Wariat z Błoń krakowskich

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
M_U_R_A_R_Z
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

kurcze ładnie :) -32 kilo :hej: tylko pogratulować :) ... czyli jak sie okazuje można :)

no ja planowałem zejść do końca roku go 95 kg... teraz sobie trochę podniosłem poprzeczkę, 95 ma być na 1 listopada :) a co :P
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
M_U_R_A_R_Z
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

sorki że post pod postem :D

mam głupie pytanie, można złamac kości sródstopia o tym nie wiedząc:)

od kilku dni mam taki dziwny ból, czuje go głównie jak wchdzę po schodach. i zlokalizowany jest w centralnej części stopy, można powiedziec że idealnie w środku :) to jest taki ból jakby mi coś na nogę spadło, młotek... cos takiego. Bardzo dokuczliwe to nie jest, ale zawsze to jakiś ból.
Obrazek
kamilos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:30

Nieprzeczytany post

Ale na jakiej "wysokości" stopy?
Od wewnątrz czy od zewnatrz?
Poczytaj o rozcięgnie podeszwowym, może to właśnie to, nie wiem, bo za bardzo się rozpisałeś;)
ŻYJ ABY BIEGAĆ, BIEGAJ BY ŻYĆ
Awatar użytkownika
M_U_R_A_R_Z
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

na zewnętrznej części stopy, hm... patrząc na stopę z góry to idealnie w srodku jest ten ból :P tak moge to opisac :P
Obrazek
grzegorz77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

tez raz tak mialem, w czasie biegu, wrazenie jakby sie stopa zlamala, ledwo do domu dokustykalem. przestalem biegac na tydzien, czy poltora i samo przeszlo. na wszelki wypadek kupuje sobie teraz buty do stopy z "low arch", jak narazie wszystko w porzadku
Awatar użytkownika
M_U_R_A_R_Z
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A Witam ponownie wszystkich uczestników tegoż forum.

Więc biegam dalej, troszkę szybciej, troszkę lżej... także wszystko idzie w pozytywnym kierunku. :)
No ale z każdym kilometrem powstają nowe pytania, nowe cele. I z tym przychodzę dziś do bardziej doświadczonych biegaczy.

Otóż moje pytanie brzmi: jak dbać o stopy? Jeszcze jak mieszkałem w domu na stałe, to moja mama robiła sobie takie "kąpiele" stóp w misce z gorącą wodą i chyba z jakąś solą morską czy coś takiego? Czy to jest dobry sposób na relaks dla stóp. Nie żebym jakoś specjalnie narzekał na bóle, bo takowych właściwie nie ma (odpukać :D), ale jakiś bonus dla stópek się należy :).

No i pytanie numer dwa: właściwie wiąże się ono z moimi celami.
Cel nr 1: wystartować w przyszłym roku w Interrun na 5km
Cel nr 2: może jakaś 10 np. w Bochni
a może jeszcze jakiś półmaratonik :) aby się sprawdzić :D:D a co... ale jak juz to tak w październiku 2011.

No i jaki plan treningowy na to przyjąć? Aby na 5km wykręcić czas 19-20 min. albo nawet mniej... a na 10 około 40-42 min.

Czekam na podpowiedzi :) Pozdrawiam wszystkich
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ