Doping w suplementach

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Doping w suplementach czyli uważajcie co bierzecie :) - notabene link o którym mówi Darek nie działa.
PKO
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Doping w suplementach czyli uważajcie co bierzecie :) - notabene link o którym mówi Darek nie działa.
moja marchew, selery, pory, pomidory, ogórki i buraczki są czyste ;) - podlewałem wodą ze studni
jack warski
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

aby ustrzec sie przed konsekwencjami zwiazanym z dopingiem w suplementach zaleca sie
mieć identyczna (ta seria) partie/puszke danego suplementu pozostawiona w razie potrzeby do kontroli
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ale mi nawet nie chodzi o wykrycie dopingu - bo nikt amatora nie będzie sprawdzał -ale o kwestie zdrowotne - czyli że nie wiesz co za "syf" Ci do tego pakują bo ma dać jakiś pożądany przez pakerów efekt uboczny.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Doping w suplementach czyli uważajcie co bierzecie :) - notabene link o którym mówi Darek nie działa.

niezle.. ciekawe czy są jakieś badania potwierdzające, opisujące jakie spustoszenie, jakie objawy powoduje łapanie się tych wszystkich "świętych Graali".. Pan Darek tylko ogólnie wspomniał o powikłaniach zdrowotnych, ale profilaktycznie przydałaby się jakaś kawa na ławę, żeby ludkowie mieli możliwość pomyślenia o swoim zdrowiu..
rutra
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja czytam etykiety i nic niedozwolonego nie widzę, a jakby coś było to od razu na sanepid i skontrolują firme, tylko jest problem, bo paragon wyrzuciłem. :hahaha:

Pierwszy raz słysze, żeby w suplementach były środki dopingujące jeżeli ktoś sam ich nie wsypie.
jack warski
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

są są dosypywane do suplementów ale to przede wszystkim do środków używanych przez kulturystów, polskie prawo jest bardziej surowe niz w stanach
znam ludzi którym przywożą suple ze stanów gdyż pewne substancjie w składzie są zabronione w polsce

+po przeczytaniu antydoping.pl moje 2 gr
hormon wzrostu i tak jest ciężki do wykrycia choć popularność EPO wzrast wśród zawodowych sportowców ( choć nie którzy umierają), prym jednak wiodą chiny ze swoimi laboratoriami
co do efedryny stosowałem przez 3 tygodnie po 20 mg na dobe powiem krótko tragedia jak sie czułem. zejscie mialem przez ponad tydzien (poprawa wyników wydolościowych była choć wtedy nie biegałem), ze środków poprawiajacych wydolnosc jest salbutamol jets to środek na astmę znany kajakarz został za to zdyskwalifikowany
są to środki wpływajace na prace serca
steryd - deca deburolin lek stosowany do budowania masy miesniowej jednak kosztem wątroby stosowany jest tez na kolana aktywnosc w organiźmie do 1,5 roku

osobiście odradzam kazdemu sięganie po takie medykamenty które noisą za soba skutki uboczne
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jack warski pisze:
osobiście odradzam kazdemu sięganie po takie medykamenty które noisą za soba skutki uboczne
a ja odradzam wszelkie medykamenty, nawet te bezpieczne w sytuacji, gdy nie są konieczne....
jack warski
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

nie ma wyników bez wspomagania dizsiejszy sport jest przesiąkniety tymi rzeczami

gasper powiedz mi czy suplementujesz sie witaminą C lub wapnem ,magnezem bez koniecznosci czy tyloko uzupełniasz braki po mocnych treningach
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jack warski pisze:nie ma wyników bez wspomagania dizsiejszy sport jest przesiąkniety tymi rzeczami
nie martw sie - tak źle nie jest

jack warski pisze: gasper powiedz mi czy suplementujesz sie witaminą C lub wapnem ,magnezem bez koniecznosci czy tyloko uzupełniasz braki po mocnych treningach
nie biore żadnych środków a kiedyś brałem i.... teraz czuje sie znacznie lepiej
jack warski
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

:hahaha: raczej sie nie martwie
kamilj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:40

Nieprzeczytany post

bardzo ciekawy i dla mnie zaskakujący wątek. tylko kompletny brak konkretów
jakiego rodzaju substancje są dodawane? do jakich odżywek?
I jeszcze jedna rzecz mnie ciekawi: czy dodawane do napojów "energetycznych" (czyt. pobudzających) kofeina z tauryną i izonytolem (czy jakoś tak) klasyfikują się jako doping? w pewnej ilości wydaje mi się, że tak, ile tego wypić, żeby można było mówić o dopingu?
jack warski
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kawa - kofeina jest dopingiem w podnoszeniu ciężarów to fakt
jack warski
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

najmocniejszego kopa dostaniesz po yerba mate
w ciagu roku robie różne cykle i różne treningi i mam miesiac gdzie suplementuje sie kawą nazywam to cyklem kofeiny
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wszystko jest dopingiem, jak wszedłem na tą stronę to się troszeczkę uśmiałem bo tetra hydro kanabinol jest zakazany hehe dobre, eh ta polityka, zbaraniałem, nawet alkohol. ;)
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ