pozdrowienia na trasie

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:51
Życiówka w maratonie: 4:44

Nieprzeczytany post

gorzej jak ludzie w samochodach pozdrawiają biegaczy klaksonem (+machaniem) - zawału czasem idzie dostać :oczko: :hej: :hej:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Female Forest Gump pisze:gorzej jak ludzie w samochodach pozdrawiają biegaczy klaksonem (+machaniem) - zawału czasem idzie dostać :oczko: :hej: :hej:
Zgadzam sie.... a najgorsze jest pozdrowienie jak jedzie od tyłu i go nie widzisz tylko słyszysz że jedzie...
i zależy jeszcze od rodzaju klaksonu.. czy jest do taki 'pyk' czy pyyyyyyyyk' bo zdarzają sie i takie i takie... czasem jest to miłe czasem wqrzające.
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze:Zgadzam sie.... a najgorsze jest pozdrowienie jak jedzie od tyłu i go nie widzisz tylko słyszysz że jedzie...
i zależy jeszcze od rodzaju klaksonu.. czy jest do taki 'pyk' czy pyyyyyyyyk' bo zdarzają sie i takie i takie... czasem jest to miłe czasem wqrzające.
Właśnie miałam na myśli dźwięk klaksonu ... tirów :hej: :hej:
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W moim rewirze widzę postęp..Wiara, która rok temu truchtała w zwykłych dresach, a dziś biega w stroju biegaczy z dumą nie chcą się odwdzięczyć weteranowi tego parku :hahaha: a pamiętam czasy, jak podczas treningu ich motywowało moje pozdrowienie, aż się uśmiechali :)
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gife pisze:W moim rewirze widzę postęp..Wiara, która rok temu truchtała w zwykłych dresach, a dziś biega w stroju biegaczy z dumą nie chcą się odwdzięczyć weteranowi tego parku :hahaha: a pamiętam czasy, jak podczas treningu ich motywowało moje pozdrowienie, aż się uśmiechali :)
Kup sobie koszulkę z napisem "jeszcze rok temu wiedzieliście co to pozdrowienie..dziady" :hej: :hej:

Nie martw się. Ja Ci posalutuję - z Gorzowa :oczko:
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Niech no zacznę trening na dychę poniżej 40 to wrócą do szeregu :sss: :hahaha: oczywiście cieszy mnie, że się wyedukowali, ale chama już im nie będę dopingował :bum:
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Pozdrawianie w czasie biegu uważam za bardzo dobry zwyczaj, tak samo jak pozdrawianie się na górskim szlaku. Tam gdzie biegam w weekendy, czyli dróżka na łódzkim Teofilowie, a częściej w okolicach podwarszawskiego Pruszkowa czy Piastowa, podniesienie ręki i krótkie hej! czy cześć! to normalne zjawisko :uuusmiech: Zatem: HEEEJ!
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja wymyśliłam patent na to dzisiaj. Jako, ze baaaardzo marnie widzę bez okularów, a w okularach biegać nie lubię, biegam "na ślepo". Jeśli widzę więc ZARYS (bo tak to właśnie w moich oczach wygląda) biegacza gnającego w moją stronę, szczerzę paszczę jak się da i rzucam niewinne skinienie głowy. A kwestia tego czy ktoś się uśmiechnie i skinie głową czy oleje sprawę jest mi zupełnie obojętna, bo i tak nic nie widzę :hej: :hej: :hej:
Awatar użytkownika
Fenrir
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 49:08

Nieprzeczytany post

Ha, niby niewiele, a cieszy.
Z powodu roztopów i wysokiego nasycenia wód gruntowych moja zwyczajowa, polna trasa przypomina Martwe Bagna, skutkiem czego biegłem bardziej "miejsko". Z tego miejsca pozdrawiam biegaczkę, z którą minąłem się na kładce przy Starej Papierni po godz. 20-ej, to pierwsza osoba którą pozdrowiłem (z wzajemnością) na trasie.
Slainte!
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przez kilka dni dodatnia temperatura i trochę sezonowców wyszło na miasto. 0 odpowiedzi na pozdrowienia. Wraca mróz, wrócą pozdrowienia od starej ekipy. Najśmieszniejsze, że najwięcej pozdrawiają kijkarze, nawet ustępują miejsca biegaczowi jak jakiemuś bóstwu. Bardzo ich lubię.
Beatnik
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ja zawsze kiwam reką. rzadko spotykam sie z reakcja, ale co tam. nic mnie to nie kosztuje, a zawsze jest nadzieja, ze ktos za 10 razem tez kiwnie.

ogolnie to jest temat na wieksza dyskusje. uwazam, ze w mniejszym stopniu wynika to, jak ktos napisal wyzej, z sezonowosci czy niewiedzy, ale jest to uwarunkowanie kulturowe w naszym pieknym, nadwislanskim kraju, gdzie nie ma zwyczaju nawiazywania jakiegokolwiek kontaktu z obcymi ludzmi :usmiech:
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dokładnie! ale ja nie łapię, co to kogo kosztuje, że odmacha, uśmiechnie się albo odpowie "cześć"?!
Powiem Wam, że dość często, od dawna przebywałam w środowisku sportowym (co nie znaczy, że jestem jakimś sportowcem oczywiście :hej: ) i zauważyłam, że kto jak kto, ale sportowcy są taaaak megawyluzowani (w większości przypadków) i genralnie w porządku, że aż się dziwię, że serdeczność na trasie nie jest na porządku dziennym !

Trzymajcie się :hej:
bansen
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja sobie wczoraj pogadałem z jednym panem, w mojej wiosce biegacz to rzadkość, więc nie można tracić okazji do rozmowy. Kosztowało mnie to całą minutę, zanim sobie przypomniałem, że muszę zatrzymać stoper ;)
tylut
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To chyba polska cecha, brak tych pozdrowien.
Na Austriackich wioskach pozdrawiaja nawet nie biegacze z tym ich Grüß Gott.

Jak biegam w okolicach mojego Chrzanowa, to musze przyznac (choc malo kogo spotykam) ze raczej ludzie odpowiadaja na pozdrowienia.
Choc jeszcze nikt mnie nie pozdrowil pierwszy :)

T>
Awatar użytkownika
Pigul
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

pamietam moje pierwsze treningi - zimno, deszcz, wiatr w porywach 100 km/h (kochane morze) i zero ludzi na promenadzie kołobrzeskiej. za to na sciezce rowerowo - biegowej masa biegaczy. i kazdy mi machal reka. za pierwszym razem pomyslalem sobie - skad ja znam tego goscia, ze przywital sie ze mna? przy kolejnych wiedzialem juz ze to taki zwyczaj. i kazdy z biegnacych posiadal ten magiczny usmieszek ... tak mowiacy delikatnie "jak fajnie jest gdy tak sobie biegne". uwazam ze to bardzo fajny gest gloryfikujacy nas i to co robimy, a jednoczesnie dajacy poczucie przynaleznosci do jednej wiekszej rodziny biegaczy :)
Treningi od 07.01.2011 r.
· Czas: 216 godz. · Dystans: 2453 km · Różnica wzniesień: 5684 km
· Bieg: 534 km · Basen: 80 km + 32 km (wody otwarte) · Rower: 1807 km
· Kalorie: 264.900 C · Waga początkowa: 112 kg · Waga aktualna: 84 kg
ODPOWIEDZ