Technika biegu
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Lewisowi najbliżej w tym towarzystwie do Powella. Powell również ucieka stopami do przodu, zataczając małe wahadło tylne, za to przednie ma imponujące. Taki traktor jadący tyłem. Bolt i Gay jadą traktorami bardziej po Bożemu, z czego ten pierwszy ma jeszcze dodatkowo satelitarne sterowanie trakcją z nieba. Bolt w biegu na 400m łudząco przypomina finiszującego Bekele, a Buki buja barami jak bramkarz w dyskotece.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
ej dajcie mi animacje w zwolnionym tempie wiem że ramiona a jka nogi ?? zalezy mi na osttanie 300 zwolnienie ;D
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
głowa fatalnie....dawidbukała pisze:ej dajcie mi animacje w zwolnionym tempie wiem że ramiona a jka nogi ?? zalezy mi na osttanie 300 zwolnienie ;D
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Coś w tym jest. Zawsze oglądając biegi Powella mam wrażenie, że biegnie w lekkim podsiadzie i każdy krok to szarpnięcie: ASAFA. Podobnie szarpie GAY: USAIN-TYSON-ASAFAyacool pisze:Lewisowi najbliżej w tym towarzystwie do Powella. Powell również ucieka stopami do przodu, zataczając małe wahadło tylne, za to przednie ma imponujące. Taki traktor jadący tyłem.
Ręce pracują blisko tułowia u wszystkich trzech ścigaczy.
Ale mistrzem tylnego wahadła i prowadzenia rąk przy ciele był MICHAEL JOHNSON.
Przy okazji powyższego filmiku przypomniał mi się Frankie Fredericks- tyż piknie sprintował.
Ostatnio zmieniony 09 lut 2011, 15:49 przez fotman, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
O MOIM TRENINGU
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: <35'
hahahahahahahahaha, wspaniałe metafory niezwykle obrazujące i dające do myślenia.yacool pisze:Lewisowi najbliżej w tym towarzystwie do Powella. Powell również ucieka stopami do przodu, zataczając małe wahadło tylne, za to przednie ma imponujące. Taki traktor jadący tyłem. Bolt i Gay jadą traktorami bardziej po Bożemu, z czego ten pierwszy ma jeszcze dodatkowo satelitarne sterowanie trakcją z nieba. Bolt w biegu na 400m łudząco przypomina finiszującego Bekele, a Buki buja barami jak bramkarz w dyskotece.
Yacool, to się da tak na rzeźwo? Przepraszam, za spam.
-
- Zaprawiony W Bojach
Luzu i rytmu Ci brakuje; reszta to tylko wypadkowa; ... no i jeszcze głowy na finiszu Ci brakuje. Punkt krytyczny powinien wystąpić 5 metrów a nie 100 metrów przed metą.dawidbukała pisze:ej dajcie mi animacje w zwolnionym tempie wiem że ramiona a jka nogi ?? zalezy mi na osttanie 300 zwolnienie ;D
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No niestety okaleczę nieco master perfect sexy symmetrical z ostatniego epitetu.
Kolanko prawe nieco odwodzi na zewnątrz. To pewnie efekt siadania okrakiem na fergusonie zawsze od tej samej strony.
Super fryz ale przedni, lewy wahacz to chyba tak trochę pod kamerkę, co?
Tylny, prawy wahacz jakby dawał większego kopa...
Kolanko prawe nieco odwodzi na zewnątrz. To pewnie efekt siadania okrakiem na fergusonie zawsze od tej samej strony.
Super fryz ale przedni, lewy wahacz to chyba tak trochę pod kamerkę, co?
Tylny, prawy wahacz jakby dawał większego kopa...
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
No tak, jednak nobody's perfect.
Z kolankiem to czepialstwo. Lewa nóżka rzeczywiście jakby przeprost miała. Może to ma związek z silniejszym odbiciem z prawej nóżki?
Tak czy owak, dopiero w takim spowolnieniu widać te, jednak drobne, niedoskonałości.
Czy istnieje biegacz idealny technicznie?
A co to jest idealna technika biegu?
Może ideał jest różny dla ludzi o różnych proporcjach budowy ciała, o różnych charakterystykach siły poszczególnych grup mięśni, itp.(pomijam oczywiste różnice techniki wynikające z długości bieganego dystansu)?
Z kolankiem to czepialstwo. Lewa nóżka rzeczywiście jakby przeprost miała. Może to ma związek z silniejszym odbiciem z prawej nóżki?
Tak czy owak, dopiero w takim spowolnieniu widać te, jednak drobne, niedoskonałości.
Czy istnieje biegacz idealny technicznie?
A co to jest idealna technika biegu?
Może ideał jest różny dla ludzi o różnych proporcjach budowy ciała, o różnych charakterystykach siły poszczególnych grup mięśni, itp.(pomijam oczywiste różnice techniki wynikające z długości bieganego dystansu)?
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
O MOIM TRENINGU
O MOIM TRENINGU
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Się rozbujałem jak Buki na 800.
Gay kończy cykl jakieś dwie klatki wcześniej więc nieco go "wydłużyłem" w czasie żeby pasował do Bolta. Jutro coś więcej podrzucę jak mi weny starczy.
Gay kończy cykl jakieś dwie klatki wcześniej więc nieco go "wydłużyłem" w czasie żeby pasował do Bolta. Jutro coś więcej podrzucę jak mi weny starczy.
-
- Wyga
wrzuć mnie w spowolnionym tempie plissssssss wyzej dałem linjka do filmiku :D
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
...ale bez nadmiernie eksploracyjnych wycieczek osobistych poproszę, bo zamknę się w sobie, hehe.
-
- Wyga
dodaj mnie w spowolnieniu a nie gadaj :D
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
yacool pisze:...ale bez nadmiernie eksploracyjnych wycieczek osobistych poproszę, bo zamknę się w sobie, hehe.
dawidbukała pisze:dodaj mnie w spowolnieniu a nie gadaj :D
[jack-in-the-box]
zdrówko
mastering the art of losing. even more.