SKLEPBIEGACZA in Cracow?

Awatar użytkownika
run
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak to się mówi 'FULL WYPAS' :D
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
bestia szos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A czy będzie scianka i kącik z marką Adidas?
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czy w przeddzień maratonu, wieczorem (19:00 wzwyż) lub rano w dzień maratonu (8:00 - 9:30) będzie możliwość zakupu żeli energetycznych? Zapomniałem dziś na śmierć, a jutro już wyjeżdżam do Krakowa...
Moniś
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Widziałam żele na EXPO, koło biura zawodów.
Monika
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

bestia szos pisze:A czy będzie scianka i kącik z marką Adidas?
Raczej nie będzie.
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Moniś pisze:Widziałam żele na EXPO, koło biura zawodów.
Monika
Dzięki!

Monika, a Ty na spotkanie reflektujesz? http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=17774

Ja pewnie już nie zajrzę na forum przed biegiem, więc podam Ci w razie czego mój numer na koma (na PW)
Awatar użytkownika
MUminz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam
Będę w Krakowie na przełomie maja i czerwca i mam zamiar odwiedzić ten sklep. Najbardziej interesuje mnie bieżnia z kamerą, Magus pisał, że w jakiś dniach była zdemontowana. Czy ten system jest tam na stałe i to było chwilowe, czy montują go tylko przy jakiś okazjach?
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

super sklep wspaniała obsługa....już jestem jego klientem i posiadam kartę Klubu Premium...bieżnia i obsługa działa bardzo sprawnie,miałem potwierdzenie tego co już wiedziałem o moich stopach czyli full wypas...ogołocili mnie za to nie żle,dwie pary butów plus spodenki czapka i takie tam.Mają niezłą cenę w modelach starszych.Warto robić u nich zakupy.
wadas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Stanowczo odradzam „sklepbiegacza.pl” w Krakowie – nie za sprawą obsługi, ale asortymentu firmy Saucony. Mam tu na uwadze buty Sacucony Xodus 2,0, które po 160km okazały się bublem za 379,00 PLN. Może zacznę od tego iż stałem się nieszczęśliwym posiadaczem w/w egzemplarza w listopadzie 2010, z racji iż buty są rekomendowane do biegów terenowych, używane były tylko na niedzielne wybieganie w terenie. Niezmiernie zdziwiłem się w połowie stycznia na treningu, kiedy to zacząłem odczuwać ból pięty, okazało się, że przyczyna leży w moim Xodusie, w którym przetarł się materiał cholewki wewnętrznej. Nie widząc innego wyjścia oddałem buty do reklamacji w miejscu zakupu (Sklep Biegacza przy ul. Focha). Jeszcze większe zdziwienie ogarnęło mnie gdy otrzymałem opinie reklamacyjną (zamieszczę po zeskanowaniu do wypowiedzi) – cytuję: „rozdarcie materiału wewnętrznego cholewki w okolicy zapiętka ma związek z miejscowym oddziaływaniem dodatkowych czynników mechanicznych, powodujących miejscowe działanie zwiększonych sił rozdzierających na materiał na skutek otarcia o przedmiot (np. wystający element kostny; niedosznurowanie obuwia objawiające się tzw. „luźną pietą”) lub wynika z podobnych sytuacji i okoliczności. (…) towar jest zgodny z umową i nadaję się do celu do jakiego tego rodzaju produkt jest zwykle używany. (…). Dla mnie opinia jest absurdalna bo ciężko używać buta, bez kontaktu z elementami kostnymi stopy, dodatkowo buty terenowe powinna cechować wzmocniona wytrzymałość na oddziaływanie różnego rodzaju czynniki (w tym naturalne przemieszczanie stopy). Dla mnie niewyobrażalne jest bieganie w butach, które są silnie zasznurowane, ponieważ rosnąca liczba kilometrów podczas jednego treningu, powoduje puchnięcie nogi i prawdopodobnie taki trening może skończyć się niedokrwieniem stóp. Kwestia druga to stwierdzenie iż buty nadają się do celu do jakiego zostały stworzone – ciekawe czy Pan wydający opinię biegał kiedyś w butach z przetartą cholewką. Abstrahując od tego zdarzenia, podzielę się informacją jak przebiega reklamacja w Decathlonie – trzy lata o wystający konar rozerwałem buta, niestety musiałem nabyć nowe buty. Udałem się do Decathlonu i przy wybieraniu nowego egzemplarza wdałem się w dyskusję ze sprzedający, który polecił mi przynieść zużyte buty, bo uznał iż Salomony terenowe muszą mieć wzmocniony materiał, który nie powinien poddawać się otarciom. Za kilka dni oddałem buty do reklamacji, która przebiegła bardzo szybko i zostały zwrócone pieniądze. Wniosek nasuwa mi się tylko jeden – wyższość Decathlonu nad sklepembiegacza.pl jest niepodważalna.
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ok ale to sklep wydaje taką opinie czy niezalezny rzeczoznawca?
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jarkovsky pisze:Ok ale to sklep wydaje taką opinie czy niezalezny rzeczoznawca?

Czy istnieje w ogóle jakaś urzędowo potwierdzona lista "rzeczoznawców" z dziedziny obuwia
sportowego?
przynajmniej powinien być na tej liście (albo w innym województwie):
http://www.ihkrakow.internetdsl.pl/rzecz.html

no i: "niezależny" od kogo, tzn. kto zapłacił za jego pracę (wydanie opinii)?
pzdr
gl
wadas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pod opinią podpisał się Aleksander Szyrajew. Pan chyba jest ekspertem "zależnym" sklepu biegacza :-)
Ostatnio zmieniony 08 lut 2011, 20:53 przez wadas, łącznie zmieniany 1 raz.
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wadas pisze:(…) towar jest zgodny z umową i nadaję się do celu do jakiego tego rodzaju produkt jest zwykle używany. (…).
/../
ciekawe czy Pan wydający opinię biegał kiedyś w butach z przetartą cholewką..

to nie tak - cytowa formułka oznacza jedynie, iż wg opinii sprzedano Ci towar zgodny z umową, tj. buty sportowe do biegania w terenie:)
"obrażenia" butów to insza inszość, a z pisma wynika, iż powstały wskutek nieumiejętności użytkownika; a swoją drogą, to przy takim kilometrażu musiałeś chyba biegać w skarpetkach
z papieru ściernego;)
pzdr
gl
wadas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nie przypominam sobie bym kiedykolwiek zakładał papier ścierny na stopy, może skarpety run800 i run900 są wykonane z papieru ściernego :-)
gl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wadas pisze:Pod opinią podpisał
10 sek z google:
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... 9&bieganie

jeśli nie zgadzasz się z opinią sklepu, pozostaje, niestety, sąd powszechny, chyba że sklep zgodzi się na sąd polubowny (konsumencki)
pzdr
gl
ODPOWIEDZ