Ścieżki Biegowe - Lublin
- ewcze
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Na wczorajszym zebraniu Zarządu LSB ustaliliśmy, że w dniu 6 MARCA 2011 (niedziela) o godz. 18 będziemy dyskutować nad udziałem LSB w konkursie Prezydenta Miasta Lublin na realizację zadań publicznych w roku 2011.
Wszystkich zainteresowanych zachęcamy do przeczytania warunków konkursu i wzoru oferty ze strony http://bip.lublin.eu/um/index.php?t=200&id=142737, a następnie przyjścia do mnie na zebranie w w/w terminie.
Prosiłabym o e-maila, kto planuje przyjść.
Pozostałe dwie sprawy do przemyślenia to logo LSB i dodatkowa nazwa LSB. Kto ma konkretne pomysły lub chce nad tym popracować (we współpracy), proszony jest o kontakt.
Pozdrawiam
Ewa
Wszystkich zainteresowanych zachęcamy do przeczytania warunków konkursu i wzoru oferty ze strony http://bip.lublin.eu/um/index.php?t=200&id=142737, a następnie przyjścia do mnie na zebranie w w/w terminie.
Prosiłabym o e-maila, kto planuje przyjść.
Pozostałe dwie sprawy do przemyślenia to logo LSB i dodatkowa nazwa LSB. Kto ma konkretne pomysły lub chce nad tym popracować (we współpracy), proszony jest o kontakt.
Pozdrawiam
Ewa
- ola87
- Wyga
Witam wszystkich
Widze, ze pod moja nieobecnosc tutaj moj pies zyskal slawe. Nie wiem czy wiecie, ale Ewa tez niedlugo bedzie miala psa biegowego. Zareczam, ze moj pies jest przystosowany do biegania. Niestety takie prawdziwe treningi bede mogla z nim zaczac dopiero po wakacjach. Nero bardzo chce biegac juz tej chwili i na krotszych biegach spisywac sie rewelacyjnie
Mam takie pytanie do ogolu: CZY KTOS WYBIERA SIE NA POLMARATON WARSZAWSKI W MARCU?
Bo mozna powiedziec, ze wyleczylam noge i przyznam szczerze, ze mialabym ochote chyba nawet sprobowac. Tydzien temu po biegu z kinga jeszcze sobie troche dokrecilam km i tez wyszlo mi 18. Bez uszczerbku na zdrowiu
A wpisowe sa do 28 lutego.
do zobaczenia wkrotce
Ola
Widze, ze pod moja nieobecnosc tutaj moj pies zyskal slawe. Nie wiem czy wiecie, ale Ewa tez niedlugo bedzie miala psa biegowego. Zareczam, ze moj pies jest przystosowany do biegania. Niestety takie prawdziwe treningi bede mogla z nim zaczac dopiero po wakacjach. Nero bardzo chce biegac juz tej chwili i na krotszych biegach spisywac sie rewelacyjnie
Mam takie pytanie do ogolu: CZY KTOS WYBIERA SIE NA POLMARATON WARSZAWSKI W MARCU?
Bo mozna powiedziec, ze wyleczylam noge i przyznam szczerze, ze mialabym ochote chyba nawet sprobowac. Tydzien temu po biegu z kinga jeszcze sobie troche dokrecilam km i tez wyszlo mi 18. Bez uszczerbku na zdrowiu
A wpisowe sa do 28 lutego.
do zobaczenia wkrotce
Ola
Zapraszam na blog biegowy https://sportsjunkie.pl
- xedi69
- Wyga
Z tego co wiem, to syberian husky i między innymi owczarek szwajcarski to psy, które nie lubią dużych przestrzeni i raczej wolą przebywać w warunkach domowych w cieple i na odpoczywaniu między posiłkami. Tak więc myślę, że z nimi sobie nie pobiegacie. York, jamnik, pudel to dopiero psy biegowe i jakże towarzyskie. Nad kupnem w dalszym ciągu zastanawiam się. Nie wiem czy się odważę, czas pokaże.ola87 pisze:Zareczam, ze moj pies jest przystosowany do biegania. Niestety takie prawdziwe treningi bede mogla z nim zaczac dopiero po wakacjach. Nero bardzo chce biegac juz tej chwili i na krotszych biegach spisywac sie rewelacyjnie
Pozdrawiam Robert.
- xedi69
- Wyga
No, tak, dzisiaj wybierałem się na trening nad zalew i zaraz za wiaduktem kolejowym z daleka ujrzałem Olę, a za nią włóczył łapami jej pupil NERO. Pomyślałem sobie, że go pewnie Ola chce zamęczyć, przecież to pies pokojowy. Doszło do spotkania i krótkiej pogawędki. NERO jak zobaczyłem nie był bardzo zmęczony. Był bardzo zadowolony ze spotkania ze mną, lizał mnie po twarzy i machał ogonkiem. Ola powiedziała, że mają już w nogach około 10km i już wracają do domu. Powiedziałem jej, że NERO już nie ma siły i nie wiem, czy da radę doczłapać do domu. Zacząłem się śmiać mówiąc jej, że ten pies już nie ma siły, wtedy Ola wydała jakąś komendę i wskazała na mnie. NERO wskoczył łapami na moją klatkę piersiową, przewrócił mnie, potem złapał za nogawkę i około 5-ciu metrów zaczął ciągnąć po trawie przy drodze rowerowej. Dobrze, że nie po kostce bo bym sobie porozrywał kurtkę. Ważę nie mało i twierdzę, że NERO to bardzo silny pies i odwołuję wcześniej wypowiedziane słowa na temat psa Oli.ola87 pisze:Zareczam, ze moj pies jest przystosowany do biegania. Niestety takie prawdziwe treningi bede mogla z nim zaczac dopiero po wakacjach. Nero bardzo chce biegac juz tej chwili i na krotszych biegach spisywac sie rewelacyjnie
Taki byłem naładowany przez ten incydent, że pobiegłem do mostu w Zemborzycach, dzisiaj wyszło mi razem z dobiegiem do domu 20,680 km.
Ewa podobno ma już swojego psa w domu. Sądząc po jej opisie na gg to jakiś wilkołak. Jej opis brzmi cyt. "Amor w domu = horror "
A może toczy się walka o to kto ma zostać panem domu.
Aż się boję spotkania twarzą w twarz z Amorem.
Pozdrawiam Robert.
-
- Wyga
Paweł Januszewski i Krzysztof Łoniewski są organizatorami akcji "Biegam bo lubię", a w tym roku dotarli z nią również do Lublina.
W sobotę 19 marca odbędzie się pierwszy trening na stadionie startu o godzinie 9:30 na który bardzo zapraszam wszystkich chętnych, czyli tych początkujących jak i trochę bardziej zaawansowanych.
Niestety ani Paweł ani Krzysztof nie mają możliwości bycia jednocześnie w dwóch miejscach, bo tego dnia ta sama akcja zaczyna się jeszcze w 18 innych miastach, ale przyszłość jest nieznana i nie wiadomo czy się nie pojawią w Lublinie. W każdym bądź razie będę trzymał rękę na pulsie.
W sobotę 19 marca odbędzie się pierwszy trening na stadionie startu o godzinie 9:30 na który bardzo zapraszam wszystkich chętnych, czyli tych początkujących jak i trochę bardziej zaawansowanych.
Niestety ani Paweł ani Krzysztof nie mają możliwości bycia jednocześnie w dwóch miejscach, bo tego dnia ta sama akcja zaczyna się jeszcze w 18 innych miastach, ale przyszłość jest nieznana i nie wiadomo czy się nie pojawią w Lublinie. W każdym bądź razie będę trzymał rękę na pulsie.
- Piotr Kitliński
- Zaprawiony W Bojach
Witam !!!
Dzisiaj na Ścieżce biegowej w Wąwozie było 9 uczestników. Przy pięnej pogodzie w miłej atmosferze pokonaliśmy nasze zwyczajowe 2 kółeczka. Część osób według swojego planu skończyła po jednym. Pogoda bardzo zachęca do biegania dlatego proponuję wszystkim do ruchu na świeżym powietrzu.
Po przekazaniu informacji przez Andrzeja o treningu w następną sobotę na stadionie Startu Lublin za tydzień wyjątkowo zajęcia odbędą się 0 9.30 właśnie na stadionie Startu Lublin.
Zapraszamy !!!
Dzisiaj na Ścieżce biegowej w Wąwozie było 9 uczestników. Przy pięnej pogodzie w miłej atmosferze pokonaliśmy nasze zwyczajowe 2 kółeczka. Część osób według swojego planu skończyła po jednym. Pogoda bardzo zachęca do biegania dlatego proponuję wszystkim do ruchu na świeżym powietrzu.
Po przekazaniu informacji przez Andrzeja o treningu w następną sobotę na stadionie Startu Lublin za tydzień wyjątkowo zajęcia odbędą się 0 9.30 właśnie na stadionie Startu Lublin.
Zapraszamy !!!
-
- Rozgrzewający Się
Witam wszystkich trafiłem tutaj przypadkiem i jestem bardzo mile zaskoczony, ponieważ biegam już kilka miesięcy, głowienie właśnie w okolicach wąwozu a nie wiedziałem, że tu jest taka zorganizowana grupa. Mam nadzieję, że uda mi się kiedyś do was dołączyć Pozdrawiam!
-
- Rozgrzewający Się
Miło, miło Zacząłem biegać 2 tygodnie temu. Na pewno się pojawię. Miałem iść na stadion syrenki w Warszawie, ale w tym tygodniu jestem w weekend w Lublinie, więc do zobaczenia wszystkim w sobotę.trojkowicz pisze:Paweł Januszewski i Krzysztof Łoniewski są organizatorami akcji "Biegam bo lubię", a w tym roku dotarli z nią również do Lublina.
- Piotr Kitliński
- Zaprawiony W Bojach
Witam !!!
Z tego co wiem to zawody w Leszkowicach mają być 10 kwietnia. Z tego co pamiętam to trasa jest wybitnie przełajowa gdzie duża część to walka z piachem ale bardzo polecam. Biegało się chyba 2 okrążenia a może więcej.
Pozdrawiam Piotr K
Z tego co wiem to zawody w Leszkowicach mają być 10 kwietnia. Z tego co pamiętam to trasa jest wybitnie przełajowa gdzie duża część to walka z piachem ale bardzo polecam. Biegało się chyba 2 okrążenia a może więcej.
Pozdrawiam Piotr K
- Piotr Kitliński
- Zaprawiony W Bojach
Przypominam,że jutro wyjątkowo zajęcia ze Ścieżki Biegowej na Stadionie Startu Lublin o 9.30
Piotr K trener Ściżek Biegowych w Lublinie
Piotr K trener Ściżek Biegowych w Lublinie
-
- Dyskutant
Proszę o informację dot. miejsc biegowych w okolicy Os. Moniuszki/Czechów. Tej wiosny będę przez kilka tygodni przebywał w Lublinie i chciałbym wiedzieć gdzie i w jakich warunkach można tam pobiegać. Interesuje mnie podłoże bardziej przyjazne niż beton/kostka brukowa.Pozdrawiam.
- jaszczomb
- Zaprawiony W Bojach
Kieruj się na zachód w stronę górek czechowskich i byłego poligonu. Poligon jest po prawej stronie od zaznaczej trasyjoggi pisze:Proszę o informację dot. miejsc biegowych w okolicy Os. Moniuszki/Czechów.
http://nikerunning.nike.com/nikeos/p/ni ... 208377915/
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 51:00
- Kontakt:
Po drugiej stronie miasta mamy jeszcze las - Stary Gaj (okolice Poręby i os. Czuby). Jeszcze tam nie biegałam, wybieram się w czwartek na zwiady, więc mogę dać znać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam