proszę o kilka wskazówek :)

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
fabin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam serdecznie :oczko:

W sumie to zacznę od imienia he he (to mój pierwszy raz na forum)
Mam na imię Marcin
wzrost 176
waga niestety 88 do 89kg
rok 1978

Zacząłem biegać, tak naprawdę to ruszać się gdy moja waga doszła do 103 kg :bum:. Po roku waga jw. Staram się biegać trzy razy w tygodniu około 10km zajmuje mi to od 40 do 50 min z małą przerwą ( z tętnem około 165). Mój pierwszy cel to zjechać jeszcze trochę z wagi i przebiec całe 10 km za jednym razem. Piszę bo na początku podchodziłem do biegania raczej lightowo, jednak apetyt rośnie w miarę jedzenie :oczko: a że nie mam zamiaru przestać biegać prosiłbym o kilka fachowych rad i informacji między innymi odżywianie i konkretny plan treningowy.

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2010, 07:54 przez fabin, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
PKO
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Usuń ten swój cały wątek i napisz raz jeszcze zrobiełś tutaj niezły bajzel chyba że Fredzio to ogarnie.
gg 3305061
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

e tam bajzel wesolo jest ja bym w ankiecie zaglosowala na wzrost 176, przydalo by mi sie kilka cm ;)
Vroo
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja zagłosowałem na wagę, bo mogę się solidaryzować. ;-)

Anyway, wątek do usunięcia.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

hehe... zanim założysz taki wątek potrenuj w testach

http://bieganie.pl/forum/viewforum.php?f=11
Awatar użytkownika
fabin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Rzeczywiście he he przepraszam :oczko:
Pisałem go dość późno i nie wiedząc czemu tak zrobiłem. Mimo to prosiłbym o kilka podpowiedzi.
Obrazek
Browser
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Chyba nadszedł czas aby konkretnie Ci odpowiedzieć, cóż, plan treningowy znajdziesz na portalu dobierz sobie jakiś, co do odżywiania? Ja tutaj wyznaję twarde zasady ale to jestem ja, tj. zero cukru (czytaj słodyczy itp. nawet do kawy czy herbaty) w sumie uznaję też zasadę że zero kawy i własna energia i samozaparcie jednakże to jak chcesz. I jedz jak najmniej tłustych rzeczy postaraj się solić jak najmniej, i co najważniejsze biegaj

Browser.

gg 3305061
Awatar użytkownika
fabin
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki za odpowiedź :oczko:

Na pewno skorzystam!!!

Z natury jestem uparciuchem :oczko: więc z bieganiem problemu nie będzie skoro tyle już udał mi sie zrzucić kg. Jeśli chodzi o odżywianie to mój upór trochę zawodzi gdy przychodzi week ( wyjazdy do rodziny i takie tam ). Czekając na odpowiedź trochę poszperałem na forum, cukier już odstawiłem od herbaty i kawy (zero słodyczy). Co sądzicie o makaronie to moje ulubione "żarcie", słyszałem że raczej nie sprzyja zrzuceniu kilogramów. Może macie jakieś przepisy w których mógłbym go stosować (czy z tego też mam zrezygnować?)

Dzięki
Obrazek
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

Ma wcinamy duuuuzo makaronu. Jest u nas na obiad conajmniej 3 razy w tygodniu a przed waznymi zawodami nawet czesciej, zastepujemy go czasami ryzem albo Kus kus czy innymi kaszami. Ja nie chudne prawie ale Emek (moj maz) tak. On twierdzi, ze wszystko spala. Biega dosc duzo wiec przerabia ten makaron na energie. Pozatym jak wyzej napisano zero slodyczy (poza niedzielnym ciastem) duzo warzyw i owocow i wszystkie produkty prawie kupujemy w wersji Light czyli z obnizona zawartoscia tluszczu. Mieso jest u nas od swieta, nie czesciej jak raz w tygodniu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ