Dziewczyny na START

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

tylut
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
Alexia pisze: Artykuł niezły. Trafia w samo sedno. Ale dołączę do chóru innych głosów, że tu na bieganie.pl, to i tak wszyscy biegają, a taki artykuł się trochę "marnuje", bo jego motywująca siła nie działa na te wszystkie dziewczyny, które takiej motywacji potrzebują by ruszyć z domu.
Alexia, nie jest tak. To znaczy nie tylko. Na forum wypowiadają się te już biegające.
Ale na stronę bieganie.pl trafia dziennie średnio około 37% zupełnie początkujących osób, które zaczynają się zastanawiać o co z bieganiem chodzi i szukać pierwszych informacji, a często zniechęcone zbyt zaawansowanym biegowo poziomem tekstów od razu wychodzą. Więc do nich taki tekst powinien przemówić.
Tu sie z kolega redaktorem musze zgodzic. (mimo ze to ja zaczalem z tym plotkiem ;) ). Mnie w koncu tez do biegania przekonalo bieganie.pl
No ale ja juz szukalem informacji o jakims porzadnym treningu i o co w tym chodzi ze oni lataja jak... a ja po 5 km umieram.

Ten teks to powinien byc (tez) w jakis "wysokich obcasach" czy innym Twoim stylu :) (w tym drugim z planem treningowym a'la Magda M).

TYlut
New Balance but biegowy
malvina
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 45 min.

Nieprzeczytany post

tylut pisze:
Adam Klein pisze:
Alexia pisze: Artykuł niezły. Trafia w samo sedno. Ale dołączę do chóru innych głosów, że tu na bieganie.pl, to i tak wszyscy biegają, a taki artykuł się trochę "marnuje", bo jego motywująca siła nie działa na te wszystkie dziewczyny, które takiej motywacji potrzebują by ruszyć z domu.
Alexia, nie jest tak. To znaczy nie tylko. Na forum wypowiadają się te już biegające.
Ale na stronę bieganie.pl trafia dziennie średnio około 37% zupełnie początkujących osób, które zaczynają się zastanawiać o co z bieganiem chodzi i szukać pierwszych informacji, a często zniechęcone zbyt zaawansowanym biegowo poziomem tekstów od razu wychodzą. Więc do nich taki tekst powinien przemówić.
Tu sie z kolega redaktorem musze zgodzic. (mimo ze to ja zaczalem z tym plotkiem ;) ). Mnie w koncu tez do biegania przekonalo bieganie.pl
No ale ja juz szukalem informacji o jakims porzadnym treningu i o co w tym chodzi ze oni lataja jak... a ja po 5 km umieram.

Ten teks to powinien byc (tez) w jakis "wysokich obcasach" czy innym Twoim stylu :) (w tym drugim z planem treningowym a'la Magda M).

TYlut

Panowie... Niby chcecie, żeby kobiety biegały i przyznajecie, że jest za mało biegaczek, ale dos***ć musicie... "Twój Styl", "Plotek"... Tak, jakby kobiety, które dopiero co zabierają się za bieganie, tylko takie pisma/portale czytały... To znaczy, że niebiegająca dziewczyna sama nie trafi na bieganie.pl i jest półmózgiem? Czy o co c'mon?
Awatar użytkownika
Katarina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

próba wysłania artykułu na inne strony niebiegowe może wcale nie jest takim złym pomysłem, skoro pokutuje stereotyp, że bieganie nie jest takie fajne. osoba, która nie ma zaszczepionego pomysłu pt "a może tak pobiegałabym dla zdrowia" nie będzie szukać stron biegowych
malvina
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Katarina pisze:próba wysłania artykułu na inne strony niebiegowe może wcale nie jest takim złym pomysłem, skoro pokutuje stereotyp, że bieganie nie jest takie fajne. osoba, która nie ma zaszczepionego pomysłu pt "a może tak pobiegałabym dla zdrowia" nie będzie szukać stron biegowych
No to tutaj już pytanie do Adama - piszemy do innych portali, żeby zacytowały bieganie.pl? :)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Możemy pisać. Ale ktoś by się tym musiał zająć, ja tego nie ogarnę. :)
Mogę dać specjalny adres: girlpower@bieganie.pl - czy jakoś tam :)
malvina
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Możemy pisać. Ale ktoś by się tym musiał zająć, ja tego nie ogarnę. :)
Mogę dać specjalny adres: girlpower@bieganie.pl - czy jakoś tam :)
No dobra, to ja mogę spróbować ;)
atalanta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

przyłączam się - podlinkuję na naszym babskim portalu.
a nóż widelec się rozkręci i będę mogła przebiec się w grupie?
tylut
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

malvina pisze:

TYlut

Panowie... Niby chcecie, żeby kobiety biegały i przyznajecie, że jest za mało biegaczek, ale dos***ć musicie... "Twój Styl", "Plotek"... Tak, jakby kobiety, które dopiero co zabierają się za bieganie, tylko takie pisma/portale czytały... To znaczy, że niebiegająca dziewczyna sama nie trafi na bieganie.pl i jest półmózgiem? Czy o co c'mon?[/quote]

No przepraszam to nie moja wina, ze kobiety takie cusie czytaja. Tak samo jak nie moja ze sprzedaje sie Hustler. Ktos to cholera kupuje ;)
Jakos sie do Wysokich Obcasow nie przyczepilas :) (ktory i mi sie zdaza przeczytac).

Ciesz sie, ze nie wymienialem tych cudownych "Samo życie", "gala", "party" czy podobnych :)

Mysle, ze czasem i biegajace są polmózgami jako i faceci. A jednak seksistka ;)))

TYlut
malvina
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tylut pisze:
malvina pisze:

TYlut

Panowie... Niby chcecie, żeby kobiety biegały i przyznajecie, że jest za mało biegaczek, ale dos***ć musicie... "Twój Styl", "Plotek"... Tak, jakby kobiety, które dopiero co zabierają się za bieganie, tylko takie pisma/portale czytały... To znaczy, że niebiegająca dziewczyna sama nie trafi na bieganie.pl i jest półmózgiem? Czy o co c'mon?
No przepraszam to nie moja wina, ze kobiety takie cusie czytaja. Tak samo jak nie moja ze sprzedaje sie Hustler. Ktos to cholera kupuje ;)
Jakos sie do Wysokich Obcasow nie przyczepilas :) (ktory i mi sie zdaza przeczytac).

Ciesz sie, ze nie wymienialem tych cudownych "Samo życie", "gala", "party" czy podobnych :)

Mysle, ze czasem i biegajace są polmózgami jako i faceci. A jednak seksistka ;)))

TYlut[/quote]

W każdych mini-społecznościach są półmózgi i pełnomózgi. Nie łap mnie za słówka, Ty Mężczyzno Ty :P :)
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Statystyka sie z pewnoscia poprawi i to z powodu prowincjonalnosci Polski.

Jak na razie wszystko w Polsce jest malpowane z zachodu , z kilkuletnim opoznieniem. W Stanach wiele biegow jest zdominowanych przez kobiety.
Jak polskie prowincjuszki sie o tym dowiedza z roznych publikacji , zapragna malpowac Wielki Swiat.

Niestety, ilosc nie zawsze idzie w jakosc. Lepiej sie inspirowac niz bezmyslnie malpowac.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

hmm az sama jestem ciekawa jak to jest procentowo w biegach w ktorych ja biegam na Bawarii, musze sprawdzic na listach wynikow. Tak na oko wychodzi mi, ze kobiet jest troche mniej gdzies kolo 40% to kobiety 60 faceci. Wieczorkiem przelicze kilka biegow i podam Wam wyniki.
pardita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:43.00
Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41

Nieprzeczytany post

Policzylam moje panie i - niestety - z przykroscia donosze, ze panow spotkalam 4, a pania 1 :(
Co prawda w wieku, ktorym moglaby obdzielic 3 inne (co tez sie liczy na plus!), ale jednak... Moze pore zla wybralam, bo to lunch i w dodatku sobota, a jednak sporo osob gania w niedziele.
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

Chyba sie troche przeliczylam a le np. 16. Saxìs Shop Ruhstorfer Geländelauf 7,5 km 52 panie 108 panow czyli troszeczke mniej niz polowa

2. Marktlauf Rund um Ruhstorf panowie 10 km panie 5 km 45 pan i 107 panow

Dingolfinger halbmarathon 276panow 72 panie tu do przebiegniecia ponad 21 km, moze dlatego mniej pan
ale juz w ramach tych samych zawodow Volkslauf czyli cwierc maraton 170 panow i 83 panie

nie szukalam jeszcze maratonow jak to procentowo jest ale gdybam sibie, ze czym dluzszy odcinek do przebiegniecia tym mniej pan.

Te zawody w Dingolfing sa wieksze i bardziej popularne niz Ruhstorf. W Ruhstorf 90% biegajacych to osoby trenujace w klubach w Dingolfing duzo hobbystow, ktorzy raz w roku biegna jakies zawody.

Wychodzi na to, ze u nas wiecej kobiet biega
Awatar użytkownika
Dorotka Gonitwa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To i tak więcej niż w Polsce. To się jednak zmienia. Widzę to u siebie, w GP Poznania startuje coraz więcej kobiet.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Najprostszy przykład...
Dzisiejsze zajęcia BIEGAM BO LUBIE (Kraków)
Panie: 10+ trener= 11
Panowie:11 + trenerka +dwójka dziewczynek czyli 14 babeczek

więc nie jest powiedziane że Pań jest mniej.. zależy gdzie szukamy :)
Po drodze na 'biegam bo lubie' spotkałem 4 biegaczy i 3 biegaczki...
ODPOWIEDZ