Jestem ofiarą mody.Michalski Paweł pisze: Dlaczego biegasz?
Dlaczego biegasz?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ponieważ mogę każdą sytuację w moim życiu bardzo dokładnie przemyśleć, zwiększyć wytrzymałość i wydolność organizmu, poznać ludzi, podziwiać świat, podziwiać piękne widoki, dawać przykład innym.
Moja mama się śmieje, że do pracy jedzie 40 minut samochodem, a ja dobiegam na to miejsce w 13 minut ;D
Moja mama się śmieje, że do pracy jedzie 40 minut samochodem, a ja dobiegam na to miejsce w 13 minut ;D
- goldie77
- Zaprawiony W Bojach
zacząłem biegać bo chciałem ruszyć organizm, kondycję, spalić bebech itd. teraz biegam bo wiem że to dobra sprawa dla mnie i podoba mi się coraz bardziej - poza tym fajnie widzieć u siebie progres
- drwish
- Rozgrzewający Się
Zeszłej zimy moja waga dobiła do cyfry, która całe życie wydawała się niemożliwa. Wstrząs. Postanowiłem coś ze sobą zrobić. Ratować się bo to już nie przelewki. Dieta. Plan "Odchudzanie z bieganiem". W ciągu 4 miesięcy zrzuciłem 30. A bieganie tak wciągnęło, że teraz bez względu na aurę biegam 4x w tygodniu plan (najłatwiejszy oczywiście) do maratonu. I mam zamiar go przeżyć (a jak ukończę to będę najszczęśliwszym z ludzi). Warunek - jeszcze parę kilo zgubić po drodze - ale to już łatwizna. Biegam po nocach z muzą lub w ciszy nic nie myśląc. Biegam po lesie, ulicy i osiedlowych chodnikach. Teraz to biegam, bo lubię.
wszystko co złożone musi się rozpaść
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39,31
- Życiówka w maratonie: 4,06
Biegam bo wiosną chcę przetruchtać kolejny (czwarty) maraton. Bez napinki, amatorsko, tylko poniżej 4 godzin. Mam koło domu sporo lasów i pól, więc jak tu nie biegać?
tromba69
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Biegam, aby sie doskonalić siebie swój charakter, a przede wszystkim zdrowie. Najbardziej lubie postawic sobie cel jakiś np. bieg pólmaraton itp. wtedy biega sie jeszcze z wieksza motywacja
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- waldekolsztyn
- Wyga
Szczerze
Pewnego dnia w kwietniu 2009, jak mój ulubiony bohater filmowy Forrest Gump, musiałem pobiec, może nie tak daleko jak on i tak zostało. Nie odchudzałem się, nie miałem żadnych ambitnych celów, tak po prostu wyszło. Za mną pięć maratonów i w planach na ten rok Kaliska Setka.
Pozdrawiam
Pewnego dnia w kwietniu 2009, jak mój ulubiony bohater filmowy Forrest Gump, musiałem pobiec, może nie tak daleko jak on i tak zostało. Nie odchudzałem się, nie miałem żadnych ambitnych celów, tak po prostu wyszło. Za mną pięć maratonów i w planach na ten rok Kaliska Setka.
Pozdrawiam
- Dirrrt
- Rozgrzewający Się
Biegam, bo zawsze bolała mnie postawa moich rodziców spedzających życie przed tv z przekąskami.
Obiecałem sobie, że mój syn takiego mnie nie bedzie znał i konsekwentnie to realizuję, choc wygodne życie kusi mocno.
Dodatkowo pracuję w warunkach nieco szkodliwych, z dużą ilościa chemii, czuje sie dużo lepiej mogąc to wszystko wypocić na treningach...
Obiecałem sobie, że mój syn takiego mnie nie bedzie znał i konsekwentnie to realizuję, choc wygodne życie kusi mocno.
Dodatkowo pracuję w warunkach nieco szkodliwych, z dużą ilościa chemii, czuje sie dużo lepiej mogąc to wszystko wypocić na treningach...
- neuropathic
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:25
- Życiówka w maratonie: 03:59:14
- Kontakt:
Aby przebiec maraton i spełnić marzenie, pochylić głowę aby piękna dziewczyna założyła mi na szyję medal
Tylko kilometry.
-
- Wyga
Bieganie uczy.
tromba69
-
- Wyga
...A wracając do tematu; biegam żeby być inny.
tromba69
- Pocoyo
- Rozgrzewający Się
Zaczęłam biegać, bo gdy towarzyszyłam bratu na finiszu jednego z maratonów to okazało się, że po przebiegnięciu 300m jestem bardziej zdyszana, niż on po 42km - i się przeraziłam
Teraz biegam dla frajdy I tak między nami mówiąc, to też dla ładnej figury trochę
Teraz biegam dla frajdy I tak między nami mówiąc, to też dla ładnej figury trochę
-
- Rozgrzewający Się
Zaczęłam biegać, żeby pozbyć się +30kg które okleiły moje ciało podczas 4 miesięcznego leżenia plackiem w ciąży... zaczęłam biegać, bo przeraziła mnie zadyszka po wejściu do rodziców na III piętro, a jeszcze niedawno wbiegałam po dwa stopnie... zaczęłam biegać z zazdrości, że mężowi ginie brzuszek, a ja nie mogę dopiąć spodni, że wraca szczęśliwy po przebiegnięciu 20km... a teraz kg zniknęły, ja też wracam szczęśliwa z trasy, mam okazję do wyjścia z domu, do oderwania się od klocków, piłek, i pytań "mama a czemu" "mama a co to" biegając ładuję akumulatory, biegając - kiedyś powiedziałabym, że to niemożliwe - biegając odpoczywam!
-
- Wyga
Pobiegłem sobie w wielkanoc, pięknie pachniało w lesie, po deszczu.
tromba69
-
- Zaprawiony W Bojach
Zaczelam biegac jak moj tata ciezko chorowal na egzeme, mialam stresy w pracy i w domu. Pewnego dnia przyszlam z pracy, bylam w wyjatkowo podlym stanie psychicznym, zalozylam stare buty i pobieglam do parku, wrocilam po godzinie i tak juz zostalo.
Do pierwszego pol-maratonu trenowalam dla umierajacego taty, im ciezej oddychalam w podbiegach po gorkach, tym bardziej czulam sie blizej niego i myslalam, ze oddycham za siebie i za niego. Tata zmarl tydzien przed moim pierwszym pol-maratonem, do ktorego nie moglam podejsc, bo bylam na pogrzebie. Pobieglam 3 miesiace pozniej w czasie duzo nizszym, niz sobie zalozylam, bylam uskrzydlona.
Teraz biegam sama dla siebie, bo moge wtedy pobyc sama ze soba i moge medytowac, jestem lepsza dla siebie i dla ludzi. Biegam tez ze wzgledow charytatywno-towarzyskich, bo po drodze spotkalam wielu fajnych ludzi, naleze do lokalnego klubu biegacza z 200+ innych pasjonatow, raz w tygodniu biegamy wieczorem, przygotowujemy sie do maratonow, dopingujemy w biegach, cieszymy sukcesami i zyciowkami, uczestniczymy w sztafetach, wyjazdach, nie tylko biegowych, urzadzamy programy dla niebiegajacych "walk-to-run", organizujemy 2 doroczne miejscowe biegi uliczne, wspomamy kilka organizacji charytatywnych.
Tak sie tych przyczyn troche uzbieralo. :uuusmiech:
Do pierwszego pol-maratonu trenowalam dla umierajacego taty, im ciezej oddychalam w podbiegach po gorkach, tym bardziej czulam sie blizej niego i myslalam, ze oddycham za siebie i za niego. Tata zmarl tydzien przed moim pierwszym pol-maratonem, do ktorego nie moglam podejsc, bo bylam na pogrzebie. Pobieglam 3 miesiace pozniej w czasie duzo nizszym, niz sobie zalozylam, bylam uskrzydlona.
Teraz biegam sama dla siebie, bo moge wtedy pobyc sama ze soba i moge medytowac, jestem lepsza dla siebie i dla ludzi. Biegam tez ze wzgledow charytatywno-towarzyskich, bo po drodze spotkalam wielu fajnych ludzi, naleze do lokalnego klubu biegacza z 200+ innych pasjonatow, raz w tygodniu biegamy wieczorem, przygotowujemy sie do maratonow, dopingujemy w biegach, cieszymy sukcesami i zyciowkami, uczestniczymy w sztafetach, wyjazdach, nie tylko biegowych, urzadzamy programy dla niebiegajacych "walk-to-run", organizujemy 2 doroczne miejscowe biegi uliczne, wspomamy kilka organizacji charytatywnych.
Tak sie tych przyczyn troche uzbieralo. :uuusmiech:
"You don't stop running because you get old. You get old because you stop running..."
Jack Kirk aka. Dipsea Demon
Jack Kirk aka. Dipsea Demon