BIOM - nowy gracz na rynku Natural Running
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
może odpowiedz na moje pytanie dotyczące Twojego wniosku bo samo poruszanie wysokiej ceny produktu jest dalekie od Twojego wniosku....
a tak BTW Twój nick pewnie nie jest przypadkowy
a tak BTW Twój nick pewnie nie jest przypadkowy
-
- Rozgrzewający Się
Swoją teorię na ten temat już opisałem.
Jak masz na to swoją to się podziel zamiast mnie wypytywać albo się do niej merytorycznie odnieś.
Ps. Mój nick w stosunku do firmy Ecco jest zupełnie przypadkowy.
Jak masz na to swoją to się podziel zamiast mnie wypytywać albo się do niej merytorycznie odnieś.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ale brak poparcia cytatem Twojej teorii czyni Ciebie mało wiarygodnym.... a Twoja teoria zaczyna przypominać teorie pewnego polityka niewielkiego wzrostu....Eco pisze:Swoją teorię na ten temat już opisałem.
p.s. fakt, że to Twoje pierwsze posty i od razu w tym temacie nie ma dla mnie znaczenia
-
- Rozgrzewający Się
Albo wiesz coś o psychoanalize albo nie wiesz.
I chociaż lubię o tym dyskutować to nie jest czas i miejsce aby ktokolwiek tu tłumaczył o co chodzi i czym to można podeprzeć - bo trzeba by się w wiedzę zagłębić za mocno jak na to forum.
Możesz to traktować, że jest to teoria bez argumentacji i uzasadniania. Nie ma problemu. Koniec w tym temacie bo i tak już mocno odeszliśmy od wątku. Jak chcesz szerzej to pisz na PW.
I chociaż lubię o tym dyskutować to nie jest czas i miejsce aby ktokolwiek tu tłumaczył o co chodzi i czym to można podeprzeć - bo trzeba by się w wiedzę zagłębić za mocno jak na to forum.
Możesz to traktować, że jest to teoria bez argumentacji i uzasadniania. Nie ma problemu. Koniec w tym temacie bo i tak już mocno odeszliśmy od wątku. Jak chcesz szerzej to pisz na PW.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Tak, myślę że tak jest. Ja idąc na spotkanie z Duńczykiem z Ecco miałem trochę takie podejście że "co on tam wie" podczas kiedy szedłem na spotkanie z Jempie Wilsensem w Belgii (guru od butów) miałem nastawienie "co ja tam wiem" - podczas kiedy Duńczyk grzecznie uzmysłowił mi pewne rzeczy a Jempie wg mnie pomylił się przynajmniej w dwóch sprawach (jedna, choćby lekceważąc zupełnie BIOM podczas kiedy nie wiem czy nawet go dotknął, a na pewno w nim nie biegał).Eco pisze: ........już na wstępie wyklucza obiektywne przyjmowanie przekazów producenta dotyczących nowego produktu, tego czym się on różni od innych. Wyklucza też w efektywne wykorzystanie tej informacji dla własnego pożytku i dla własnej korzyści Obiektywne i efektywne podejście do informacji to dociekanie co producent chce nam przekazać. No i trzeba by dopuścić chociaż możliwość, że dana informacja może zmienić coś w obszarze mojej wiedzy - koncentrowanie się tylko na błędach w przekazie eliminuje do zera taką możliwość.
Z producentami generalnie jest jednak ten problem, że trudno jest oddzielić to co jest marketingową ściemą a co sprawdzoną i wiarygodną informacją.
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
...ja bardzo chętnie pogadam o Lacanie, jeśli wola;
wracając do wątku:
EDIT:
jeżeli czytam sobie specyfikację i widzę, że chłopaki w ecco wymyślili sobie, że do "biegania według ecco" (cokolwiek by to nie znaczyło, po prostu świadomie unikam słów "śródstopie", czy "naturalne") potrzebne są cegły o wadze 305g(BIOM A), 340g(!)(B), 355g(C)(!!!) - to ja po prostu wymiękam.
i nie obchodzi mnie, czy oni tam ołowiu nakładli czy innowacyjnej pianki w podeszwę - po prostu nie będę w tym biegał, tak jak nie mam zamiaru biegać w butach narciarskich.
-------------------------------
oczywiście dopuszczam możliwość, że bieganie z dodatkowym obciążeniem w postaci przeciążonego buta może mieć jakieś jasne strony. pewnie że może. bieganie w butach narciarskich to pewnie też rozwijające ćwiczenie;
jeśli dodatkowo taki produkt sprzedawany jest jako "edukacyjny" - /mający wspomóc jakieś procesy adaptacyjne u użytkownika/ - to budzi to tylko mój pusty śmiech.
dla Adama a może i większej grupy osób "flat foot landing" może być celem samym w sobie. okej.
ja mam bardzo minimalistyczne oczekiwania - chcę tylko biegać coraz szybciej i bez kontuzji; /tak się składa, że na mój obecny stan wiedzy oznacza to (min.) w większości przypadków bieganie na śródstopiu./
wydaje mi się, że mniej więcej zdaję sobie czego to wymaga.
a biomy? hmmm budzą we mnie dokładnie takie same uczucia jak wielki, czerwony Chevy Escalade z chromowanym grillem.
nie wiem do czego to jest, ale z szybkością raczej nie ma wiele wspólnego.
ale mam pewność, że znajdą się chętni, żeby wydać na niego jakąś absurdalną sumę. okej.
jak będziecie się chcieli pościgać - zadzwońcie;)
wracając do wątku:
EDIT:
wierz mi, że nie trzeba zakładać butów, żeby wyrobić sobie o nich /oczywiście okrojony/ osąd.Eco pisze:A jak można wytłumaczyć fakt, że ktoś krytykuje buty, których nie miał nawet na nogach ?
Masz jakieś inne sugestie odnoście przyczyn takiej postawy ?
jeżeli czytam sobie specyfikację i widzę, że chłopaki w ecco wymyślili sobie, że do "biegania według ecco" (cokolwiek by to nie znaczyło, po prostu świadomie unikam słów "śródstopie", czy "naturalne") potrzebne są cegły o wadze 305g(BIOM A), 340g(!)(B), 355g(C)(!!!) - to ja po prostu wymiękam.
i nie obchodzi mnie, czy oni tam ołowiu nakładli czy innowacyjnej pianki w podeszwę - po prostu nie będę w tym biegał, tak jak nie mam zamiaru biegać w butach narciarskich.
-------------------------------
oczywiście dopuszczam możliwość, że bieganie z dodatkowym obciążeniem w postaci przeciążonego buta może mieć jakieś jasne strony. pewnie że może. bieganie w butach narciarskich to pewnie też rozwijające ćwiczenie;
jeśli dodatkowo taki produkt sprzedawany jest jako "edukacyjny" - /mający wspomóc jakieś procesy adaptacyjne u użytkownika/ - to budzi to tylko mój pusty śmiech.
dla Adama a może i większej grupy osób "flat foot landing" może być celem samym w sobie. okej.
ja mam bardzo minimalistyczne oczekiwania - chcę tylko biegać coraz szybciej i bez kontuzji; /tak się składa, że na mój obecny stan wiedzy oznacza to (min.) w większości przypadków bieganie na śródstopiu./
wydaje mi się, że mniej więcej zdaję sobie czego to wymaga.
a biomy? hmmm budzą we mnie dokładnie takie same uczucia jak wielki, czerwony Chevy Escalade z chromowanym grillem.
nie wiem do czego to jest, ale z szybkością raczej nie ma wiele wspólnego.
ale mam pewność, że znajdą się chętni, żeby wydać na niego jakąś absurdalną sumę. okej.
jak będziecie się chcieli pościgać - zadzwońcie;)
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2010, 19:29 przez kulawy pies, łącznie zmieniany 2 razy.
mastering the art of losing. even more.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
więc dawaj te filmy, które obiecałeśAdam Klein pisze: Z producentami generalnie jest jednak ten problem, że trudno jest oddzielić to co jest marketingową ściemą a co sprawdzoną i wiarygodną informacją.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
ponawiam prośbę o filmy - pewnie kłopoty z netem już dawno rozwiązane a filmów brak...gasper pisze:więc dawaj te filmy, które obiecałeśAdam Klein pisze: Z producentami generalnie jest jednak ten problem, że trudno jest oddzielić to co jest marketingową ściemą a co sprawdzoną i wiarygodną informacją.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Gasper - film. Mam tylko jeden jeszcze film - z bieganiem z boku.
Ale to chwilę trwa (nawet poszukanie, wycięcie minut z długimi pustymi ujęciami itd ) , ja tego nie umieszczam nie dlatego że nie chce ale to nie jest dla mnie w tym momencie priorytet, ale pamiętam.
Ale to chwilę trwa (nawet poszukanie, wycięcie minut z długimi pustymi ujęciami itd ) , ja tego nie umieszczam nie dlatego że nie chce ale to nie jest dla mnie w tym momencie priorytet, ale pamiętam.
-
- Wyga
witam
gdzies na którejś z poprzednich stron w tym wątku były wspomniane pumy trail100-trailfox,
nie wiem czy dobrze zrozumiałem ,czy te modele pumy to są takie odpowiedniki nike free i ecco biom w teren?
gdzies na którejś z poprzednich stron w tym wątku były wspomniane pumy trail100-trailfox,
nie wiem czy dobrze zrozumiałem ,czy te modele pumy to są takie odpowiedniki nike free i ecco biom w teren?
- neuropathic
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:25
- Życiówka w maratonie: 03:59:14
- Kontakt:
Witam wczoraj miałem kupić Buty ECCO BIOM TRAIN ale rozmyśliłem się na buty MIZUNO WAVE RIDER 14 które sa lepsze na duże dystanse?
Tylko kilometry.
- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Testuje nowe buty firmy Golite do biegow na sciezkach. Takie same jak Biom tylko lepsze.
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale wydaje mi się, że BIOM Train to but do treningu na siłowni, różni się chyba bieżnikiem, miękkim i mającym nie zostawiać śladów na parkiecie. Czyli raczej nie na ulicę. Do biegania są modele A, B, C.neuropathic pisze:Witam wczoraj miałem kupić Buty ECCO BIOM TRAIN ale rozmyśliłem się na buty MIZUNO WAVE RIDER 14 które sa lepsze na duże dystanse?
- neuropathic
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:25
- Życiówka w maratonie: 03:59:14
- Kontakt:
Adam proszę zerknij tutaj fachowym okiem na tą stronę jest sporo zdjęć tego buta http://www.ebuty-riccardo.pl/Katalog/EC ... TRAIN.html
Tylko kilometry.