Asics Gel Stratus4 - ból pod kostką

Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Skuszony promocją w Decathlonie kupiłem miesiąc temu Asicsy. O takie:
Obrazek
Pierwsze wrażenie było niesamowite, ale od kilkunastu dni boli mnie ta kosteczka
Obrazek
co ciekawe jak założę stare New Balance to ból nie występuje przy bieganiu. W Asicsach natomiast czasem ciężko mi zrobić kilka kroków. Obie pary butów są dla stopy neutralnej. Z czego to może wynikać?
Zaobserwowałem ponadto jeszcze przed pojawieniem się bólu że ciężko mi w Asicsach biegać na śródstopiu właśnie tą jedną lewą stopą (prawą bez problemu) Możliwe żeby buty miały jakieś ukryte wady w profilu? Jak macam wnętrze tego buta to nie czuję niczego podejrzanego. A może jednak tylko prawą stopę mam neutralną, a tą lewą nieco platfusowatą? Chociaż to chyba niemozliwe ...
Wklejam dodatkowo zdjęcie swoich achillesów i odcisku stopy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Czy to jest na pewno stopa neutralna?
PKO
ar2r
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Maurice pisze: A może jednak tylko prawą stopę mam neutralną, a tą lewą nieco platfusowatą? Chociaż to chyba niemozliwe ...
Jest to możliwe. Nie ma człowieka idealnie symetrycznego, są mniejsze lub większe "odchyły". Ja mam pronacje w lewej nodze bardzo dużą w prawej już jest lepiej - najważniejsze jest, że można z tym żyć :)

Pytanie OT: Czy to właśnie z tego powodu czasami na zawodach widzi się zawodników startujących w dwóch różnych butach, czy to tylko taki "lans"?
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam Stratusy2 i od początku biegania zero problemów..
A może dlatego, ze biegam w nich cały sezon bez przekładki na inne.
Myślę, że stopa musi przywyknąć do buta?
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Maurice
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:59
Życiówka w maratonie: 2:38:40
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dziś 15km w starych NB i zero problemu. poczekam aż ból minie całkowicie i będę przyzwyczajał stopniowo stopę do Asicsów, narazie i tak mi ich szkoda na taką pogodę :oczko:
cruxus
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Biegam ponad miesiąc w tych butach i nie miałem jeszcze w nich żadnych problemów. Według mnie bardzo dobre buty
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ