Witam,
w związku ze zbliżającymi się świętami postanowiłem zakupić sobie dobrą MP3 z przeznaczeniem typowo do biegania, co polecacie a co wręcz przeciwnie co używacie ? Pułap cenowy ok 300 zł może być i drożej i taniej
Kiedyś proponowałem zrobić test na bieganie.pl ale producenci mp3 nie byli chyba zainteresowani bo nie było z ich strony odzewu żadnego..
ja jak już biegam z mp3 to zabieram ipoda. nie pamiętam modelu ale ipod to ipod wiec nie ma różnicy jaki. byle nie szufelka bo tam musisz mieć ich słuchawki i nie możesz dać swoich ulubionych jeśli tak owe masz.
Ja wybrałem do tego testu około 7 modeli mp3 które wydawały mi sie do bieganie bardzo dobre.. niestety nie pamiętam tych modeli
zobacz sobie na sony w202 to jest typowo mp3 do sportów wg producenta. ja je mierzyłem ale mi nie podpasywało ale widziałem biegaczy z tym na uszach i oni chwalili.
forum.mp3store.pl - tam szukaj recenzji odtwarzaczy, ludzie się znają. A odnośnie ergonomii to co Ci pasuje, małe, duże, możesz już sam wybrać według preferencji.
Co do moich preferencji to chciałem żeby był to sprzęt do słuchania muzyki więc MP4 mi nie potrzeby. Fajnie jak byłby lepszy dźwięk i w miarę sensowna waga i wielkość. Ipod "szufelka" jest bardzo mały nie wiem niestety jakie ma mankamenty i jaki dźwięk chociaż to może fajna propozycja, rozważam Sony może NWZ-B152F.
Maciek. pisze:Witam,
w związku ze zbliżającymi się świętami postanowiłem zakupić sobie dobrą MP3 z przeznaczeniem typowo do biegania, co polecacie a co wręcz przeciwnie co używacie ? Pułap cenowy ok 300 zł może być i drożej i taniej
Wielkie dzięki za wszelkie sugestie.
pozdrawiam Maciek
Ja mam PENTAGRAM Vanquish R SKIT
Bardzo fajnie to gra jest lekkie i bateria starcza na długo.
Dodatkowo odtwarza ogg.
Słuchawki w komplecie to takie zwykłe pchełki, grają nawet dobrze ale do biegania się nie nadają, bo wypadają z uszu.
Ja sobie dokupiłem koss sporta pro polecam grają czadowo.
kamilos pisze:Co do słuchawek to polecam Airdrives:)
Nic nie wystaje poza ucho, np. jak masz opaskę to nic nie uciska, nie czujesz, że masz słuchawki:)
łatwo zgubić tego czego nie czuć,
podam mały przykład
mając w kieszeni leciutki scyzoryk, zgubiłem kiedyś, bo go nie czułem, po jakimś czasie kupiłem metalowy, b. ciężki scyzoryk, i teraz czuję, że coś w kieszeni mam :P
nawet jak coś lekkiego wypadni na ulicę, to nie poczujesz i nie usłyszysz
No tak, tylko jeśli są to słuchawki, przez które słuchasz muzykę, to raczej zauważysz jak zgubisz:) to samo tyczy się mptrójki
spid3r pisze:jak coś dobrego to tylko mp4
creative są mocne i wytrzymałe i wygodne, można specjalny pokrowiec kupić do biegania no i słuchawki te oryg. nie wypadają z uszów, oczywiście można specjalne słuchawki dokupić do biegania
popieram, też mam mp4 creative i generalnie - szaleństwo :] baardzo zadowolona jestem.
i gadżety faktycznie mają praktyczne do dokupienia :]
Ja używam od 2 lat iPod Shuffle drugiej generacji. Całość sterowania w samym iPodzie, prosty niezawodny. Słuchawki mają niestety tendencję do wypadania ale jakoś nie mam na razie musu żeby wymienić. Z resztą często biegam w buffie, który przytrzymuje trochę te słuchawki.
Córka ma Shuffle trzeciej generacji gdzie sterowanie jest w kabelku od słuchawki tak więc wymiana słuchawek jest problematyczna. Zmiana utworu to masakra, podwójne kliknięcie do przodu, potrójne do tyłu. Tego modelu nie polecam.
W generacji 4 wrócili do sterowanie w iPodzie.
Ja mam iriver t60. Gra bardzo ok, ale sterowanie joystickiem może być męczące szczególnie w rękawiczkach. Ostatnio kupowałem też SanDisk Sansa Clip+ dla ojca, co prawda nie do biegania ,ale też powinien dawać radę. Dodatkowo ma klips (jak sama nazwa wskazuje) więc można obyć się bez jakiś kieszonek specjalnych. Imho ważne są dobre słuchawki coby dobrze grały a i z ucha nie wypadły.
Ipod shuffle 2 generacji!Przy bieganiu nie jest potrzebny żaden wyświetlacz, uwierz mi nie będziesz miał ochoty patrzyć na ekran jaka piosenka akurat leci!Będziesz tylko przeskakiwał dalej nie wyjmując go z kieszeni.Swój mam już 4 lata, przeżył ze mną wszystko od zanurzenia w wodzie po wywróceniu się w kajaku po wypadnięcie go na koncercie rockowym gdzie skakałem przy samej scenie i oczywiście musiał mi wpaść pod nogi;) Możesz kupić oczywiście ipod shuffle 6g.Ważne aby miał takie sterowanie.Słuchawki i tak będziesz musiał dokupić bo standardowe nie nadają się do biegania niezależnie czy będziesz stosował buffa czy nie!Polecam te:CREATIVE EP-510 stosunek jakości do ceny jest najlepszy.Jeśli możesz więcej wydać to kup jakieś lepsze ale tylko o takiej geometrii budowy!Najlepiej się sprawdzają w bieganiu.Testowałem kilka par o różnej budowie i taka jest najlepsza do biegania moim zdaniem.