Jako iż zrobiło się ciepło zacząłem jeździć na rowerze. Myślę, że tygodniowo a przynajmniej w weekend będe robił średnio te 30 km+. To jedna wycieczka wraz za znajomymi- okolice Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Na basen chodzę w miarę możliwośći raz w tyg na 45min, za ten czas staram się pływać non stop, zmieniając style z męczących na te kiedy płynąc mogę odpocząć. Parę dni temu rozpocząłem dodatkowo trening na rzeźbę ciała w warunkach domowych dla początkujących. Jest to ta moja podstawa.
Przejdźmy jednak do rzeczy. Mam zamiar dorzucić również bieganie. Wychodzi więc na to iż tydzień będzie wyglądął następująco: pon bieg, wtorek ćw, środa bieg, czw ćw, piątek bieg, sobota ćw, niedziela bieg... w takim cyklu. Czy nie za dużo?
Cel to poprawić kondycję oraz zrzucić parę kg. Zastanawiam się jednak od czego zacząć. Na początek obuwie sportowe- buty nike mam, ciuchy do biegania również się znajdą :P Aby jednak bardziej sie zmotywować chciałem zakupić nike + sport band... po przewertowaniu sieci stwierdziłem jednak, ze nie warto. Garmin to jak na początek za duży wydatek... jest jeszcze jedno ale- wyczytałem, że aby trening był skuteczny musimy biec w odpowiednim tempie, do tego przyda nam się pulsomtr... tak więc drodzy forumowicze, co mi będzie najpotrzebniejsze i będzie najlepszym wyborem przy rozpoczynaniu treningu? Pulsometr? Jeśli tak to proszę również o konkretne modele. Cena myślę, że do 100zł. Na początek w sam raz chyba...
Może macie dla mnie jakieś dodatkowe rady? Z niecierpliwośćią czekam na wartościowe uwagi

Pozdrawiam