Strasb - Komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
makar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 4:38:26

Nieprzeczytany post

Strasb, jesteś nie do zdarcia.... W TE DNI i jeszcze z bolącym paznokciem zasuwałaś podbiegi. Co tam półmaraton! Nawet nie zauważysz, jak go przebiegniesz. Pozdrawiam.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Makar miło słyszeć, że tak we mnie wierzysz, ale spieszę od razu sprostować, że paznokieć podczas niebieganie przez Lozannę jakoś "przyschnął", już nie boli. Na podbiegach sił dodawała mi myśl, że im szybciej się przez górkę przekolebię, tym szybciej dorwę w domu tabletkę przeciwbólową. Swoją drogą dziś kolejny podbieg z trasy półmaratonu - kładka graniczna nad Renem. Brzuch już ok, tym razem jednak bieg w strugach deszczu. Twardym trzeba być.
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

no widze, zes naprawde twarda :)
pieknie biegasz
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trzeba być twardym, bo życie nam wciąż próbuje udowodnić, że ono twardsze. :bum:

Czuję, że w kwestii półmaratonu powinno być dobrze, choć zachowam należny temu dystansowi respekt. Ale całkiem przypadkiem kiełkuje mi już w głowie następny jeszcze bardziej szalony plan. :hejhej:
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

fajny ten dzisiejszy trening :) i te dzwony :) uwielbiam dzwiek dzwonow
Spodniczka rzeczywiscie super, dzis tez bieglam w spodnicy i powiew wiatru na udach bezcenny :bum:
Polmaraton pojdzie gladko.
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Właśnie jakoś nabieram optymistycznych myśli co do półmaratonu i chyba spróbuję pobiec z grupą na 2h.
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

spokojnie dasz radę w 2h... w tyle to nawet moi dałbym radę :bleble:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
Kredk@
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zazdroszczę spódniczki, dzwonów, optymizmu, półmaratonu, zaplanowanych treningów.

GRATULUJĘ Lozanny!

Bije taka radość i optymizm z tego twojego bloga, że aż miło czytać. ;-)

Oby tak dalej!!! Super!
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A co jest w tej Lozannie?
Ostatnio zmieniony 03 maja 2011, 18:08 przez zoltar7, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratuluje Lozanny zdolniacho :)
Awatar użytkownika
makar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:38:26

Nieprzeczytany post

Pięknie, Strasb, pięknie. I bieganie w porządku i życie zawodowe kwitnie. Gratuluję i życzę powodzenia, dalszych sukcesów itd. Lozanna... Pięknie brzmi. Nigdy tam nie byłam. Może chociaż w necie sobie pooglądam obrazki jakieś :hahaha:
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:11

Nieprzeczytany post

fiu fiu, a pochwalisz się, co to za robota? może już gdzieś kiedyś było, ale że ja Was wszystkich na dobrą sprawę dopiero powolutku poznaję, to... ;)
gratulacje wielkie :)
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Strasb wiesz chciałem dzisiaj sprawdzić jak to jest przebiec 21 km poniżej 2h... na ale nie dałem rady, to znaczy po 16 km średnie tempo wyszło mi 5,54 (wg Garmina) i odpuściłem, bo jasne się stało, że będzie powyżej 2h. Ale (bo jest "ale") na usprawiedliwienie mam to, że padało (ale to nic) i wiało wietrzysko (temp. 4 st. C). Ale dam radę... kiedyś :smutek:

ps. jak pisze (Warszawa) te słowa, to za oknem pada ŚNIEG z deszczem (temp. 3 st. C) :wrr:
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki wszystkim za miłe słowa. :usmiech: Co jest w Lozannie? Jak sama nazwa wskazuje...Jezioro Genewskie i piękny widok na ośnieżone szczyty Alp po drugiej jego stronie. :hej: A to wszystko można podziwiać z okna jednej z najlepszych lub najlepszej (w zależności od źródła) politechniki w Europie. To bliźniacza siostra Politechniki w Zurychu i razem tworzą szwajcarski odpowiednik naszego PANu. Starałam się o pozycję na staż podoktorski (tzw.postdoc) u jednego z tamtejszych profesorów i zostałam wybrana pośród starających się kandydatów. Taki staż to dla naukowca bardzo ważny szczebel kariery, bo to czego się podczas niego nauczy i ludzi, których sie pozna, bardzo rzutuje na to, co można robić w przyszłości.

W ramach informacji turystycznych w Lozannie jest też siedziba Międzynarodowego Komitetu Olimpijskiego, ogromna katedra i jest to też najmniejsze miasto posiadające system metra. Z informacji branżowych pod koniec kwietnia jest rozgrywane dość słynne "20 km de Lausanne" z wspinaczką po miejskich pagórkach pod katedrę, a pod koniec października jest piękny maraton i półmaraton brzegiem jeziora. Zapraszam. :oczko:
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Strasb wiesz chciałem dzisiaj sprawdzić jak to jest przebiec 21 km poniżej 2h... na ale nie dałem rady, to znaczy po 16 km średnie tempo wyszło mi 5,54 (wg Garmina) i odpuściłem, bo jasne się stało, że będzie powyżej 2h. Ale (bo jest "ale") na usprawiedliwienie mam to, że padało (ale to nic) i wiało wietrzysko (temp. 4 st. C). Ale dam radę... kiedyś :smutek:

ps. jak pisze (Warszawa) te słowa, to za oknem pada ŚNIEG z deszczem (temp. 3 st. C) :wrr:
Widzę, że z powodu chwilowego zdjęcia z anteny "Biegaj z parditą" przerzuciłeś sie na "Biegaj ze strasb". :ble: Dla mnie największą niewiadomą w półmaratońskich kalkulacjach jest pogoda, ale śniegu zdecydowanie nie brałam pod uwagę. :orany: Tutaj jest pewną atrakcją nawet jak w zimie pada. :oczko: Na pewno ktoś z licznych po-bostońskich dyskutantów Ci wyliczy, ile sekund na kilometr możesz sobie odjąć za warunki atmosferyczne, bo to zdecydowanie nie fair było. Albo przyjedź pobiec za 2.5 tygodnia ze mną bez śniegu. :bleble:
ODPOWIEDZ