Jaki MP3 dla biegacza ?

Awatar użytkownika
Maciek.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
w związku ze zbliżającymi się świętami postanowiłem zakupić sobie dobrą MP3 z przeznaczeniem typowo do biegania, co polecacie a co wręcz przeciwnie co używacie ? Pułap cenowy ok 300 zł może być i drożej i taniej ;)

Wielkie dzięki za wszelkie sugestie.

pozdrawiam Maciek
PKO
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Kiedyś proponowałem zrobić test na bieganie.pl ale producenci mp3 nie byli chyba zainteresowani bo nie było z ich strony odzewu żadnego..
ja jak już biegam z mp3 to zabieram ipoda. nie pamiętam modelu ale ipod to ipod wiec nie ma różnicy jaki. byle nie szufelka bo tam musisz mieć ich słuchawki i nie możesz dać swoich ulubionych jeśli tak owe masz.
Ja wybrałem do tego testu około 7 modeli mp3 które wydawały mi sie do bieganie bardzo dobre.. niestety nie pamiętam tych modeli

zobacz sobie na sony w202 to jest typowo mp3 do sportów wg producenta. ja je mierzyłem ale mi nie podpasywało ale widziałem biegaczy z tym na uszach i oni chwalili.
Awatar użytkownika
Wzorsabinea
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

forum.mp3store.pl - tam szukaj recenzji odtwarzaczy, ludzie się znają. A odnośnie ergonomii to co Ci pasuje, małe, duże, możesz już sam wybrać według preferencji.
Awatar użytkownika
Maciek.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Co do moich preferencji to chciałem żeby był to sprzęt do słuchania muzyki więc MP4 mi nie potrzeby. Fajnie jak byłby lepszy dźwięk i w miarę sensowna waga i wielkość. Ipod "szufelka" jest bardzo mały nie wiem niestety jakie ma mankamenty i jaki dźwięk chociaż to może fajna propozycja, rozważam Sony może NWZ-B152F.

pozdrawiam Maciek
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08

Nieprzeczytany post

Ja biegam z IPodem Nano 1 czy 2 generacji i nie narzekam :) Lekki i wygodny w użyciu, dźwięk dobrej jakości, słuchawki dokupiłem sobie oddzielnie.
I am addicted.
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Co do słuchawek to polecam Airdrives:)
Nic nie wystaje poza ucho, np. jak masz opaskę to nic nie uciska, nie czujesz, że masz słuchawki:)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
Awatar użytkownika
Gromson
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Maciek. pisze:Witam,
w związku ze zbliżającymi się świętami postanowiłem zakupić sobie dobrą MP3 z przeznaczeniem typowo do biegania, co polecacie a co wręcz przeciwnie co używacie ? Pułap cenowy ok 300 zł może być i drożej i taniej ;)

Wielkie dzięki za wszelkie sugestie.

pozdrawiam Maciek
Ja mam PENTAGRAM Vanquish R SKIT
Bardzo fajnie to gra jest lekkie i bateria starcza na długo.
Dodatkowo odtwarza ogg.
Słuchawki w komplecie to takie zwykłe pchełki, grają nawet dobrze ale do biegania się nie nadają, bo wypadają z uszu.
Ja sobie dokupiłem koss sporta pro polecam grają czadowo.

http://www.pentagram.pl/produkty/odtwar ... kit_p_5102
mirek87
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 42:08

Nieprzeczytany post

spid3r pisze:
kamilos pisze:Co do słuchawek to polecam Airdrives:)
Nic nie wystaje poza ucho, np. jak masz opaskę to nic nie uciska, nie czujesz, że masz słuchawki:)
łatwo zgubić tego czego nie czuć,
podam mały przykład
mając w kieszeni leciutki scyzoryk, zgubiłem kiedyś, bo go nie czułem, po jakimś czasie kupiłem metalowy, b. ciężki scyzoryk, i teraz czuję, że coś w kieszeni mam :P
nawet jak coś lekkiego wypadni na ulicę, to nie poczujesz i nie usłyszysz
No tak, tylko jeśli są to słuchawki, przez które słuchasz muzykę, to raczej zauważysz jak zgubisz:) to samo tyczy się mptrójki ;)
I am addicted.
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:51
Życiówka w maratonie: 4:44

Nieprzeczytany post

spid3r pisze:jak coś dobrego to tylko mp4 :bum:
creative są mocne i wytrzymałe i wygodne, można specjalny pokrowiec kupić do biegania no i słuchawki te oryg. nie wypadają z uszów, oczywiście można specjalne słuchawki dokupić do biegania

popieram, też mam mp4 creative i generalnie - szaleństwo :] baardzo zadowolona jestem.
i gadżety faktycznie mają praktyczne do dokupienia :]
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

Ja używam od 2 lat iPod Shuffle drugiej generacji. Całość sterowania w samym iPodzie, prosty niezawodny. Słuchawki mają niestety tendencję do wypadania ale jakoś nie mam na razie musu żeby wymienić. Z resztą często biegam w buffie, który przytrzymuje trochę te słuchawki.
Córka ma Shuffle trzeciej generacji gdzie sterowanie jest w kabelku od słuchawki tak więc wymiana słuchawek jest problematyczna. Zmiana utworu to masakra, podwójne kliknięcie do przodu, potrójne do tyłu. Tego modelu nie polecam.
W generacji 4 wrócili do sterowanie w iPodzie.
Po co ja biegam?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sansa Clip
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
yoko44
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Mogę polecić firmę Iriver
A szczególnie model T10 T30 T60
2 pierwsze są trudno dostępne ale trzeci jest dostępny na aukcjach.
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak do biegania to tylko Creative Zen i dopasowane słuchawki.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
vder
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Ja mam iriver t60. Gra bardzo ok, ale sterowanie joystickiem może być męczące szczególnie w rękawiczkach. Ostatnio kupowałem też SanDisk Sansa Clip+ dla ojca, co prawda nie do biegania ,ale też powinien dawać radę. Dodatkowo ma klips (jak sama nazwa wskazuje) więc można obyć się bez jakiś kieszonek specjalnych. Imho ważne są dobre słuchawki coby dobrze grały a i z ucha nie wypadły.
Awatar użytkownika
Adamowicz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ipod shuffle 2 generacji!Przy bieganiu nie jest potrzebny żaden wyświetlacz, uwierz mi nie będziesz miał ochoty patrzyć na ekran jaka piosenka akurat leci!Będziesz tylko przeskakiwał dalej nie wyjmując go z kieszeni.Swój mam już 4 lata, przeżył ze mną wszystko od zanurzenia w wodzie po wywróceniu się w kajaku po wypadnięcie go na koncercie rockowym gdzie skakałem przy samej scenie i oczywiście musiał mi wpaść pod nogi;) Możesz kupić oczywiście ipod shuffle 6g.Ważne aby miał takie sterowanie.Słuchawki i tak będziesz musiał dokupić bo standardowe nie nadają się do biegania niezależnie czy będziesz stosował buffa czy nie!Polecam te:CREATIVE EP-510 stosunek jakości do ceny jest najlepszy.Jeśli możesz więcej wydać to kup jakieś lepsze ale tylko o takiej geometrii budowy!Najlepiej się sprawdzają w bieganiu.Testowałem kilka par o różnej budowie i taka jest najlepsza do biegania moim zdaniem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ