Aśka - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

koreek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

żeby miec jeszcze lepszy podgląd w garminie jak zmieniało sie tempo w czasie trenningu polecam właczyc Auto Lap... mozna ustawic dowolna odległosc i nie trzeba sie przejmować ze trzeba nacisnać Lap;). pozdro;)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:11

Nieprzeczytany post

wiem, ale chciałam właśnie sobie tak ręcznie "kliknąć", żeby porównać te konkretne kółka, bo wiem, co się działo mniej więcej w czasie pierwszego, drugiego etc. (np. pies "pogadał" z innymi psami i miałam zwolnienie ;)), w którym miejscu dałam radę biec szybciej, a gdzie musiałam zwolnić - i tu łatwiej właśnie pętle porównać, niż po kilometrze.

niemniej, dzięki za wskazówkę :oczko:
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:58

Nieprzeczytany post

... dobrze widzisz. Ja niestety tak mam ... jak biegam, a ograniczę całkowicie węglowodany,
natychmiast leci mi waga w dół ... ale długo nie wytrzymam bez ziemniaczków, makaronów ;-)
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko takie, których nie pragniemy zbyt mocno ...
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:58

Nieprzeczytany post

Jestem pełna podziwu jak czytam o Twoim przedsięwzięciu, o triathlonie mówię :-)

Gdzie jeździliście na rowerach ? na swoich ?
Ja mam scotta, contessę10, jeżdżę na nim od marca do listopada z i do pracy ( 10 km w jedną stronę)
i zastanawiam się czy taki rower może wziąć udział w triathlonie ?
Jaki masz rower ?

Podglądam i trzymam kciuki ! :-)
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko takie, których nie pragniemy zbyt mocno ...
blog
komentarze
Obrazek
koreek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

też mam dzis szkołe:d. i jutro;p. do jakiej uczęszczasz?;p
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@ cafe:
rower mam... zdemolowany nieco :) 2 lata temu mieszkałam w kawalerce bez opcji wstawienia roweru do środka, stał przed budynkiem czy słońce, czy deszcz, czy śnieg. w takiej też pogodzie na nim jeździłam do roboty i z powrotem - co równało się zimą jeździe bez przerzutek do połowy trasy, ponieważ były zamarznięte :spoczko: musiałam pamiętać, żeby zostawiać na średnim obciążeniu - żeby jechać dość lekko, ale nie za wolno :D
tak więc rower do odświeżenia totalnego, generalnie nówkę sztukę będę potrzebowała na triathlon, nie ma co się łudzić, że mój aktualny złom wytrzyma kilka ostrzejszych jazd.
nie wiem tylko, czy od razu celować w coś porządnego, czy zacząć od czegokolwiek z dobrą ramą i do tej ramy dobierać systematycznie tak, żeby do czerwca stworzyć coś wygodnego i niezłego. muszę no poczytać na forach rowerowych sporo w temacie :D

a trening chwilowo na takich rowerkach stacjonarnych, jakoś od marca, może lutego przerzucimy się na "naturę" zapewne ;)

@ koreek: łódzka filmówka :)
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

btw: w Akademii Triathlonu w kilku miastach pozostały wolne miejsca

Szczerze polecam udział, bo od "zera" niemal można się przygotować - przynajmniej taką mam nadzieję i trener chwilowo nie zaprzecza, trenując mnie pilnie, jak i całą grupę, która na bardzo różnym poziomie jest.

Także gdyby ktoś miał ochotę w Poznaniu albo Wrocku, to szczerze zachęcam :)
Tu link z kontaktem do organizatorów:
http://www.susztriathlon.pl/index.php?o ... &Itemid=73
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

Czyli masz jeszcze powody by odwiedzać Łódź :lalala:
Produkcja czy coś innego?
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

powody mam stricte rodzinne, poza szkolnymi, więc tak czy siak czasem wpadam :)

produkcja mediów cyfrowych - niektóre rzeczy całkiem ciekawe, niektóre mogliby spokojnie sobie darować, albo przynajmniej nieco lepiej przeprowadzić zajęcia...
Awatar użytkownika
aktyna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50 min

Nieprzeczytany post

Cześć Asia :usmiech: czytam sobie Twojego bloga a zwłaszcza ostatnio o tej akademii triathlonu. Wiesz może czy są jeszcze miejsca na Warszawę? Jeżeli nie to trudno, poczytam sobie o Twoich mękach :hej:
Generalnie jestem strasznie ciekawa czy faktycznie dadzą radę przygotować was od podstawowego poziomu. Więc pisz pilnie. A tak w ogóle to w jakim dystansie masz zamiar startować w tym Suszu?
Im trudniej tym lepiej

mój blog
komentarze do bloga
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hej, bardzo mi miło :)

nie wiem, jak z miejscami w Wawie, bo mówili mi tylko o Wro i Pzn, ale generalnie myślę, że można spokojnie podpytać http://www.susztriathlon.pl/index.php?o ... &Itemid=73
Tam gdzieś jest mail do Kornela Pawlika, który to wszystko ogarnia ;)

A pisać będę pilnie, nie martw się :) Nawet, jak mi się zapomni, czy czasu nie starczy kiedyś po treningu, to nadrobię, co tam nam robić kazali ;)

Chcę wystartować w długim, bo i taki jest cel przygotowań. Trener mówi, że dam radę, to chyba dam... :D Bylebym się w ostatniej minucie zmieściła - więcej mi do szczęścia nie trzeba, tylko najpierw ukończyć :)))
Nodun
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Jest jeszcze aplikacja akademii z opisanymi planami treningowymi. Sama aplikacje przedstawilem tu:

http://xtri.pl/akademia-triathlonu-opis ... -vt498.htm
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

@ nodun: dzięki, zarejestrowana jestem, będę sobie analizować i układać wszystko powoli. powoli - bom świeża w temacie i najpierw muszę zobaczyć, jak biegam szybszym, niż dotychczas tempem ;), jak pływam i jeżdżę

@ aktyna: spytałam w Wawie - chwilowo nie ma miejsc, ale jeśli się zgłosi kilka osób, to uruchomią trzecią grupę, także pisz. wg mnie warto - fajna sprawa, ciekawa, ogólnorozwojowa... ;)
Awatar użytkownika
aktyna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50 min

Nieprzeczytany post

o matko....kobieto ruszasz z kopyta trzeba Ci przyznać. Half IM to już nie byle co.....trzymam kciuki i będę śledzić postępy :hej: W razie czego, jak coś tam się ruszy w sprawie nowych grup, pamiętaj proszę o mnie :taktak:
Im trudniej tym lepiej

mój blog
komentarze do bloga
Awatar użytkownika
Aśka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

żeby ruszyły nowe grupy, muszą być chętni - tak więc pisz do organizatorów, żeś chętna, to większe szanse, że nowa grupa powstanie :) :)
ODPOWIEDZ