ewolucja!

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:51
Życiówka w maratonie: 4:44

Nieprzeczytany post

Jedni biegają z muzyką, inni bez. Jedni w pojedynkę, inni stadami :hej:
Do tej pory, jako, że biegałam sama, nie wyobrażałam sobie biegu bez muzyki. Jeśli zapomniałam zabrać mp4 z domu, bieg był dla mnie katorgą. W tym roku miałam szansę nieco pobiegac po górach, przy nieziemskich widokach. Biegałam sama, ale muzyka wpędzała mnie w stan takiej irytacji, że szok. Natomiast teraz biegam w towarzystwie, bez muzyki. Przy rozmowie. Oczywiście nie każdy element treningowy da się tak odbyć, ale długie wybieganie albo truchcik dla relaksu - czemu nie.

Przechodziliście tez taką ewolucję jak ja ? :oczko:
PKO
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

U mnie nie było może aż takiej rewolucji, ale rzeczywiście, jeżeli dłużej biegałem z mp3 lub bez to później trudno się przestawić.
Kiedy mam wybiegania około 10km to biorę mp3, ale na szybkie treningi sobie odpuszczam.
Co do biegania w grupie, a do tego przyjaciół - świetna sprawa! Biegałem w grupie na obozie, bardzo fajnie się biegało, bo to można porozmawiać czy podciąga ktoś tempo.
Obecnie biegam z kolegą i chociaż zarzuca takie tempo na rozbieganiach, że mam ochotę go zabić i nie można słowa zamienić, (dopiero na sprawnościach) to wiem, że to szybko zaprocentuje:)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dokładnie, też byłam właśnie na obozie i zupełnie inna atmosfera jak się biega w grupie. To ktoś coś powie śmiesznego, to pogadasz o butach, startach roznych, treningach, to ktoś przyspieszy itp. Fajna sprawa.Szkoda tylko, że wróciłam do domu i musze znowu w pojedynkę trenować.
Powiem Ci, że muzyka przy szybszych elementach treningu muzyka daje kopa, o ile znajdziesz kawałek, który na Ciebie działa. Wtedy biegniesz z prędkością światła :hej: :hej:
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zawsze biegam z muzą, a gdy mam pogadać, wyciągam słuchawkę od strony towarzysza i biegamy dalej :hej:
Muzyki nie biorę tylko na zawody, gdzie trzeba mieć oczy dookoła głowy :hej:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Ja lubię słuchać ciszy...
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

DOM pisze:Ja lubię słuchać ciszy...
Ostatnio pewni zakonnicy wydali płyte CD z odgłosami ciszy :) więc może zainwestuj :hahaha:
oczywiście żartuje...

a co do ewolucji? u mnie było tak: najpierw tylko z muzyką i nie wyobrażałem sobie biegania bez niej! nawet miałem LCD SYSTEM (nike stworzyło taką płyte specjalnie do biegania! jak dla mnie BOMBA!) swoją drogą musze z nią sie przebiec znowu :)
potem biegałem bez mp3 i stwierdziłem że jest fajnie nie denerwują słuchawki, kabelki wyczerpujące sie baterie... a teraz?
teraz mam biegowego towarzysza na codzienne treningi. ale to też nie jest wyjście... najlepiej mieszać wszystkie :)
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Na początku biegałem z muzyką ale zauważyłem, że te treningi szybciej się kończyły. Jak tylko było coś żywszego (np Fuel) był power, ale dużo szybciej 'padałem'. Dużo lepiej mi się biega bez muzyki. I treningowo lepiej, bo łatwiej znajduję stały rytm i ja się bardziej odprężam w głowie.
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Ja tam przy wolnych wybieganiach puszczam spokojne, często religijne piosenki:) Może to się wydawać głupie-słuchać religijnych pieśni, ale niektóre naprawdę biją na łeb inne:)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze: nawet miałem LCD SYSTEM (nike stworzyło taką płyte specjalnie do biegania! jak dla mnie BOMBA!) swoją drogą musze z nią sie przebiec znowu :)
Co Ty mówisz? Pierwsze słyszę! Bajer. Ale powiedz, jakie tam są kawałki? Jakaś składanka rytmicznych hitów sprzed dekady? :hej: czy techniawa? :hej: czy specjalnie sami stworzyli Nike-running-music? :oczko:
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kamilos pisze:Ja tam przy wolnych wybieganiach puszczam spokojne, często religijne piosenki:) Może to się wydawać głupie-słuchać religijnych pieśni, ale niektóre naprawdę biją na łeb inne:)
Nie widzę nic w tym złego - każdy lubi coś innego! (ale mi się zrymowało :hej: )
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Female Forest Gump pisze:
Raul7 pisze: nawet miałem LCD SYSTEM (nike stworzyło taką płyte specjalnie do biegania! jak dla mnie BOMBA!) swoją drogą musze z nią sie przebiec znowu :)
Co Ty mówisz? Pierwsze słyszę! Bajer. Ale powiedz, jakie tam są kawałki? Jakaś składanka rytmicznych hitów sprzed dekady? :hej: czy techniawa? :hej: czy specjalnie sami stworzyli Nike-running-music? :oczko:
http://en.wikipedia.org/wiki/45:33

bardzo fajna płyta.... TU masz opis.. http://www.porcys.com/Reviews.aspx?id=847
jak słucha sie na 'sucho' tzn przed kompem to badzie... w biegu? zajebista płyta...
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

brzmi kusząco :hejhej: Czyli rozumiem, że ta dawka szaleństwa dostępna jest jedynie na iTunes?
Weź mi powiedz jak to się zamawia, bo nie korzytałam z tego nigdy.
Będę wdzięczna :usmiech:
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie mówie wcale ze można to ściągnąć z 'innych' na zwykłe mp3 i wcale nie poleciał na PW właśnie link do tej strony :) ja mam stamtąd... tylko to torrent.
oczywiście jak dobrze poszuksz to ściągniesz i nie torrentem ale nie chce mi sie szukać... a i torrentem będziesz miała w 5min
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hej: :hej: :hej: :hej: dzięki :hej: wdzięczność ma jest przeogromna :oczko:
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czy ja rowniez moglabym prosic o ten link? dobrze byloby odswiezyc nieco szafe :hahaha:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ