bieganie w zimie
- lubusz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:20:14
Sorry Ultimate !
Trochę się ośmieszyłeś.
Przykro mi, ale musze potwierdzić, że mało wiesz o treningu zawodniczym.
Hmm.., twoja życiówka na 10 k 34 min ?
Jak ja Ci powiem, że na treningach w lutym biegałem BC2 ciągłe 10 km poniżej 36 min i to po śniegu, czyli prawie jak Twoja życiówka, to też mnie wyśmiejesz jak Wale ?
Do Wala, w jakich latach biegałeś. Życiówki mamy podobne, może razem kiedyś śmigaliśmy na zawodach ?
Pozdrawiam.
Trochę się ośmieszyłeś.
Jak ja Ci powiem, że na treningach w lutym biegałem BC2 ciągłe 10 km poniżej 36 min i to po śniegu, czyli prawie jak Twoja życiówka, to też mnie wyśmiejesz jak Wale ?
Do Wala, w jakich latach biegałeś. Życiówki mamy podobne, może razem kiedyś śmigaliśmy na zawodach ?
Pozdrawiam.
- kapan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:51
- Życiówka w maratonie: 2:59:29
Oj dzieci, dzieci! Jeśli chcecie się bawić w odbijanie piłeczki przenieście się na forum poświęcone tenisowi stołowemu.
Jak biegać w zimie? Jak zawsze rozsądnie. Dla mnie zima to wymarzony czas na budowanie bazy i robienie siły biegowej poprzez bieganie po śniegu. Z treningami szybkimi każdy musi zaobserwować jak mu to wychodzi i biegać tak, aby wyszło na zdrowie. Od niedawna próbuje biegać w te mrozy coś szybszego i trochę kaszlę po.
Jak biegać w zimie? Jak zawsze rozsądnie. Dla mnie zima to wymarzony czas na budowanie bazy i robienie siły biegowej poprzez bieganie po śniegu. Z treningami szybkimi każdy musi zaobserwować jak mu to wychodzi i biegać tak, aby wyszło na zdrowie. Od niedawna próbuje biegać w te mrozy coś szybszego i trochę kaszlę po.
- Ultimate_Runner
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 34:33
- Życiówka w maratonie: brak
Twoja życiówka w maratonie mi na to nie wskazuje ;d pobiegł bym tyle bez specjalnego przygotowania, a na 10km w ogóle nie masz wpisanej, więc na początku sobie uzupełnij te braki, zejdź w maratonie do jakiegoś 2:30 i wtedy powiem - "jesteś lepszy i się znasz", nie zważając na to, że ja te 34:33 min nabiegałem w wieku 15 lat ;d, a poza tym moją specjalnością nie jest bieganie i byłem w stanie tyle zrobić, bo głównie interesuje się treningiem siłowym i sztukami walki ostatnio, a bieganie stosuje jako uzupełnienie...lubusz pisze:Sorry Ultimate !
Trochę się ośmieszyłeś.
Pozdrawiam.
- Ultimate_Runner
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 34:33
Hmm... ta ironia "dzieci, dzieci !" nie potrzebna, bo 27 lat to też nie za dużo żeby się tak wyrażać... a poza tym to, że mamy mniej lat na karku nie znaczy, że nie możemy się wypowiadać tutaj ... a ja nie dam siebie obrażaćkapan pisze:Oj dzieci, dzieci! Jeśli chcecie się bawić w odbijanie piłeczki przenieście się na forum poświęcone tenisowi stołowemu.
Ale jak już ktoś wyżej wspomniał - Już spokój !
Idę posłuchać Jimiego, paa
-
- Dyskutant
Wracając trochę do tematu wątku [czyli jakies dwie-trzy strony
] ja tam żadnych rekordów nie mam, bo wróciłem do biegania jakieś dwa miesiące temu. Generalnie największym jak na razie osiągnięciem w szuraniu (bo do biegania to mi jeszcze brakuje) jest 4,4km w 30:18 - czyli nic specjalnego dla wymiataczy, ale dla mnie spore osiągnięcie.
Ale twardo nie odpuszczam zimie i własnie w tym tygodniu wydłużyłem sobie dystans z 2,7 na 4,4 - tak, wiem, że to nie dużo, ale szuram rano przed pracą. I to szuranie poranne; start około 4:40 jest niesamowicie zaje...fajne. Fakt, zimno ostatnio było, we Wrocku nawet -17 ale czapka, rękawiczki, koszulka termo z golfem i długim rękawem, bluza z kapturem i polar oraz grubsze dresowe spodnie dają radę. Szuram w butach z GoSport (model 202) kupiłem jesienią za 119 PLN i z grubsza skarpeta daję radę. Nawet na ostatnim kilometrze jest mi tak ciepło że sciągam kaptur i rękawiczki. Poza tym zima ma jeszcze jedną zaletę: o tej godzinie jest jeszcze ciemno, a ja wciąz mam wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią, nie wiem jak to zniosę latem
Polecam zdecydowanie!

Ale twardo nie odpuszczam zimie i własnie w tym tygodniu wydłużyłem sobie dystans z 2,7 na 4,4 - tak, wiem, że to nie dużo, ale szuram rano przed pracą. I to szuranie poranne; start około 4:40 jest niesamowicie zaje...fajne. Fakt, zimno ostatnio było, we Wrocku nawet -17 ale czapka, rękawiczki, koszulka termo z golfem i długim rękawem, bluza z kapturem i polar oraz grubsze dresowe spodnie dają radę. Szuram w butach z GoSport (model 202) kupiłem jesienią za 119 PLN i z grubsza skarpeta daję radę. Nawet na ostatnim kilometrze jest mi tak ciepło że sciągam kaptur i rękawiczki. Poza tym zima ma jeszcze jedną zaletę: o tej godzinie jest jeszcze ciemno, a ja wciąz mam wrażenie, że wszyscy się na mnie gapią, nie wiem jak to zniosę latem

Pozdrovki
-------
Anorak
Find a better Way of Life!
-------
Anorak
Find a better Way of Life!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Usunąłem kilka ostatnich postów, Ultimate zastanów się chwile zanim naciśniesz wyślij.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
powiedz mu to face to faceAdam Klein pisze:Usunąłem kilka ostatnich postów, Ultimate zastanów się chwile zanim naciśniesz wyślij.

-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
a na PW to powinien mieć zablokowaną możliwość wysyłania bo jeszcze ktoś sie wkurzy i narobi mu kłopotówAdam Klein pisze:Usunąłem kilka ostatnich postów, Ultimate zastanów się chwile zanim naciśniesz wyślij.
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
dzieki za odmlodzeniePatryk_Bukała14 pisze: tu są dzieci na tym forum

-
- Rozgrzewający Się
Witam serdecznie wszystkich biegajacych :D
odswieze troche watek bo wlasnie zaczela nam sie piekna zima
Jestem bardzo poczatkujaca biegaczka, dopiero zaczynam ale sprzet zimowy mam skompletowany
Chcialam podziekowac za rady ktore daliscie- okazaly sie bardzo pomocne

odswieze troche watek bo wlasnie zaczela nam sie piekna zima

Jestem bardzo poczatkujaca biegaczka, dopiero zaczynam ale sprzet zimowy mam skompletowany

Chcialam podziekowac za rady ktore daliscie- okazaly sie bardzo pomocne

-
- Rozgrzewający Się
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 45:58
A ja się z koleżanką muszę zgodzić gdyż słowa " Oj dzieci, dzieci" padają pod względem zachowania i wiek nie ma w tej sprawie nic do rzeczy. Młodość... hmmm... czy o noworodkach mówimy, że są młode, a przecież młodszym być już się nie da :P.Ultimate_Runner pisze:Hmm... ta ironia "dzieci, dzieci !" nie potrzebna, bo 27 lat to też nie za dużo żeby się tak wyrażać... a poza tym to, że mamy mniej lat na karku nie znaczy, że nie możemy się wypowiadać tutaj ... a ja nie dam siebie obrażaćkapan pisze:Oj dzieci, dzieci! Jeśli chcecie się bawić w odbijanie piłeczki przenieście się na forum poświęcone tenisowi stołowemu.
Ale jak już ktoś wyżej wspomniał - Już spokój !
Idę posłuchać Jimiego, paa
Co do tematu... cóż na pewno trzeba być przygotowanym na niepokojące spojrzenia przechodniów oraz zmotoryzowanych ;p. Mieszkam w małej miejscowości i jak wybiegam przy -16 to robię niemałą sensację na drodze. Zresztą, pewnie większość z Was tego doświadcza

A tak swoją drogą pragnę powitać wszystkich użytkowników forum bieganie.pl :D
P.S.
Żeby nie zakładać nowego wątku... jak dodać podpis z run-log? Zrobiłem stopkę i próbuję dodać podpis, ale jest warunek: "150 pikseli".
Ostatnio zmieniony 02 lut 2012, 10:19 przez Amash, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie lubię szybko kończyć!