Trening na czczo
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
wczoraj zrobiłem eksperyment - wypiłem kawe rano (bez dodatków) i o 14.30 wystartowałem w biegu na 15 km - po biegu troche pojadłem i dziś na treningu nie czułem popalonych mięśni i innych dolegliwości
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Rozgrzewający Się
Siema
Chcę spalić trochę tłuszczu z brzucha i mam pytanie czy przed bieganiem na czczo brać spalacz tłuszczu (clenborexin)?I czy biorąc ten spalacz dalej będzie efekt "biegania na czczo"?
Chcę spalić trochę tłuszczu z brzucha i mam pytanie czy przed bieganiem na czczo brać spalacz tłuszczu (clenborexin)?I czy biorąc ten spalacz dalej będzie efekt "biegania na czczo"?
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Nie ma takiej opcji, tłuszcz nie spala się miejscowo, a "spalacze" coś takiego nie istnieje, działają na zasadzie chemicznego podniesienie procesów metabolicznych co na pewno nie jest zdrowe.Nefrum pisze:Siema
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 55:43.00
- Życiówka w maratonie: półmaraton 01:58:41
Wywal te spalacze tłuszczu - sama chemia fuuuuj. Na brzuch proponuję aerobiczną 6 weidera i 8 min abs. Jeśli będziesz ćwiczył ładnie i regularnie, a do tego biegał, schudniesz na pewno! I będziesz miał super-brzuch, a nie fałdobrzusz.Nefrum pisze:Siema
-
- Rozgrzewający Się
Wiem że tłuszczu nie spali się miejscowo chodzi mi o to że jak biega się na czczo tłuszcz spala się szybciej niż po 20min i czy po wzięciu TYLKO (na czczo) tych tabsów tłuszcz będzie się spalał też szybciej niż po 20min?Czy ju(Trochę dziwne pytanie:p)
Pardit ukończyłem a6w mam płaski brzuch jak leże lecz gdy siedzę widać ten okropny brzuch
Pardit ukończyłem a6w mam płaski brzuch jak leże lecz gdy siedzę widać ten okropny brzuch
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Nie polecam spalacza przed treningiem porannym tym bardziej na czczo. To już lepiej biegaj rano ( po przebudzeniu sie ) a później stouj go wciagu dnia lecz nie stosuj go na pusty zoładek. Szkoda obciazać tym układ pokramowy a szybciej dzieki niemu fatu nie spalisz tym ze sobie weźmiesz po przebudzeniu.
Pozdr.
Pozdr.
- Catrine
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: bywa koło 45 minut
- Życiówka w maratonie: pracuję nad tym :)
Co do miejscowego spalania tłuszczy, nie wiem czy to coś faktycznie daje, ale może warto zainwestowac w spodenki neoprenowe? Ja sama takowe mam, o podwyższonej talii. Czasem je zakładam pod moje zwykłe treningowe. Powodują miejscowy wzrost temperatury ciała, do 30% podobno. U mnie efekt jest taki, że z ud, pośladków i brzucha się pocę mocniej. Ale coś to do tłuszczy musi mieć, bo jako dziewczyna, powiem szczerze, że pozbyłam się w ten sposób tzw. skórki pomarańczowej , a chociaż wcześniej byłam aktywna fizycznie, to jednak ten kobiecy mankament mi doskwierał
A bieganie na czczo zdarza mi się, zwykle 2 raz w tygodniu. Nie czuję różnicy w stosunku do dni, kiedy biegam po posiłku i 3godzinnej przerwie.
A bieganie na czczo zdarza mi się, zwykle 2 raz w tygodniu. Nie czuję różnicy w stosunku do dni, kiedy biegam po posiłku i 3godzinnej przerwie.
“We are limited but we can push back the borders of our limitations”
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mozesz biegać rano na czczo jesli możesz. Jedank jesli masz uzywać spalacza to bierz go wciagu dnia tzn po posiłkach nie na pusty zoładek nie wrzucaj.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
Więcej spalisz jak coś zjesz, a spodenki nie pomogą bo miejscowe podniesienie tmp nic nie daje, tylko pot a to jest wynikiem termoregulacji. jak ktos mysli ze przez pot schudnie to sory...
pozdro
pozdro
-
- Stary Wyga
Ja dzisiaj biegałem po śniadaniu. Zapomniałem o tym, że godzina do przodu i 6 nowego czasu to jak 5 starego i nici z planu rannego wstania. Zatem przed 8 śniadanko, obowiązkowo wyścig i o 10 poszedłem pobiegać. Całkiem żwawo mi szło, nie wiem czy to kwestia jedzenia czy lepsza dyspozycja plus pogoda. Ale na co dzień rano zawsze na czczo. Myślę, że ważniejsze jest uzupełnienie węglowodanów po.
- Catrine
- Stary Wyga
Nie jestem głupia, żeby myśleć że "przez pot schudnę". Ja tylko mówię, że dzięki bieganiu w tych spodenkach zredukowałam cellulit. Biegałam w zeszłe sezony bez nich i cellulit był. Według rozumowania logicznego, skoro inne okoliczności się nie zmieniły, to ta okoliczność noszenia spodenek musiała się przyczynić. Nie studiuję fizjologii, biochemii ani nic na awf, więc nie wnikam w procesy zachodzące w moim ciele. A raczej narazie moja wiedza jest zbyt mała żebym się wypowiadała, chociaż z ciekawością czytam i artykuły, i dyskusje na forach.F@E pisze:Więcej spalisz jak coś zjesz, a spodenki nie pomogą bo miejscowe podniesienie tmp nic nie daje, tylko pot a to jest wynikiem termoregulacji. jak ktos mysli ze przez pot schudnie to sory...
pozdro
pozdrawiam
To informację ze strony, która sprzedaje taki artykuł:
Działanie neoprenu polega na miejscowym podniesieniu temperarury ciała, a w rezultacie podniesieniu poziomu przemiany materii w tym obszarze. Efektem jest
przyspieszone spalanie podskórnej tkanki tłuszczowej oraz redukcję "skórki pomarańczowej". Nasze spodenki neoprenowe świetnie nadają się także do walki z
celulitem.
Badania naukowe dowodzą zwiększenia o 30 % efektywności ćwiczeń przy zastosowaniu spodenek neoprenowych. Dodatkową zaletą jest wspaniała izolacja
termiczna, co ma duże znaczenie w mroźne i wietrzne dni.
Jedynym warunkiem skuteczności działania spodni jest pozostawanie w ruchu, a więc:
- siłownia i fitness
- prace domowe i ogrodowe
- jazda na rowerze
- jazda na nartach
- bieganie
- gry zespołowe
- spacery
Dodatkowe Funkcje:
Ochrona przed zimnem
Shorty neoprenowe doskonale zapobiegają oziębieniu organów wewnętrznych (nerek,
pęcherza moczowego) podczas jazdy na motorze, rowerze oraz przy uprawianiu sportów
zimowych i wodnych.
Ujędrnianie skóry
Stosowanie shortów przyspiesza spalanie podskórnej tkanki tłuszczowej dlatego już
niedługo po stosowaniu widoczny jest gołym okiem efekt większej sprężystosci i jędrnosci
skóry.
Zalety:
-3 w jednym - spalasz tkankę tłuszczową z brzucha, bioder oraz ud (celulitis),
-utrzymujesz stałą temperaturę mięśni przez co spalanie tłuszczu jest 4-ro krotnie szybsze,
-wzrost metabolizmu u sportowców - wyniki są lepsze,
-są lekkie i elastyczne, mogą być noszone pod ubraniem,
-mocny zamek, szybko je założysz,
-wzrost przepuszczalności tlenu podczas ćwiczeń,
-są uniwersalne- mogą je nosić zarówno kobiety jak i mężczyźni.
A ile w tym prawdy? Who knows...
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
W zeszłym roku był a w tym go nie ma to jasne że biegałaś rok i przez to prawdopodobnie go nie ma a i może odżywianie zmieniłaś, błędnie się kierując spodenkami.
Badania naukowe dowodzą -> że niczego nie dowodzą...
...zwiększenia o 30 % efektywności ćwiczeń... -> tak przez same spodenki zwiększysz efektywność ćwiczeń stek bredni hrhr
Prawdy w tym tyle:
Zalety:
-3 w jednym - spalasz tkankę tłuszczową z brzucha, bioder oraz ud (celulitis), wrong
-utrzymujesz stałą temperaturę mięśni przez co spalanie tłuszczu jest 4-ro krotnie szybsze, wrong
-wzrost metabolizmu u sportowców - wyniki są lepsze, wrong
-wzrost przepuszczalności tlenu podczas ćwiczeń, wrong
To jedynie nie kłamie:
Za pierwsze 4 punkty powinni karać!!!!!
A i taka mała konkluzja, obecny świat to własnie taka jedna wielka bzdura, matrix, ludzie żyją w wielkim kłamstwie, marketing powinien zostać zakazany i produkty powinny nosić swoje prawdziwe właściwości a nie zakłamane...to jest na każdym kroku w każdym produkcie, kłamstwa na kłamstwie zastanawia mnie czemu się za to nie wezmą bo to już za daleko doszło...
pozdro
hola hola to marketing a niżej postaram się go wyjaśnić:To informację ze strony, która sprzedaje taki artykuł:
Badania naukowe dowodzą -> że niczego nie dowodzą...
...zwiększenia o 30 % efektywności ćwiczeń... -> tak przez same spodenki zwiększysz efektywność ćwiczeń stek bredni hrhr
To to już jest całkowita bzdura, bo podniesienie w jakimkolwiek rejonie temp. ciała nie powoduje lipolizy, jak by ktoś wiedział w jakich warunkach przebiega to by takiego czegoś nie pisał.Ujędrnianie skóry
Stosowanie short-ów przyspiesza spalanie podskórnej tkanki tłuszczowej dlatego już niedługo po stosowaniu widoczny jest gołym okiem efekt większej sprężystości i jędrności skóry.
Prawdy w tym tyle:
Zalety:
-3 w jednym - spalasz tkankę tłuszczową z brzucha, bioder oraz ud (celulitis), wrong
-utrzymujesz stałą temperaturę mięśni przez co spalanie tłuszczu jest 4-ro krotnie szybsze, wrong
-wzrost metabolizmu u sportowców - wyniki są lepsze, wrong
-wzrost przepuszczalności tlenu podczas ćwiczeń, wrong
To jedynie nie kłamie:
Za pierwsze 4 punkty powinni karać!!!!!
A i taka mała konkluzja, obecny świat to własnie taka jedna wielka bzdura, matrix, ludzie żyją w wielkim kłamstwie, marketing powinien zostać zakazany i produkty powinny nosić swoje prawdziwe właściwości a nie zakłamane...to jest na każdym kroku w każdym produkcie, kłamstwa na kłamstwie zastanawia mnie czemu się za to nie wezmą bo to już za daleko doszło...
pozdro
- Catrine
- Stary Wyga
wrong, bo nie biegam od roku, tylko od jakiś 3-4 lat. Poza tym pływam, zimą jeżdzę na nartach, a latem łażę po górach. Nie było spodenek, był cellulit. W tym roku pojawiły się spodenki, a cellulit zniknął.F@E pisze:W zeszłym roku był a w tym go nie ma to jasne że biegałaś rok i przez to prawdopodobnie go nie ma a i może odżywianie zmieniłaś, błędnie się kierując spodenkami.
Oczywiście mogłam pominąć jakąś ważną okoliczność w tym rozumowaniu, ale nie przychodzi mi nic ważnego do głowy.
Co do reszty, nie mam zdania. Chociaż zastanawia mnie, czy podawanie błędnych informacji na produktach nie podlega sankcji prawnej. W końcu od osób prowadzących zawodową działaność wymaga się szczególnej staranności w działaniu, co by wymagało weryfikacji informacji, zanim się je dołączy do produktu.
- F@E
- Zaprawiony W Bojach
wrong hrhrCatrine pisze:Co do reszty, nie mam zdania. Chociaż zastanawia mnie, czy podawanie błędnych informacji na produktach nie podlega sankcji prawnej. W końcu od osób prowadzących zawodową działaność wymaga się szczególnej staranności w działaniu, co by wymagało weryfikacji informacji, zanim się je dołączy do produktu.
Leki są wprowadzane podwójna próba placebo, czyli muszą mieć większe działanie niż placebo, więc to dopiero śmiech na sali.