jeszcze jedno... nie bardzo chce wydać 400zł i wpaść z kasa jak mi buty nie podpasują... jakieś rady gdzie moge to sprawdzić i zobaczyć czy będzie mi sie w tym dobrze biegać? bo przebieżka po sklepie to nie to samo co w terenie...
Podział raczej słaby i nie przystający do wielu butów, sami producenci często go zasypują - choćby Asics DS Trainer, Puma Concinnity, Adizero Tempo, Reebok Attack, Chase, Nike Lunar Elite, Trainer - mnóstwo jest takich przykładów.gasper pisze: inne firmy rozwiązały to w banalny sposób dzieląc buty na startowe i treningowe
ale znacznie lepszy niż sztywne określanie prędkości - w ten sposób szybki biegacz ma tylko jedną pare do wyboruAdam Klein pisze:Podział raczej słaby i nie przystający do wielu butówgasper pisze: inne firmy rozwiązały to w banalny sposób dzieląc buty na startowe i treningowe
Też o nich myślę, ale chyba poza sklep nie wybiegnieszRaul7 pisze:FUCK YEAH! właśnie chce je kupić... poczytamy i zdecydujemy
jeszcze jedno... nie bardzo chce wydać 400zł i wpaść z kasa jak mi buty nie podpasują... jakieś rady gdzie moge to sprawdzić i zobaczyć czy będzie mi sie w tym dobrze biegać? bo przebieżka po sklepie to nie to samo co w terenie...
To lipa, test traci na mocy. Bo dla nie jednego zainteresowanego to może być kluczowe. Bo jeżeli który nie jest najtańszy nie wytrzyma powyżej 1000km po asfalcie dla biegacza ~75kg to cienizna. Te Twoje w przybliżeniu mają 720km i wyglądają na dosyć zjedzone. A podejrzewam, że nie zasuwasz 100% treningów po asfalcie.Ścieranie się tych gumowych kolorowych elementów na podeszwie pewnie determinuje żywotność tego buta. Sam jestem ciekawy ile wytrzymają, bo narazie biegam po prostu w tej jednej parze.
Jak się zetrą odpowiednio mocno - trzeba będzie but wymienić. Biegam w nich od maja mniej więcej na 50% czasu, od połowy lipca na 100%, tygodniowo z 60 km, dokładnie nie notuję (sorry, powinienem).
Ale co jest lipą, że przebiegłem w nich dopiero 600-700 km? Przecież to jest napisane w tekście.wysek pisze:To lipa, test traci na mocy.
Ja biegam po takim właśnie terenie, z tą różnicą, że pewnie 20% to asfalt a 40% prawdziwie leśne ścieżki. Mi bardzo do tego terenu pasuje ale jak pisałem pewnie czułbym się pewniej gdyby w środku była tytanowa płytkaRaul7 pisze:biegam w zróżnicowanym terenie tzn, 30% asfalt, 30% kamyki delikatne (droga kamienista), 30% ścieżki leśne, 10% wszystko inne.. w tym kałuże podczas deszczu (wiadomo nie wszystkie idzie ominąć) i co w taki teren nadają sie?