Aśka - komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
żeby miec jeszcze lepszy podgląd w garminie jak zmieniało sie tempo w czasie trenningu polecam właczyc Auto Lap... mozna ustawic dowolna odległosc i nie trzeba sie przejmować ze trzeba nacisnać Lap;). pozdro;)
- Aśka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 01:01:11
wiem, ale chciałam właśnie sobie tak ręcznie "kliknąć", żeby porównać te konkretne kółka, bo wiem, co się działo mniej więcej w czasie pierwszego, drugiego etc. (np. pies "pogadał" z innymi psami i miałam zwolnienie ), w którym miejscu dałam radę biec szybciej, a gdzie musiałam zwolnić - i tu łatwiej właśnie pętle porównać, niż po kilometrze.
niemniej, dzięki za wskazówkę
niemniej, dzięki za wskazówkę
- cafe
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:58
... dobrze widzisz. Ja niestety tak mam ... jak biegam, a ograniczę całkowicie węglowodany,
natychmiast leci mi waga w dół ... ale długo nie wytrzymam bez ziemniaczków, makaronów
natychmiast leci mi waga w dół ... ale długo nie wytrzymam bez ziemniaczków, makaronów
- cafe
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:58
Jestem pełna podziwu jak czytam o Twoim przedsięwzięciu, o triathlonie mówię
Gdzie jeździliście na rowerach ? na swoich ?
Ja mam scotta, contessę10, jeżdżę na nim od marca do listopada z i do pracy ( 10 km w jedną stronę)
i zastanawiam się czy taki rower może wziąć udział w triathlonie ?
Jaki masz rower ?
Podglądam i trzymam kciuki !
Gdzie jeździliście na rowerach ? na swoich ?
Ja mam scotta, contessę10, jeżdżę na nim od marca do listopada z i do pracy ( 10 km w jedną stronę)
i zastanawiam się czy taki rower może wziąć udział w triathlonie ?
Jaki masz rower ?
Podglądam i trzymam kciuki !
- Aśka
- Zaprawiony W Bojach
@ cafe:
rower mam... zdemolowany nieco 2 lata temu mieszkałam w kawalerce bez opcji wstawienia roweru do środka, stał przed budynkiem czy słońce, czy deszcz, czy śnieg. w takiej też pogodzie na nim jeździłam do roboty i z powrotem - co równało się zimą jeździe bez przerzutek do połowy trasy, ponieważ były zamarznięte musiałam pamiętać, żeby zostawiać na średnim obciążeniu - żeby jechać dość lekko, ale nie za wolno :D
tak więc rower do odświeżenia totalnego, generalnie nówkę sztukę będę potrzebowała na triathlon, nie ma co się łudzić, że mój aktualny złom wytrzyma kilka ostrzejszych jazd.
nie wiem tylko, czy od razu celować w coś porządnego, czy zacząć od czegokolwiek z dobrą ramą i do tej ramy dobierać systematycznie tak, żeby do czerwca stworzyć coś wygodnego i niezłego. muszę no poczytać na forach rowerowych sporo w temacie :D
a trening chwilowo na takich rowerkach stacjonarnych, jakoś od marca, może lutego przerzucimy się na "naturę" zapewne
@ koreek: łódzka filmówka
rower mam... zdemolowany nieco 2 lata temu mieszkałam w kawalerce bez opcji wstawienia roweru do środka, stał przed budynkiem czy słońce, czy deszcz, czy śnieg. w takiej też pogodzie na nim jeździłam do roboty i z powrotem - co równało się zimą jeździe bez przerzutek do połowy trasy, ponieważ były zamarznięte musiałam pamiętać, żeby zostawiać na średnim obciążeniu - żeby jechać dość lekko, ale nie za wolno :D
tak więc rower do odświeżenia totalnego, generalnie nówkę sztukę będę potrzebowała na triathlon, nie ma co się łudzić, że mój aktualny złom wytrzyma kilka ostrzejszych jazd.
nie wiem tylko, czy od razu celować w coś porządnego, czy zacząć od czegokolwiek z dobrą ramą i do tej ramy dobierać systematycznie tak, żeby do czerwca stworzyć coś wygodnego i niezłego. muszę no poczytać na forach rowerowych sporo w temacie :D
a trening chwilowo na takich rowerkach stacjonarnych, jakoś od marca, może lutego przerzucimy się na "naturę" zapewne
@ koreek: łódzka filmówka
- Aśka
- Zaprawiony W Bojach
btw: w Akademii Triathlonu w kilku miastach pozostały wolne miejsca
Szczerze polecam udział, bo od "zera" niemal można się przygotować - przynajmniej taką mam nadzieję i trener chwilowo nie zaprzecza, trenując mnie pilnie, jak i całą grupę, która na bardzo różnym poziomie jest.
Także gdyby ktoś miał ochotę w Poznaniu albo Wrocku, to szczerze zachęcam
Tu link z kontaktem do organizatorów:
http://www.susztriathlon.pl/index.php?o ... &Itemid=73
Szczerze polecam udział, bo od "zera" niemal można się przygotować - przynajmniej taką mam nadzieję i trener chwilowo nie zaprzecza, trenując mnie pilnie, jak i całą grupę, która na bardzo różnym poziomie jest.
Także gdyby ktoś miał ochotę w Poznaniu albo Wrocku, to szczerze zachęcam
Tu link z kontaktem do organizatorów:
http://www.susztriathlon.pl/index.php?o ... &Itemid=73
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Czyli masz jeszcze powody by odwiedzać Łódź
Produkcja czy coś innego?
Produkcja czy coś innego?
- Aśka
- Zaprawiony W Bojach
powody mam stricte rodzinne, poza szkolnymi, więc tak czy siak czasem wpadam
produkcja mediów cyfrowych - niektóre rzeczy całkiem ciekawe, niektóre mogliby spokojnie sobie darować, albo przynajmniej nieco lepiej przeprowadzić zajęcia...
produkcja mediów cyfrowych - niektóre rzeczy całkiem ciekawe, niektóre mogliby spokojnie sobie darować, albo przynajmniej nieco lepiej przeprowadzić zajęcia...
- aktyna
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50 min
Cześć Asia czytam sobie Twojego bloga a zwłaszcza ostatnio o tej akademii triathlonu. Wiesz może czy są jeszcze miejsca na Warszawę? Jeżeli nie to trudno, poczytam sobie o Twoich mękach
Generalnie jestem strasznie ciekawa czy faktycznie dadzą radę przygotować was od podstawowego poziomu. Więc pisz pilnie. A tak w ogóle to w jakim dystansie masz zamiar startować w tym Suszu?
Generalnie jestem strasznie ciekawa czy faktycznie dadzą radę przygotować was od podstawowego poziomu. Więc pisz pilnie. A tak w ogóle to w jakim dystansie masz zamiar startować w tym Suszu?
- Aśka
- Zaprawiony W Bojach
hej, bardzo mi miło
nie wiem, jak z miejscami w Wawie, bo mówili mi tylko o Wro i Pzn, ale generalnie myślę, że można spokojnie podpytać http://www.susztriathlon.pl/index.php?o ... &Itemid=73
Tam gdzieś jest mail do Kornela Pawlika, który to wszystko ogarnia
A pisać będę pilnie, nie martw się Nawet, jak mi się zapomni, czy czasu nie starczy kiedyś po treningu, to nadrobię, co tam nam robić kazali
Chcę wystartować w długim, bo i taki jest cel przygotowań. Trener mówi, że dam radę, to chyba dam... :D Bylebym się w ostatniej minucie zmieściła - więcej mi do szczęścia nie trzeba, tylko najpierw ukończyć ))
nie wiem, jak z miejscami w Wawie, bo mówili mi tylko o Wro i Pzn, ale generalnie myślę, że można spokojnie podpytać http://www.susztriathlon.pl/index.php?o ... &Itemid=73
Tam gdzieś jest mail do Kornela Pawlika, który to wszystko ogarnia
A pisać będę pilnie, nie martw się Nawet, jak mi się zapomni, czy czasu nie starczy kiedyś po treningu, to nadrobię, co tam nam robić kazali
Chcę wystartować w długim, bo i taki jest cel przygotowań. Trener mówi, że dam radę, to chyba dam... :D Bylebym się w ostatniej minucie zmieściła - więcej mi do szczęścia nie trzeba, tylko najpierw ukończyć ))
-
- Dyskutant
Jest jeszcze aplikacja akademii z opisanymi planami treningowymi. Sama aplikacje przedstawilem tu:
http://xtri.pl/akademia-triathlonu-opis ... -vt498.htm
http://xtri.pl/akademia-triathlonu-opis ... -vt498.htm
- Aśka
- Zaprawiony W Bojach
@ nodun: dzięki, zarejestrowana jestem, będę sobie analizować i układać wszystko powoli. powoli - bom świeża w temacie i najpierw muszę zobaczyć, jak biegam szybszym, niż dotychczas tempem , jak pływam i jeżdżę
@ aktyna: spytałam w Wawie - chwilowo nie ma miejsc, ale jeśli się zgłosi kilka osób, to uruchomią trzecią grupę, także pisz. wg mnie warto - fajna sprawa, ciekawa, ogólnorozwojowa...
@ aktyna: spytałam w Wawie - chwilowo nie ma miejsc, ale jeśli się zgłosi kilka osób, to uruchomią trzecią grupę, także pisz. wg mnie warto - fajna sprawa, ciekawa, ogólnorozwojowa...
- aktyna
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 50 min
o matko....kobieto ruszasz z kopyta trzeba Ci przyznać. Half IM to już nie byle co.....trzymam kciuki i będę śledzić postępy W razie czego, jak coś tam się ruszy w sprawie nowych grup, pamiętaj proszę o mnie
- Aśka
- Zaprawiony W Bojach
żeby ruszyły nowe grupy, muszą być chętni - tak więc pisz do organizatorów, żeś chętna, to większe szanse, że nowa grupa powstanie