Ścieżki Biegowe - Lublin

Awatar użytkownika
ewcze
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Piotr ze ścieżki Nike pisze:Ewa nie zrzucaj winy na bieganie tylko podkręć trochę w domu kaloryfery.
A wiesz, że masz rację :taktak: Już podkręciłam.
Dziś już mi trochę lepiej, zastrzyki działają. Oczywiście - mimo bólu - nie potrafię się nie ruszać.
Pozdrawiam!
Ewa
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Słabiutko !!!
Przygotowuję materiały do naszej strony internetowej. Tylu fajnych biegających osób przewinęło sie na naszych trasach biegowych. A dzisiaj to 4-5 osób na Ścieżce i żadnego dodatkowo samotnego biegacza. No cóż do wiosny przygotowania trwają i myślę, że będzie nas co raz więcej.
Pozdrawiam tych, z którymi widziałem się dzisiaj : Ola, Jurek., Jarek, Andrzej i Michał. Większość z nich zaczynała jeszcze w Parku Ludowym. A na zdjęciach ze Ścieżek pozdrawiam wszystkich, którzy pojawili się chociaż raz a ciąglę czekam na nowych spragnionych ruchu. Ja już biegam 3/4 swojego życia i jeszcze mam zapał.
Od lutego w soboty oprócz wybiegania wprowadzam elementy swojego treningu kiedy miałem naście lat.
Do zobaczenia w następną sobotę. Jak zwykle o 10.00 w Wąwozie LSM.
Piotr K
slonko_k
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Podobno nie ma ludzi zdrowych, są tylko niezdiagnozowani:) Witam, jestem Ewa, i mam mocne postanowienie rozpoczęcia biegania, jak tylko zrobi się cieplej. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
xedi69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

A ja od Lutego zrobiłem 4 treningi, miałem ponad 2 m-ce roztrenowania. Zaczynam od początku. Już dziś mogę powiedzieć, że zrobiłem 13k więcej niż rok temu. :chlip:
Zaczynam od początku, spokojne wybiegania. Dziś spotkałem prezesa Zbyszka, przyjechał do mnie do pracy. Załatwiłem jego sprawy pozytywnie, dostał to, czego chciał i myślę, że wszystko było OK. :ble:

Witamy slonko_k.
Pozdrawiam Robert.
zby
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Witam nowych biegających, polecam biegać już teraz, jest niemal wiosennie, bardzo przyjemnie a odkładając można zwlekać, zwlekać... Przynajmniej ja tak mam, po Poznaniu w październiku jak zacząłem odpoczywać, to odkładałem i odkładałem, zebrałem się na Bogdankę na koniec listopada a regularnie zacząłem truchtać dopiero w styczniu. Cieszę się Robert, że wracasz do tego co słuszne. Do zobaczenia wkrótce na ścieżkach.

Spotkanie zarządu (i/lub zainteresowanych) LSB u Ewy w czwartek o godz. 19 30.
Pozdrowienia,
zby
Silv
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zastanawiałam się gdzie są wszyscy z LBN i dopiero trafiłam na ten wątek :). Po długiej przerwie wracam do biegania - miałam zaplanowany 4rotygodniowy plan dla początkujących a wczoraj na swoim 3 wyjściu - niespodzianka - nie wliczając truchtu na rozgrzewke i biegu w drodze powrotnej do domu - 30min. ciągłego biegu zrobiłam :). Czyli w ogóle nie było marszu i tym samym zakonczyłam plan 4rotygodniowy :). Teraz przez ten tydzień popracuję nad tetnem, które szaleje i wybiegam na jakieś traski (teraz biegam na tartanie). Do zobaczenia :)
zby
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Czwartkowe (dzisiejsze) spotkanie u Ewy zostaje odwołane, spotkamy się w innym terminie, jeszcze nie ustalonym.
Pozdrawiam,
zbyszek
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Piękną pogodę mieliśmy w sobotę i niedzielę. :spoko: Cieszę się, że ilość osób biegających na Ścieżce rośnie. :hahaha: Wczoraj na wspólnym bieganiu było 7 osób. Wykorzystując wietrzną pogodę wybraliśmy się do lasu. Trasę wybierał dawno nie widziany na Ścieżce Tomek. Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia na trasach.
W najbliższą sobotę prawdopodobnie mnie nie będzie bo chcę się z Rodzinką wybrać na Halowe Mistrzostwa Polski Seniorów w Spale. Chcę pokazać chłopcom gdzie w przyszłości mają się ścigać. :hejhej:
Pozdrawiam Piotr K
PS Oczywiście Was nie zwalnia to z nieobecności na Ścieżce. :sss:
profilone
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej,
Powiedzcie mi proszę, czy orientujecie się gdzie w okolicy Lublina w lecie lub na jesieni można załapać się na jakiś półmaraton? Szukałem na głównej stronie, ale aż do grudnia nie znalazłem nic w Lublinie :niewiem:

Z góry dzięki wielkie za pomoc :)
[url=http://runmania.com/rlog/?u=profilone][img]http://runmania.com/f/b8c9c796d12a0d5920e99d9efe786c7d.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
Piotr Kitliński
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Jestem w kontakcie ze Stasiem Marcem i w chwili gdy będzie Kalendarz Biegów w na Lubelszczyźnie ma mi go przesłać. Postaram się natychmiast umieścić. Półmaraton jest w Hrubieszowie koniec września początek października.
Pozdrawiam Piotr K
Awatar użytkownika
Kinga
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Heja!

Biegacie w soboty o 10 tak jak zawsze w wąwozie Rury? Bo chętnie bym się na nowo przyłączyła :-) Biegałam ostatnio dość regularnie ale w żółwim tempie i na krótkie dystanse. Czas wziąć się za bieganie porządniej ;-)

Pozdrawiam wszystkich baaaaaaaaaardzo serdecznie!
Awatar użytkownika
xedi69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzisiaj na ścieżkę biegową przybiegło biegiem siedmioro biegaczy:
- nowy kolega biegowy - Piotr
- koleżanka biegowa - Kinga
- koleżanka biegowa - Ola
- kolega biegowy - Darek
- kolega biegowy - Tomek
- kolega biegowy - Michał
- ja też biegowy - Robert :hejhej:
Po krótkiej rozgrzewce szczęk, ust i dłoni pobiegliśmy biegiem nad Zalew na Tamę.

Oto kilka fotografii ze spotkania biegowego na ścieżce biegowej.
Jedno ze zdjęć robione było podczas mojego biegu tyłem naszym kolegom biegowym też podczas biegu (przodem). :ble:

Obrazek

Więcej zdjęć poniżej w poszczególnych link-ach.
http://www.xedor69.republika.pl/DSC00853.JPG
http://www.xedor69.republika.pl/DSC00848.JPG
http://www.xedor69.republika.pl/DSC00850.JPG
http://www.xedor69.republika.pl/DSC00851.JPG
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, 09:10 przez xedi69, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Robert.
Awatar użytkownika
Kinga
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No i przetrwałam dzisiejszy dłuuugi bieg dookoła zalewu i z powrotem do domu (wyszło mi w sumie ok 18 km) w bardzo dobrej kondycji, choć miałam chwilę dość nieprzyjemną w drodze powrotnej, gdyż strasznie zaczęły mi odmarzać ręce. Na szczęście Ola poratowała mnie dodatkową parą rękawic (czyli miałam na sobie 3 pary, razem z moimi!) i było już jako tako, dochuchałam, schowałam w rękawy kurtki i przetrwałam :-)
Pogoda była dzisiaj fantastyczna - lekka warstewka śniegowego puchu a do tego słońce! Euforia! Brakowało mi tych długich nadzalewowych wybiegań...
Wielkie dzięki Michałowi za transport nad Zalew!
Do przyszłego razu!
Awatar użytkownika
xedi69
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Jeszcze kilka fotografii ze spotkania sobotniego, które przesłała mi Ola:
http://www.xedor69.republika.pl/2011_02_19/DSC206.jpg
http://www.xedor69.republika.pl/2011_02_19/DSC207.jpg
http://www.xedor69.republika.pl/2011_02_19/DSC209.jpg

Dodatkowo dostałem od Oli zdjęcia jej pupila NERO, tylko się zastanawiam czy ta rasa psa jest przystosowana do biegania. Czy Nero będzie w przyszłości chciał biegać. Czy czasem nie szkoda będzie go męczyć bieganiem paru kilometrów. Śliczny to on jest, może będzie nieszczęśliwy wychodząc z Olą na treningi.

Zobaczcie sami.

Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam Robert.
Awatar użytkownika
ewcze
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja zamierzam kupić szczeniaka owczarka niemieckiego i wychować go sobie na psa użytkowego, czyli treningowego :hejhej:
Niestety prawda jest taka, że sama nie podołam temu zadaniu z powodu obciążenia pracą zawodową. A może ktoś jest chętny do pomocy? :taktak: :oczko:
Jeśli nic z tego nie wyjdzie, to będę pożyczać psa od Oli.
Niestety nadal nie mogę biegać :chlip: więc katuję się na rowerze (dziś było ciężko, bo dopadało trochę śniegu).
Jeśli myślicie o zebraniu u mnie w najbliższym czasie, to zapraszam :usmiech:
Ewa
ODPOWIEDZ