ekipą portalu maratonypolskie.pl

Czyżbyśmy byli aż tak niegościnni?

Pozdrawiam i do soboty

Vitam

Byłem z kolegą który startował w połówce na Silesii.
Z tym banerem portalu maratony polskie to chyba przesada bo sam z ekipą obsługującą ustawiałem baner (namiot)
zaraz za linią mety.
Co do imprezy bardzo wielu zawodników na mecie narzekało na organizację (prysznice, szatnie itp...)
Myśle że gdyby impreza odbywała się przy ładnej pogodzie to powodów do narzekań byłoby dużo dużo mniej, a tak pogoda
obnażyła wszystkie niedociągnięcia.
Z drugiej strony Ci którym zawody się udały ( bravo Xenon ) na nic nie narzekają.

Pozdrawiam
Piotr
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Vitam

Byłem z kolegą który startował w połówce na Silesii.
Z tym banerem portalu maratony polskie to chyba przesada bo sam z ekipą obsługującą ustawiałem baner (namiot)
zaraz za linią mety.
Co do imprezy bardzo wielu zawodników na mecie narzekało na organizację (prysznice, szatnie itp...)
Myśle że gdyby impreza odbywała się przy ładnej pogodzie to powodów do narzekań byłoby dużo dużo mniej, a tak pogoda
obnażyła wszystkie niedociągnięcia.
Z drugiej strony Ci którym zawody się udały ( bravo Xenon ) na nic nie narzekają.

Pozdrawiam
Piotr
:) nic mi humoru nie może popsuć i sympatia do organizatorów :)
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z ciekawością spojrzałem na statystyki forum Akcji Biegam bo lubię. Jesteśmy na drugim miejscu pod względem wyświetleń i postów. Wyprzedza nas dość znacznie Poznań, a Warszawa depcze nam po piętach. Zawodowe zboczenie, zajmuję się na co dzień marketingiem internetowym i z ciekawości spojrzałem na statystyki. Pozdrawiam wszystkich biegających Silesian! Nie piszę Ślązaków, bo nasza wspaniała i silna grupa Zagłębiaków mogłaby się czuć niedowartościowana. A są przesympatyczni i głupie dowcipy na temat goroli są w stosunku do nich totalnie nietrafione. A tak w ogóle to mogła by juz powstać ta wielka śląsko zagłębiowska metropoli, aby zasypać głupkowate podziały. Kiedyś mój kumpel z Będzina studiujący na górnictwie miał praktyki na kopalni, gdzie załapał kilka słów śląskiej gwary. Pojechaliśmy razem na mazury i tam popisywał się przed prawdziwymi gorolami swoimi umiejętnościami i ciągle do nich mówił: Wy gorole. Kiedy ja mu po cichu, aby nikt nie słyszał nieśmiało zwróciłem uwagę: "Arek, ale ty przecież Ty też jesteś gorol." On mi odpowiedział ze stoickim spokojem: "Cicho Olo, lepszy własny gorol, niż cudzy!" Tą przypowieścią kończę mój post. Pamiętajmy, że żyjemy w trudnym regionie, ale jest on nasz i jest niepowtarzalny!
Obrazek
ODPOWIEDZ