Witam
Mam pewien problem. Biegam już 2 miesiące, na początku miałem problem ze splint shint ale po dwóch treningach przeszło. Wróciłem na siłownie, biegam 3 razy w tygodniu po 30min i na siłowni jestem 3 razy w tyg ale w inne dni. Po treningu na siłowni jeżdże na rowerze stacjonarnym 30-40 min. W piątek poszedłem biegać, ale po 500 metrach złapał mnie ból (coś jakby prądy i skurcz) myślałem że go rozbiegam ale nie przechodził aż musiałem się zatrzymać. Potem bolało nawet jak szedłem do domu. Zrobiłem 2 dni przerwy ale dziś jak spieszyłem się do sklepu i szedłem szybkim krokiem to znów poczułem ten ból. Ból pojawia się tak z tyłu nóg, pomiędzy kostką a połową wysokości łydki. Ktoś ma jakieś pomysły co to?
Ból w łydkach
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
- Tomi
- Wyga
wszystko to tzw. grzechy młodości, czyli początki biegania. przechodziłem to i martwiłem się tak samo jak ty. Właściwie przeszło mi jak zacząłem wykonywać więcej ćwiczeń (są na stronach, temat wałkowany wielokrotnie), ale tez zmieniłem buty. Teraz mam probleik z kolanami, ale już po mału opanwuję.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
dziwi mnie tylko to że kontuzja nastąpiła po rozpoczeciu ćwiczeń na siłowni, tak było ok, zasugerowano mi naderwanie achillesa, to może być to?
- Sahij
- Wyga
Moze byc. Sprobuj lekarza, to bedziesz mial pewnosc (chociaz ja osobiscie lekarzy unikam, chociaz wiem ze to zle).Duncan pisze:dziwi mnie tylko to że kontuzja nastąpiła po rozpoczeciu ćwiczeń na siłowni, tak było ok, zasugerowano mi naderwanie achillesa, to może być to?
Ja mialem sporo roznorakich problemow i zawsze okazywalo sie, ze zbawienne jest rozciaganie i jeszcze raz rozciaganie. Nie docenialem tego.
Ale jezeli chcesz miec pewnosc to tylko doktor zostaje.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
kijkiem potraktuj łydki