co nowego?
polazłem do empika po 'Luminal' Komet. słaba. poprzednie lepsze. no ale nie ma tego złego - w łapy wpadła mi płyta Piotr Bukartyka.
no i to jest, kurde, zawstydzająco bezbłędne, zwłaszcza z perspektywy iluś-tam-rzewnie-nieudanych-prób-pisania-piosenek
np tak:
kobiety jak te kwiaty
albo tak:
sznurek
-----------
no ale o bieganiu.
po pierwsze, chciałem zobaczyć jak to jest - machnąłem se 30km w s. kilkenny, 170 gramowych startówkach. no i fajnie było, tylko jak czytam se teraz wesołe teksty na głównej "lekkie, elastyczne, niskoprofilowe, estetyczne" - to jedyny kit jaki jestem w stanie łyknąć to "estetyczne". no ale na estetyce to ja się nie wyznaję absolutnie.
coraz bliższy jestem idei zamówienia ze stanów paczki pięciu, czy dziesięciu par tych laczków ze stanów (po jakieś 30$) - i ostatecznego rozwiązania kwestii butów do biegania. fajnie się w tym lata i tyle.
-------
za kilka dni lecę do Francji, następne cele biegowe też się szczęśliwie-mniej-lub-bardziej-przypadkowo krystalizują. będzie się działo, ale póki co cicho-sza, coby nie zapeszać.
orać trza, kuźwa, nie zapeszać.
próbka z ostatnich dni (tyle ile pamiętam)
sb, 21.05. po drodze do Leszna wystartowałem w 'biegu eleganta', 3km w Mosinie. (dla nie-wielkopolan - to od popularnej lokalnie ironicznej frazy 'elegant z Mosiny' )
trochę głupio wyszło, jako jedyny uczestnik leciałem w koszuli, myślałem że się ludziska bardziej wkręcą w klimat. no ale nic to, przynajmniej raz byłem odpowiednio ubrany do odbioru pierwszej nagrody.
wieczorem jeszcze dokręciłem 19km, w tym 8 km mocnego krosu po zadziwiająco zasadniczej trasie zimowego 'biegu górskiego Leszno - Grzybowo'
nd 37 km. miało być kilka mniej, ale siętrochę po lasach pogubiłem.
pn 8km, w tym 10x200 po 30s-32s. luźno, rześko, fajnie.
wt.14,5km po 4:15 (akurat miałem zegarek) + 6km za juniorem na bicyklu.
środa: 21km, w tym 15km po w miarę nowej zajefajnej pętli krosowej, średnio po 3:55 (ale te płaskie fragmenty było po jakieś 3:40-3:45)
całe nogi mam przeżarte na wylot od pokrzyw, ale ponoć to zdrowo.
przynajmniej mam pewność, że to tylko moja pętla
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
))
zdrówko