Umi- Komentarze
Moderator: infernal
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Możesz spróbować podmienić chipsy na takie z suszonych plasterków jabłka.
- Catrine
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: bywa koło 45 minut
- Życiówka w maratonie: pracuję nad tym :)
są też z bananów, ale dla mnie te chipsy nie smakują jak chipsy, ale spróbować zawsze warto 

“We are limited but we can push back the borders of our limitations”
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Ale przynajmniej chrupią.
Bananowe bywają smażone w tłuszczu jak zwykłe, dlatego o nich nie wspomniałam.

Bananowe bywają smażone w tłuszczu jak zwykłe, dlatego o nich nie wspomniałam.
- Catrine
- Stary Wyga
o, to nie zwróciłam uwagi że te bananowe w tłuszczu. a kupiłam tylko z 3 razy je ( i jabłkowe, i bananowe) i chociaż są dobre, to dla mnie nie warte swojej ceny, wolę świeży owoc 
najlepiej wyćwiczyć silną wolę i zrezygnować z chipsów.
ja nigdy za to z czekolady nie zrezygnuję zapewne

najlepiej wyćwiczyć silną wolę i zrezygnować z chipsów.
ja nigdy za to z czekolady nie zrezygnuję zapewne

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 52min
Poza tym chipsy są niedobre, zresztą jak i słodycze
Zawsze to sobie powtarzam i na mnie działa.
Trzeba sobie po prostu uświadomić, że są niedobre.
Bardzo fajny blog i pełen respekt, że wstajesz tak wcześnie :uuusmiech:
Powodzenia w dalszych treningach.

Zawsze to sobie powtarzam i na mnie działa.

Bardzo fajny blog i pełen respekt, że wstajesz tak wcześnie :uuusmiech:
Powodzenia w dalszych treningach.
- strasb
- Zaprawiony W Bojach
Ja sobie nie muszę wmawiać, chipsów nie lubię i już! Jak i wielu innych chemicznych smaczków.
Chipsy jabłkowe mam roboty własnej (no dobrze, made by mama
), bananowe czasem kupujemy. Nie wszystkie są smażone, ale bywają (szczególnie te z 'banane plantain').

-
- Wyga
Ja czipsy uwielbiam, ale staram się omijać.
Jako zamiennika nie używam tych owocowych, bo co to za zamiennik, tylko smkowych wafli ryżowych - paprykowe, kwaśna śmietana z cebulką. Lepsze niż czipsy! <3

- cafe
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:58
Witam 
5:15 jestem pełna podziwu ... Ja ledwo o 5:45 rowerem wyjeżdżam ...

5:15 jestem pełna podziwu ... Ja ledwo o 5:45 rowerem wyjeżdżam ...
-
- Wyga
Ja biegam tylko na czczo, nie wyobrażam sobie inaczej - no ale ja biegam krótko. Przed dłuższym bieganiem pewnie by się coś przydało, taki koktajl byłby chyba ok.
Nie bój się tych 5 minut, dasz radę. A jak nie, to zmniejszysz tempo - ja podczas 25 minut ciągłego biegu przebiegam koło 3,3km, więc wiesz.
Nie poddawaj się. ^^
Nie bój się tych 5 minut, dasz radę. A jak nie, to zmniejszysz tempo - ja podczas 25 minut ciągłego biegu przebiegam koło 3,3km, więc wiesz.

Nie poddawaj się. ^^
- Catrine
- Stary Wyga
Właśnie myślałam, gdzie się podziałaś, czy motywajca Ci nie odpadła, ale widzę że okej jest
Spokojnie 5 minut przebiegniesz! marsz, trucht, marsz, trucht i do przodu! powodzenia! 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:42
- Życiówka w maratonie: 4:14:37
Pewnie, że dasz radę. Nie martw się na zapas, te plany są naprawdę dobrze skalkulowane, a pogoda piękna więc szkoda nie korzystać jak można.
- Aśka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 01:01:11
hej,
przede wszystkim: trzymam kciuki i szacun za ruszenie się z kanapy i wyjście na ścieżki
co do śniadań - nie musisz ich jeść. jeśli spokojnie biegniesz, to nawet i godzinę można bez śniadania - ja tak robiłam i było wszystko ok. jeśli przestanie być ok np. po zwiększeniu czasu biegu, to wtedy sobie pomyśl nad tym koktajlem, ale też nie pij go za dużo, bo kolka i inne "radosne" rzeczy mogą się potem trafić. u mnie jest tak, że rano jak biegam, to najlepiej nie jeść nic, nie pić nic, tylko po prostu wstać, ubrać się i biec, a o jedzeniu pomyśleć, jak już wrócę do domu
jedni wolą banan, inni łyk herbaty z cukrem, inni nic, a jeszcze inni wstaną godzinę wcześniej i zjedzą porządne śniadanie
zatem: przetestuj sobie po prostu kilka różnych opcji i zdecyduj, co najwygodniejsze, najmniej czasochłonne, najlepsze dla samopoczucia, bo każdy ma inaczej i musisz wyczuć, co jest Twoją opcją 
jeśli, z kolei, o różne "pyszności" chodzi... też myślałam, że chipsów nic nie zastąpi, ale jakieś 2 lata temu zrezygnowałam z jedzenia nabiału, a większość chipsów ma w składzie... mleko! tak, niestety... znaczy to, że chips to nie pokrojony ziemniak, tylko jakaś totalna papka, smażona w kształt pokrojonego ziemniaka. dwie rzeczy tu ważne dla Ciebie:
1. pomyśl przez chwilę, jaki to syf, a nuż Ci się odechce
2. ja dałam radę, to i Tobie się uda
podobnie z napojami gazowanymi. kiedyś nie mogłam się od fanty oderwać, dziś - nic nic nie zastąpi ziołowych albo owocowych herbatek (czarnej już też nie piję niemal, czasem mnie najdzie ochota tylko), no i świeżego soku domowej roboty. na rynku coraz więcej coraz tańszych warzyw i owoców - zrób sobie rano w domu porcję, przelej do małej butelki po wodzie mineralnej i masz słodkie, zdrowe, mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
najgorsze w tym wszystkim jest, rzecz jasna, mycie sokowirówki :/ ale co nas nie zabije, to wzmocni 
trzymam kciuki i za bieganie, i za wywalenie syfów z menu
przede wszystkim: trzymam kciuki i szacun za ruszenie się z kanapy i wyjście na ścieżki

co do śniadań - nie musisz ich jeść. jeśli spokojnie biegniesz, to nawet i godzinę można bez śniadania - ja tak robiłam i było wszystko ok. jeśli przestanie być ok np. po zwiększeniu czasu biegu, to wtedy sobie pomyśl nad tym koktajlem, ale też nie pij go za dużo, bo kolka i inne "radosne" rzeczy mogą się potem trafić. u mnie jest tak, że rano jak biegam, to najlepiej nie jeść nic, nie pić nic, tylko po prostu wstać, ubrać się i biec, a o jedzeniu pomyśleć, jak już wrócę do domu

jeśli, z kolei, o różne "pyszności" chodzi... też myślałam, że chipsów nic nie zastąpi, ale jakieś 2 lata temu zrezygnowałam z jedzenia nabiału, a większość chipsów ma w składzie... mleko! tak, niestety... znaczy to, że chips to nie pokrojony ziemniak, tylko jakaś totalna papka, smażona w kształt pokrojonego ziemniaka. dwie rzeczy tu ważne dla Ciebie:
1. pomyśl przez chwilę, jaki to syf, a nuż Ci się odechce

2. ja dałam radę, to i Tobie się uda

podobnie z napojami gazowanymi. kiedyś nie mogłam się od fanty oderwać, dziś - nic nic nie zastąpi ziołowych albo owocowych herbatek (czarnej już też nie piję niemal, czasem mnie najdzie ochota tylko), no i świeżego soku domowej roboty. na rynku coraz więcej coraz tańszych warzyw i owoców - zrób sobie rano w domu porcję, przelej do małej butelki po wodzie mineralnej i masz słodkie, zdrowe, mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!

trzymam kciuki i za bieganie, i za wywalenie syfów z menu

- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
Umi gdzie sie zapodzialas???
- Catrine
- Stary Wyga
No właśnie, gdzieś Ty? Chyba nie porzuciłaś biegania, bo jak przeszła Ci taka myśl przez główkę to masz kopa!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:42
- Życiówka w maratonie: 4:14:37
Umi no i gdzie Ty się podziałaś? Ja tu miałem 2 tygodnie bez internetu bo przeprowadzka, realizowałem cele powoli, wracam tutaj, patrzę a Ciebie tu nie ma, no jak tak może być?