Koszulki termoaktywne
-
wrotapiekielne
- Rozgrzewający Się

- Życiówka na 10k: 55
- Życiówka w maratonie: brak
-
barca89
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
A powiedzcie mi czy firma Kalenji poprawiła swoją rozmiarówkę w stosunku do osób szczupłych i dość wysokich (188cm).
Bo nie wiem czy opłaca się wybierać do gdańska do decathlonu. Nigdzie na pomorzu nie mogę dostać jakiejś bluzki do bieganie na mnie w rozsądnej cenie (widziałem dzisiaj np. jakieś gówno za 130 zł !).
Bo nie wiem czy opłaca się wybierać do gdańska do decathlonu. Nigdzie na pomorzu nie mogę dostać jakiejś bluzki do bieganie na mnie w rozsądnej cenie (widziałem dzisiaj np. jakieś gówno za 130 zł !).
"Uczyń z każdej przeszkody swoją szansę"
Lance Armstrong
Lance Armstrong
- lubusz
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka w maratonie: 3:20:14
Zapomnij o Kalenji !barca89 pisze:A powiedzcie mi czy firma Kalenji poprawiła swoją rozmiarówkę w stosunku do osób szczupłych i dość wysokich (188cm).
-
elvis1987
- Wyga

- Życiówka na 10k: coś koło 40min
- Kontakt:
A to dlaczego? Jakie są powody takiej opini?? Ja jestem zadowolony....lubusz pisze:Zapomnij o Kalenji !barca89 pisze:A powiedzcie mi czy firma Kalenji poprawiła swoją rozmiarówkę w stosunku do osób szczupłych i dość wysokich (188cm).
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Właśnie?? ja biegam i sobie chwale...lubusz pisze:Zapomnij o Kalenji !barca89 pisze:A powiedzcie mi czy firma Kalenji poprawiła swoją rozmiarówkę w stosunku do osób szczupłych i dość wysokich (188cm).
-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

Też chętnie bym się dowiedział.
Ze swojej strony mogę tylko podzielić się takim doświadczeniem, że koszulka Kalenji Deefuz 1000 (ta najtańsza) jest dość szorstka, co przy dłuższych treningach sprawia, że mam obtarte sutki. Na dłuższe treningi biorę więc inne koszulki, z bardziej miękkiego materiału.
Ze swojej strony mogę tylko podzielić się takim doświadczeniem, że koszulka Kalenji Deefuz 1000 (ta najtańsza) jest dość szorstka, co przy dłuższych treningach sprawia, że mam obtarte sutki. Na dłuższe treningi biorę więc inne koszulki, z bardziej miękkiego materiału.
-
barca89
- Wyga

Z tego co pisaliście kiedyś to rozmiarówki brak na osoby szczupłe i zarazem dość wysokie.
Czy znajdę coś dla siebie: 188cm wzrostu, 80kg wagi , 86 w pasie??
lubusz to co w taki razie polecasz za rozsądną cenę?
Czy znajdę coś dla siebie: 188cm wzrostu, 80kg wagi , 86 w pasie??
lubusz to co w taki razie polecasz za rozsądną cenę?
"Uczyń z każdej przeszkody swoją szansę"
Lance Armstrong
Lance Armstrong
- lubusz
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka w maratonie: 3:20:14
Rozwinę moją odpowiedź.
Jeśli nie chcesz biegać w luźnym worku do pępka to niech nie kupuj Kalenji. No i strasznie śmierdzi.
Rozmiarówka nie jest dla szczupłych i wysokich.
Jakość moim zdaniem mierna, ale za tą cenę.....
Nie polecę Ci nic taniego, bo nie trafiłem na takie koszulki.
Z koszulek o odpowiednim rozmiarze trafiłem do tej pory na asicsa, crafta oraz brooksa ( nie są tanie )
Najbardziej lubie biegać w ubraniach craft-a
Mój wzrost to 191 przy 80 kg wagi.
Pozdrawiam.
Jeśli nie chcesz biegać w luźnym worku do pępka to niech nie kupuj Kalenji. No i strasznie śmierdzi.
Rozmiarówka nie jest dla szczupłych i wysokich.
Jakość moim zdaniem mierna, ale za tą cenę.....
Nie polecę Ci nic taniego, bo nie trafiłem na takie koszulki.
Z koszulek o odpowiednim rozmiarze trafiłem do tej pory na asicsa, crafta oraz brooksa ( nie są tanie )
Najbardziej lubie biegać w ubraniach craft-a
Mój wzrost to 191 przy 80 kg wagi.
Pozdrawiam.
-
constantine86
- Rozgrzewający Się

Dołączam się do dyskusji. Niedawno zakupiłem na allegro bluzę termoaktywną polskiej marki 'Nordcamp'. cena wyniosła około 70 złotych. Bluza wykonana z podobno popularnego wśród sportowców materiału "Tactel". A wrażenia? Nie ma tego uczucia zimnego prześcieradła jak się człowiek poci, przed wiatrem nie ochroni. Da się biegać mniej więcej do 13 stopni. Na sucho w domu grzeje jak polar. Polecam dla tych którzy nie chcą się torturować 
- Sahij
- Wyga

Kurcze juz myslalem, ze to tylko moj problemEddie pisze:Osobiście omijam szerokim łukiem te marki. Jestem bardzo przewrażliwiony jak chodzi o jakość i komfort. Niewiele jest koszulek, które nie zdzierają moich sutkówWole kupić jedną naprawdę dobrą niż kilka gównianych, które mi służyć w żaden sposób nie będą:)
Biegalem przed wakacjami w koszulkach z Decathlona (Quechua), ktore mialy grubszy splot tkaniny i bylo OK.
Kiedy przesiadlem sie na Kalenji zaczalem miec spory problem z obcieraniem sutkow. Czyli to wina tkaniny, a nie mojej dziwnej konstrukcji
- Eddie
- Zaprawiony W Bojach

- Kontakt:
Tkaniny
Ja mam to samo i problem nie dotyczy tylko Kalenji ale wielu innych marek, niekoniecznie tych z najniższej półki.(Nike, NB) też ich koszulki potrafią sprawić mi paskudną krwawą niespodziankę 
- samur
- Wyga

To ja widze, ze mialem szczescie
Kupilem podkoszulke Brubecka, czyli polski wyrob, i obtarcia sie nie zdarzaja
Kosztowala mnie cos ok. 60 zl. Takze chyba kolejna tez kupie tej firmy 
-
mirek87
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 42:08
Ja tam latam w Kalenji i nie narzekam
Obtarć jeszcze nie miałem, może fakt są trochę szorstkie ale szczerze powiedziawszy mi to nie przeszkadza.
I am addicted.