23.10.2010r Głuchołazy Chrobry Cross
Dzisiaj wystartowałem w biegu górskim w Głuchołazach na około 6,5km. I wygrałem ten bieg!!!
Ale po kolei... Przyjechałem na miejsce i okazało się że jest dwóch poważnych rywali: Kamil Kędzierski (który wygrał rok temu) i Damian Noga(tydzień temu pobiegł na ulicy na 10km-31:30).
Więc na starcie ustawiłem się już na straconej pozycji... Start! Zacząłem spokojnie, po kilometrze biegłem na jakieś 6 pozycji już ze sporą stratą do czołowej dwójki. Przede mną było jeszcze paru młodych ale ja wiedziałem że trzeba oszczędzać siły na ostatni podbieg.
Na pierwszym mocnym podbiegu doszedłem młodych i zaraz potem Kędziora który po chwili znowu mi uciekł. Damian był już daleko z przodu... W końcu przyszedł ostatni podbieg! Kędzior szedł, to go minąłem. Patrze w górę Damian też idzie! To ja spokojnym biegiem za nim i momentalnie byłem przy nim i rura do przodu! Pomyślałem wtedy że za pierwsze miejsce na szczycie jest premia 100zł to przynajmniej sobie zgarnę a na zbiegu najwyżej mnie dogonią.

Na szczycie nogi miałem z waty ale tak po kilometrze zbiegania doszedłem jakoś do siebie. Co jakiś czas zerkałem za swoje plecy i widziałem ze Damian się zbliża ale bardzo powolutku. Jakieś 700m od mety był ostry zakręt a na ziemi mnóstwo liści. Chwila nieuwagi i leżałem już na ziemi... Pomyślałem wtedy ze już po zwycięstwie... Pozbierałem się, zacisnąłem zęby i ruszyłem do przodu! Damian był już blisko ale dałem radę dobiec jako pierwszy! Z nowym rekordem trasy 25:15!

Zaskoczyło mnie to zwycięstwo strasznie! Kędziora to rozumiem że zgrzałem bo on miał długą przerwę od biegania ale Damian biega ode mnie ponad 2 minuty szybciej na dychę! Bieg górski jednak rządzi się innymi prawami. On biegł tu po raz pierwszy a ja po raz trzeci i pobiegłem z głową.

Zarobiłem trzy stówy za zwycięstwo, premie górską i premię za rekord trasy! pięć setek! Akurat będzie na mieszkanie za listopad.

W domu okazało się że po tym upadku mam trochę zdarte kolano, biodro i przedramię...

Ale na szczęście nic nie boli.
Podsumowując kilometry:
OWB1 2km + 35' spr + 2x100m R
ok. 6,5km-25:15
1km tr